ARHIVĂ : Evenimente
 

2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

21 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio lansează sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 11:45, albumul A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002), carte și CD, o antologie de poezii de Emil Brumaru.

Evenimentul va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio.

20 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio vă prezintă vineri, 20 noiembrie 2020, de la ora 11.30, cele mai noi apariții editoriale în Colecțiile „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!” – romane grafice (bandă desenată!) și CD-uri cu înregistrări antologice din arhivele Radio România! Marile povești de încântat copilăria se bucură azi de o prezentare grafică pe măsură și de interpretările unor actori legendari!

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Școala Metropolitană ARC, va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio. Împreună cu un grup de elevi de la Școala Metropolitană Arc, îndrumați de profesorii Marina Luiza Cristea și Dănuț Mitruț, vor fi ilustratoarea Cristiana Călin și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată, coordonatorul seriei BD „Radio-Prichindel” a Editurii Casa Radio.

16 Noiembrie 2020 - 22 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, în perioada 16-22 noiembrie 2020, într-o formulă în pas cu vremurile. În premieră, în acest vom fi mai aproape de cititorii noștri, ca între prieteni, exclusiv online. Oferta noastră editorială, prezentată pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro), s-a îmbogățit cu noi și atractive titluri. Vă invităm să le descopriți!

1 Noiembrie 2020 :

De ziua Radioului, Editura Casa Radio prezintă un nou album de colecție: Alexandru Tomescu, Concerto.

Istoria Radio România reprezintă o îndelungată perioadă de manifestare a excelenței artei muzicale românești, iar standardele sunt menținute și în prezent. O dovadă este și cel mai recent album al Editurii Casa Radio, care îl are în prim-plan pe apreciatul violonist Alexandru Tomescu – solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, alături de Orchestra Națională Radio, dirijori – Cristian Măcelaru și Tiberiu Soare, șefi de orchestră cu activitate artistică de notorietate în țară și peste hotare. Compact-discul Alexandru Tomescu, Concerto face parte din colecția „Radio România Muzical” și cuprinde lucrări emblematice din repertoriul concertant violonistic, creații semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Camille Saint-Saëns și Antonín Dvoűák (înregistrări Radio România 2014, 2015).

1 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio vă propune de Ziua Radioului… o poveste! O poveste care a început pe 2 noiembrie 1956, când la Radio România a fost difuzată prima ediție a emisiunii Noapte bună, copii!.

De mai bine de douăzeci de ani, Noapte bună, copii! este și colecția-vedetă a Editurii Casa Radio. De 1 noiembrie, de Ziua Radioului, colecția noastră se îmbogățește cu noi volume. CD-urile cu numerele 16 și 17, „Din basmele lumii”, pregătite acum de lansare, cuprind câte o poveste pentru cele șapte zile ale săptămânii.

28 Octombrie 2020 - 2 Noiembrie 2020 :

La 1 noiembrie, Radio România sărbătorește 92 de ani de la primul semnal în eter. Vă mulțumim că ne ascultați și că sunteți alături de noi pe rețelele de socializare. Miercuri, 28 octombrie, pe pagina de facebook Radio România, lansăm o provocare: Recunoașteți vocile din Fonoteca de Aur a radioului public. Fiți pe fază!

28 Mai 2020 - 1 Iunie 2020 : CONCURS - „Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie la Radio România” Dragi copii, părinți, bunici, nu pierdeți startul! Începând de joi, 28 mai până luni, 1 iunie, pe pagina Facebook Radio România, invităm copiii să recunoască cele mai frumoase basme și povești realizate de Teatrul Național Radiofonic.

8 Martie 2020 :

În consonanță cu spiritul sărbătorilor ce marchează revenirea primăverii, Editura Casa Radio vă invită, duminică, 8 martie 2020, începând cu ora 19.00, la un eveniment muzical excepțional realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București la Casa Artelor „Dinu Lipatti“: lansarea albumului „ILINCA DUMITRESCU – RECITAL DE PIAN“.

La seara muzicală desfășurată în data de 8 martie 2020, alături de pianista Ilinca Dumitrescu și regizoarea Alice Barb, directoarea Casei Artelor „Dinu Lipatti”, vor participa, în calitate de invitați speciali, Excelențele Lor, ambasadorii dr. Simona Ioan-Corlan, dr. Călin Fabian, Petru Petra și Neagu Udroiu.

4 Martie 2020 :

Miercuri, 4 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, violoncelistul Valentin Răduțiu și pianistul Per Rundberg prezintă un program care cuprinde Sonata op. 19 în sol minor de Serghei Rahmaninov, Variațiuni de Bohuslav Martinu pe o temă de Rossini și o transcripție-surpriză după “Languir me fais” de George Enescu din ciclul “Șapte cântece pe versuri de Clément Marot”.

