Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio vă propune de Ziua Radioului… o poveste!

A început acum 65 de ani, pe 2 noiembrie 1956, când la Radio România a fost difuzată prima ediție a emisiunii „Noapte bună, copii!“ Continuă și astăzi și o puteți asculta seară de seară, de la ora 20.50, la Radio România Actualități. Sau o puteți (re)asculta de pe CD-urile colecției-vedetă a Editurii Casa Radio, „Noapte bună, copii!“, colecție la care azi adaugăm două albume: Noapte bună, copii! – album aniversar 65 de ani și Noapte bună, copii! Povești și povestiri cu Alexandrina Halic

Noapte bună, copii! – album aniversar 65 de ani este o istorie sui-generis a creațiilor dedicate copiilor și rostite la microfon de actori îndrăgiți, în anul 1959. Pe album se regăsesc primele înregistrări ale legendarei emisiuni, păstrate în Fonoteca Radioului. Un bun prilej să vă (re)întâlniți cu marile voci ale teatrului românesc, Costache Antoniu, Octavian Cotescu și George Oancea, cu frumoasele povestirile semnate de Frații Grimm, Călin Gruia, Eduard Jurist sau cu înțeleptele povești populare din Germania și Bulgaria.

Al doilea CD aniversar cu care întâmpinăm Ziua Radioului – Noapte bună, copii! Povești și povestiri cu Alexandrina Halic – îi este dedicat actriței Alexandrina Halic, cea care a înnobilat cu blândețea și generozitatea sa memoria sonoră a Radioului, oferindu-le copiilor, mari și mici, povești, personaje, umor și zâmbete și, mai presus de toate, glasul iubirii. Pe 9 noiembrie, doamna Halic împlinește 80 de ani, iar CD-ul nostru este și un mod de a-i spune La mulți ani!
Am ales doar câteva titluri din tezaurul radiofonic, povești de Iulia Hașdeu, Mircea Sîntimbreanu, Titel Constantinescu, Călin Gruia, Eduard Jurist și Vasile Mănuceanu. Ele reprezintă un dar-amintire pentru doamna poveștilor și un dar-lecție vie pentru copiii care vor asculta acest CD aniversar… deși suntem încredințați că și bunicii și părinții lor vor avea parte de bucurie, când vor găsi răgazul să le asculte.

Visele copiilor sunt pline de culoare! Tot așa sunt și CD-urile colecției „Noapte bună, copii!”, căci ilustrația lor este semnată de Ciubi – Alexandru Ciubotariu – binecunoscut publicului atât pentru benzile desenate și ilustrațiile de carte pentru copii, premiate la prestigioase concursuri, cât și pentru arta stradală apărută sub semnătura Pisica Pătrată. Fiecare CD conține în interior un afiș, special creat pentru bucuria norocosului deținător!

Prin colecția „Noapte bună, copii!“ păstrăm vie memoria unei misiuni de educație prin arta povestirii, împlinite de Radio România decenii de-a rândul și la care ne bucurăm să contribuim și noi, Editura Casa Radio.

Albumele (CD) „Noapte bună, copii!“ pot fi achiziționate, la preț de producător, de la Librăria Casa Radio sau prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio: www.edituracasaradio.ro. De asemenea, pot fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

Detalii despre albume: www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente