ARHIVĂ : Evenimente
 

2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

20 Decembrie 2021 - 24 Decembrie 2021 :

În perioada 20 - 24 decembrie, Moș Crăciun este pe pagina de Facebook Radio România și invită copiii să recunoască cele mai frumoase basme și povești apărute la Editura Casa Radio.

1 Decembrie 2021 :

Cel de-al doilea album MOȘTENITORII ROMÂNIEI MUZICALE, editat de Editura Casa Radio, va fi lansat la 1 Decembrie, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii speciale „România valorilor muzicale” (ora 13.05). Albumul (dublu-CD) conține două recitaluri extraordinare susținute, pe scena Sălii Radio, de tineri muzicieni cu o carieră artistică deja recunoscută: violonista Ioana Cristina Goicea și pianistul Andrei Banciu și violoncelistul Valentin Răduțiu împreună cu pianistul suedez Per Rundberg.

1 Decembrie 2021 :

Radio România celebrează 103 ani de la Marea Unire prin programe dedicate celui mai important moment din istoria noastră recentă.

La semnificația istorică a datei de 1 Decembrie se adaugă, pentru Radio România, aniversarea a 10 ani de când emitem și pentru românii de peste Prut, prin Radio Chișinău. După 10 ani de la înființare, la 1 Decembrie ora 14:00, pe toate posturile radioului public se va auzi ora exactă de la Chișinău, urmată de un fragment din prima emisie difuzată, documentare, duplexuri, muzică, interviuri, grupaje informative.

Seara, începând cu ora 19:00, la Sala Radio va avea loc un concert-eveniment susținut de Orchestra de Cameră Radio și de Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, cu participarea violoncelistului Andrei Ioniță.

30 Noiembrie 2021 : Albumul „Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru. Schubert, Dvoűák va fi lansat marți, 30 noiembrie, la postul Radio România Muzical (în rubrica „CD Review” a emisiunii „Arpeggio” – ora 10.00). Totodată, CD-ul va fi inclus în proiectul „Discurile anului 2022”, proiect desfășurat la același post de radio, partener în realizarea acestui album.

25 Noiembrie 2021 :

Primul concert de JAZZ pe scena Sălii Radio în această stagiune (2021-2022) este un eveniment special, pe care nu îl puteți rata!

Joi, 25 noiembrie (de la 19.00), LUIZA ZAN – una dintre cele mai apreciate voci feminine din jazz-ul românesc la ora actuală – va cânta alături de BIG BAND-UL RADIO, dirijat de cunoscutul dirijor și compozitor IONEL TUDOR.
Sugestiv intitulat „Night and Day”, concertul este conceput cu prilejul lansării albumului omonim al artistei, CD realizat de Editura Casa Radio.

17 Noiembrie 2021 - 21 Noiembrie 2021 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVIII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, ediție desfășurată exclusiv online între 17-21 noiembrie 2021. Oferta noastră editorială, prezentată pe site-ul www.edituracasaradio.ro, s-a îmbogățit cu titluri atractive.

1 Noiembrie 2021 :

Luni, 1 noiembrie, de Ziua Națională a Radioului, Editura Casa Radio lansează albumul de debut al tânărului Cadmiel Boțac, una dintre marile speranțe ale pianisticii românești, în prezent student la Universitatea de Muzică și Arte din Viena. Albumul intitulat „CADMIEL BOȚAC – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu este rezultatul a două distincții acordate tânărului artist de Radio România Muzical: Premiul special primit în 2017 la „Transylvanian International Piano Competition” de la Brașov – ce a constat într-o sesiune de înregistrări speciale realizate un an mai târziu la Radio România, în Studioul de concerte – și Bursa „Moștenitorii României muzicale” câștigată în 2020.

Albumul „CADMIEL BOȚAC – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu poate fi ascultat integral luni, 1 noiembrie, începând cu ora 19.00, la emisiunea de actualitate discografică „Music box”, realizată de Cristina Comandașu la postul Radio România Muzical, partener în realizarea acestui album.

1 Noiembrie 2021 - 15 Noiembrie 2021 :

Editura Casa Radio vă propune de Ziua Radioului… o poveste!

A început acum 65 de ani, pe 2 noiembrie 1956, când la Radio România a fost difuzată prima ediție a emisiunii Noapte bună, copii! Continuă și astăzi și o puteți asculta seară de seară, de la ora 20.50, la Radio România Actualități. Sau o puteți (re)asculta de pe CD-urile colecției-vedetă a Editurii Casa Radio, „Noapte bună, copii!“, colecție la care azi adaugăm două albume: Noapte bună, copii! – album aniversar 65 de ani! și Noapte bună, copii! Povești și povestiri cu Alexandrina Halic!

5 Octombrie 2021 : 5 octombrie 2021, Ziua Internațională a Educației

Editura Casa Radio a organizat, în colaborare cu Casa Corpului Didactic din Ploiești, Inspectoratul Școlar Prahova și Colegiul „Regina Maria”, webinarul „De la cuvântul scris la cuvântul rostit și retur”, un eveniment de promovare a colecțiilor ce cuprind audiobook-uri, cărți și CD-uri care pot deveni excelente instrumente de lucru deopotrivă pentru profesorii de limba și literatura română și pentru educatori și învățători.

15 Septembrie 2021 :

În această lună, Editura Casa Radio îl aniversează pe Marin Cazacu – reputatul violoncelist și totodată profesorul de vocație, fondator al ansamblului „Violoncellissimo” și al Orchestrei Române de Tineret – printr-o nouă apariție editorială.

Albumul intitulat „Cello Inspirations. Marin Cazacu, Violoncellissimo” oferă publicului ocazia de a parcurge un traseu sonor plin de atracții muzicale, de la baroc, reprezentat de Händel, la modernismul lui Șostakovici, sau de la tangoul argentinian, reimaginat de Piazzolla, la versiuni inedite ale pop-rock-ului – AC/DC, Europe sau Queen – și ale folclorului românesc.

28 August 2021 - 26 Septembrie 2021 :

Editura Casa Radio celebrează personalitatea celui mai important muzician român prin două apariții discografice: albumele „Enescu – 140. Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, dirijor: Horia Andreescu. Înregistrări din Arhiva Radio România” și „Sherban Lupu, Impressions. Debussy • Ysaÿe • Paganini • Enescu”

5 Iunie 2021 - 6 Iunie 2021 :

Editura Casa Radio – Radio România și Opera Comică pentru Copii din București, vă invită, în zilele de 5 și 6 iunie, la o serie de evenimente dedicate copiilor de toate vârstele.

Vom organiza, în Căsuța cu Povești și pe scenele în aer liber de la Opera Comică pentru Copii, ateliere de scriere creativă și jurnalism pentru juniori, derulate sub îndrumarea plină de dragoste a jurnalistului și editorului Ligia Necula (Radio România).

Prin intermediul acestor ateliere, Editura Casa Radio va face cunoscute atât cititorilor și spectatorilor fideli ai Operei Comice pentru Copii, cât și celor care li se vor alătura, oferta proprie, educațională și de divertisment: CD-urile și audiobook-urile cu benzi desenate din cele două colecții-vedetă: Noapte bună, copii! și Radio-Prichindel.

24 Martie 2021 - 31 Martie 2021 :

Miercuri, 24 martie, de la ora 11.15, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România, le vom oferi micilor cititori șansa unui experiment artistic inedit: un atelier de creație în care vor (re)descoperi povești românești, pe care, apoi, le vor citi/interpreta în fața microfonului și camerei!

Atelierul de creație va fi transmis pe site-ul gaudeamus.ro și pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România și Editura Casa Radio, miercuri, 24 martie, de la ora 11.15, iar rezultatul său – interpretările micilor actori – le veți putea urmări în fiecare seară, de pe 24 pe 31 martie, de la ora 20.50, sub titlul Noapte bună, copii!, pe site-ul gaudeamus.ro și pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România (selecție).

20 Martie 2021 - 21 Martie 2021 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la întâlnirea cu poezia, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România – o ediție desfășurată exclusiv on-line, în perioada 1-31 martie.

15 Martie 2021 :

Lawrence Foster îl numea “viitorul Sergiu Celibidache” – o ambițioasă profeție pe care prezentul începe să o adeverească: la 41 de ani pe care-i împlinește la data de 15 martie, Cristian Măcelaru este dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln și director muzical al Orchestrei Naționale a Franței.
Editura Casa Radio îl aniversează pe reputatul artist prin cele cinci albume realizate până acum, alături de Orchestra Națională Radio, Orchestra Română de Tineret, violonistul Alexandru Tomescu și violoncelistul Valentin Răduțiu: “Cristian Măcelaru – Ceaikovski, Dvorak”, “Glinka, Rimski-Korsakov”, “Cristian Măcelaru – Beethoven”, “Alexandru Tomescu – Concerto” și “Vara magică”. Cinci discuri de colecție marca Editura Casa Radio sub semnătura dirijorală Cristian Măcelaru!

8 Martie 2021 :

Luni, 8 martie, o omagiem pe una dintre cele mai cunoscute și apreciate doamne ale muzicii și culturii românești: pianista Ilinca Dumitrescu. Prezentarea celui mai recent album al său, Piano recital. Early recordings. Schumann, Liszt, Skriabin, Rahmaninov, apărut la Editura Casa Radio, va avea loc la ora 12.00, pe paginile oficiale de Facebook ale Târgului de carte Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România, prilej cu care reputata pianistă va fi protagonista unui interviu realizat de redactorul muzical Tiberiu Comandașu. De la ora 13.05, în emisiunea „Polifonii” de la Radio România Muzical, va fi prezentat un portret muzical Ilinca Dumitrescu, prilej cu care vă puteți delecta cu audiția unui fragment de pe discul Piano recital.

1 Martie 2021 - 31 Martie 2021 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la întâlnirea cu muzica și poezia, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România – o ediție desfășurată exclusiv on-line, în perioada 1-31 martie.

19 Februarie 2021 :

La 19 februarie 2021, se împlinesc 145 de ani de la nașterea uneia dintre cele mai puternice, carismatice și dăruite cu geniu personalități artistice românești, sculptorul Constantin Brâncuși.

De Ziua Brâncuși, Editura Casa Radio aduce în atenția publicului un album de colecție: „Imago Mundi – Isvor. Cantemir, Enescu, Brâncuși” – o cutie cu 3 CD-uri, fiecare CD fiind dedicat unei personalități care a marcat, în epoci diferite, cultura națională și universală.

Cel de-al treilea CD al trilogiei, Isvor – Constantin Brâncuși, inspirat din viața și opera marelui sculptor român, este o reconstituire sonoră a lumii lui Brâncuși: de la cea gorjeană, unde s-a născut și format spiritual, la cea pariziană care l-a desăvârșit artistic și cultural. Lucrările ce alcătuiesc programul muzical, semnate de compozitorul Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, sunt inspirate de muzica tradițională oltenească, muzica Mariei Tănase – poate cea mai importantă voce pentru muzica tradițională românească, dar și una dintre marile iubiri ale lui Brâncuși, muzica lui Erik Satie – celebrul compozitor francez, precursor al minimalismului, suprarealismului, muzicii repetitive sau al „théâtre de l’absurde”, interesat de muzica lăutarilor români și bun prieten cu sculptorul român, sau, pur și simplu, lucrări inspirate de opera lui Constantin Brâncuși: Muza adormită, Pasărea în văzduh, Cumințenia pământului, Masa tăcerii, Coloana infinită.

13 Februarie 2021 :

Componentă esențială a instituției naționale Radio România, și Editura Casa Radio celebrează, la data de 13 februarie 2021, Ziua Mondială a Radioului.

Ediția din acest an (ediție aniversară – a zecea ediție și totodată peste 110 ani de activitate radio), desfășurată sub deviza New World, New Radio, cuprinde trei mari teme: EvoluțieInovațieConectare.

La 13 februarie, de Ziua Mondială a Radioului, ascultăm și citim audiobook-urile și CD-urile Editurii Casa Radio – instituție specializată în imortalizarea clipei și permanenta înnoire a memoriei culturale. Celebrăm trecutul, în numele viitorului!

15 Ianuarie 2021 :

Pe 15 ianuarie, Editura Casa Radio vă invită din nou la o audiție specială în casele dumneavoastră, alături de audiobook-uri și CD-uri care celebrează cultura sub toate formele sale.