După recital, Valentin Răduțiu va oferi autografe pe albumul “Vara magică”, apărut la finalul anului trecut la Editura Casa Radio, unde interpretează Concertul op. 104 de Antonin Dvorak, alături de Orchestra Națională Simfonică a României, condusă de Cristian Măcelaru, înregistrare dintr-un concert susținut la Ateneul Român în august 2018.

22 Februarie 2020 :

Sâmbătă, 22 februarie 2020, ora 18:00, sunteți invitați la Teatrul Metropolis din București, sala „Olga Tudorache”, spre a participa activ, afectiv și discursiv la dubla lansare Alexandru Paleologu: Spiritul și litera, acum la o nouă ediție și, în premieră, albumul Eleganța ca armă, un dublu CD de interviuri cu Alexandru Paleologu, realizate între anii 1992-2003, înregistrări din Arhivele Radio România.

Vor conferenția Theodor Paleologu, Petre Guran și invitații lor speciali, despre spiritul creator al autorului pe care l-au cunoscut foarte bine și despre valoarea intelectuală a cărții Spiritul și litera, titlu de debut al lui Alexandru Paleologu care, în 1951, se năștea astfel ca scriitor.
Anca Mateescu, realizatoare Radio România Cultural, autoarea interviurilor cu Alexandru Paleologu ce se regăsesc pe albumul Eleganța ca armă, va evoca prezența marelui cărturar la microfonul Radio România.

6 Februarie 2020 :

Joi, 6 februarie (19.00) va avea loc la Sala Radio recitalul din cadrul turneului ”Power Vibes – Alexandru Anastasiu și Icon Arts Ensemble”, un adevarat regal al instrumentelor de percuție. Format din Alexandru Anastasiu, Sara Merisca, Tudor Ciobanu, Patricia Niculae și Cosmin Dumitriu, ”Power Vibes” este un proiect inedit.

La finalul recitalului, Editura Casa Radio va organiza, în foaierul central al Sălii Radio, o sesiune de autografe cu Alexandru Anastasiu. Autografele vor fi acordate de artist pe CD-ul „Alexandru Anastasiu. The Seasons” recent apărut la Casa Radio.

15 Ianuarie 2020 :

Miercuri, 15 ianuarie, la Sala Radio, în pauza concertului, spectatorii se vor putea reîntâlni cu pianista Adela Liculescu, în cadrul sesiunii de autografe organizate de Editura Casa Radio, în foaierul central al Sălii de concerte Radio. Autografele vor fi acordate pe albumul „Moștenitorii României Muzicale”, un dublu-CD recent apărut la Casa Radio, o concretizare editorială a proiectului de evenimente muzicale omonim semnat Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

21 Decembrie 2019 :

Sâmbătă, 21 decembrie 2019, la Ateneul Român, cu ocazia Concertului „Iarna magică” susținut de Orchestra Română de Tineret și Corul Preludiu, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, Editura Casa Radio va lansa albumele „Iarna magică” și „Vară magică”. Întregul eveniment va fi preluat și transmis în direct de Radio România Muzical și de TVR.

20 Decembrie 2019 - 22 Decembrie 2019 :

Vineri, 20 decembrie 2019, ora 18.50, în Foaierul central al Sălii Radio, în deschiderea Concertului In memoriam – 30 de ani de la Revoluția din 1989 (G. Verdi: Messa da Requiem – ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, dirijor: David Crescenzi), Editura Casa Radio va lansa albumul Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989 de Silvia Iliescu, Carmen Ionescu și Octavian Silivestru, o restituire-document care tezaurizează, peste ani, mărturiile și vocile care au transpus pe unde istoria la Radio România în acele zile fierbinți de incertitudine, cutezanță și speranță.

O prezentare a audiobook-ului Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989 va avea loc și duminică, 22 decembrie 2019, în cadrul evenimentului dedicat comemorării celor 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, de la Sala Radio. Evenimentul, organizat de Asociației „Club 22-Radio“, se va desfășura cu începere de la ora 10.

8 Decembrie 2019 :

Startul seriei de evenimente dedicate Crăciunului, la Sala Radio, este dat duminică, 8 decembrie (19.00), de către CORUL DE COPII RADIO care vă invită, cu mic, cu mare, la concertul sugestiv intitulat ”PEISAJ DE IARNĂ”. Un adevărat ambasador cultural al României peste hotare și o pepinieră de talente pentru scenele muzicale din România, Corul de Copii Radio va aniversa 75 de ani de existență în 2020.
Repertoriul serii, atent selecționat de dirijorul ansamblului, RĂZVAN RĂDOS, reunește colinde tradiționale românești ca Trei păstori, După datini colindăm, Sus boieri, Astăzi s-a născut Hristos, Am plecat să colindăm ș.a., alături de cântece de Crăciun internaționale ca Shchedryk (cunoscut colind ucrainean), fragmente din A Ceremony Of Carols, creație dedicată Crăciunului semnată de compozitorul britanic BENJAMIN BRITTEN și colinde tradiționale din Spania sau Grecia. Evenimentul se va derula cu participarea pianistei MAGDALENA FAUR (care semnează și o parte dintre aranjamentele muzicale) și va fi prezentat de actrița DELIA NARTEA.

La finalul concertului, Editura Casa Radio organizează, în foaierul central al Sălii Radio, o sesiune de autografe acordate de dirijorii Voicu Popescu și Răzvan Rădos pe cea de-a doua ediție a compact-discului „Colinde”. CD-ul conține colinde românești și de pretutindeni, cântece tradiționale de Crăciun, interpretate de glasurile cristaline ce compun Corul de Copii Radio, măiestrit condus de dirijorii Voicu Popescu și Răzvan Rădos, într-o înregistrare Radio România din 2018.

26 Noiembrie 2019 :

Muzeul Național al Literaturii Române, în colaborare cu Editura Casa Radio, vă invită marți 26 noiembrie 2019, de la ora 17.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la evenimentul de lansare a audiobook-ului „Urechea vorbitoare. Poeme rostite la Radio între anii 1992-1997”, de Ion Stratan, coord. Călin-Andrei Mihăilescu. Participă: Bogdan Ghiu, Florin Iaru și Călin-Andrei Mihăilescu.

22 Noiembrie 2019 :

Sesiune de autografe Răzvan Suma în pauza concertului de vineri, 22 noiembrie, de la Sala Radio.

Concertul va cuprinde în prima parte Four Seasons in Okinawa – suită simfonică de Hideaki Haginomori, urmată de Variațiuni pe o temă Rococo pentru violoncel și orchestră, op. 33 de P.I. Ceaikovski – solist Răzvan Suma. În partea a doua, publicul se va delecta cu Simfonia nr. 2 în re major, op. 43 de J. Sibelius, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio, dirijor Naoto Otomo.

20 Noiembrie 2019 - 25 Noiembrie 2019 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de carte Gaudeamus, în perioada 20-24 noiembrie, la standul Radio România (Pavilionul B2 Romexpo, standul 2). Pentru ascultătorii și cititorii de toate vârstele am pregătit noi titluri în colecțiile consacrate ale Editurii Casa Radio.

14 Noiembrie 2019 :

Joi, 14 noiembrie 2019, cu ocazia unui nou eveniment artistic organizat sub genericul „Moștenitorii României muzicale” la Sala Radio începând cu ora 19 – Recitalul „Imagine Chopin” susținut de pianista Sînziana Mircea, chitarista Raisa Mihai și soprana Amalia Lazarciuc – Editura Casa Radio pune la dispoziția publicului primul album dedicat acestui proiect cultural organizat, din anul 2018, de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Albumul „Moștenitorii României muzicale” (un dublu compact-disc) cuprinde o serie de înregistrări selectate din recitalurile pianiștilor Florian Mitrea, Adela Liculescu și Axia Marinescu, desfășurate anul trecut și anul acesta la Sala Radio. Sunt incluse lucrări reprezentative de Beethoven, Schubert, Sigismund Toduță, Paul Constantinescu, Scarlatti, Liszt, Enescu, Satie, Debussy, Ravel, în interpretări ce poartă marca unor individualități speciale, a unor personalități artistice foarte bine conturate.

3 Noiembrie 2019 :

Două nume foarte bine cunoscute se vor afla pe 3 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Radio: violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru. Cel mai apreciat violonist român al momentului, Alexandru Tomescu, nu apare însă în postură solistică, ci în calitate de concertmaestru al unui nou ansamblu: Romanian Chamber Orchestra.

Concertul din 3 noiembrie de la Sala Radio este o ocazie și de a obține un disc cu autograful dirijorului Cristian Măcelaru, cel pe care Lawrence Foster l-a numit într-un interviu acordat Radio România Muzical drept “viitorul Sergiu Celibidache al românilor”, o ocazie care nu trebuie ratată, pentru că angajamentele internaționale ale dirijorului, foarte numeroase, nu îi mai permit să revină atât de des pe scenele românești. Cel mai nou disc purtând, printre altele, și semnătura lui Cristian Măcelaru, a apărut recent la Editura Casa Radio și este pentru prima dată prezentat publicului în cadrul concertului din 3 noiembrie de la București. Pe disc figurează înregistrări realizate în cadrul festivalului “Vara magică” de la Ateneul Român: Concertul pentru violoncel și orchestră de Antonin Dvorak, cu Valentin Răduțiu și Orchestra Națională Simfonică a României, dirijor Cristian Măcelaru, alături de Simfonia a IV-a “Italiana” de Felix Mendelssohn, interpretată de Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Mandeal.