ARHIVĂ : Evenimente
 

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

16 Ianuarie 2024 :

Editura Casa Radio organizează, în colaborare cu Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești, marți, 16 ianuarie 2024, de la ora 12.00, evenimentul intitulat La ce bun poezia? – Atelier de redescoperire a puterii versului.

În contextul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale, Editura Casa Radio își îndreaptă atenția din nou către tinerii cititori, ieșind totodată în întâmpinarea profesorilor care vor să descopere modalități inedite de a preda literatura română. Vor participa la eveniment profesorii Catedrei de limba și literatura română și ai Catedrei de educație muzicală din Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, precum și elevii claselor de liceu, coordonați de doamnele profesoare Corina Barbu, Raluca Faur, Ruxandra Popescu, Mihaela Răducea, Luiza Petrov.

11 Ianuarie 2024 :

Pe 11 ianuarie 2024 (ora 19.00), publicul bucureștean se va reîntâlni cu reputatul dirijor Cristian Măcelaru, la Ateneul Român. Maestrul va dirija Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, programul fiind „Simfonia spaniolă“ de Edouard Lalo, solistă violonista Sarah Nemțanu, și poemului simfonic „O viață de erou” de Richard Strauss. La finalul concertului, spectatorii vor putea să-l felicite pe Cristian Măcelaru în cadrul unei sesiuni de autografe pe care artistul o va acorda pe albumul „Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák”, apărut la Editura Casa Radio. Sesiunea de autografe va avea loc în foaierul Ateneul Român.

13 Decembrie 2023 :

Editura Casa Radio prezintă publicului primul album realizat de tânărul chitarist Dragoș Ilie, intitulat „Guitar Delights”. Pe 13 decembrie, la finalul concertului de la Sala Radio, solistul serii, Dragoș Ilie, va oferi publicului o sesiune de autografe pe acest CD, în foaierul central al Sălii Radio.

9 Decembrie 2023 :

Editura Casa Radio participă la Concertul de Crăciun al Corului de Copii Radio printr-un moment special ce va avea loc, în foaierul central al Sălii Radio, la finalul acestui concert: prezentarea celui mai recent album al Corului de Copii Radio, intitulat „Poveste din pădure”, în cadrul deosebit al unei sesiuni de autografe oferită pubicului de actrița Alexandrina Halic și dirijorul Răzvan Rădos.

26 Noiembrie 2023 :

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 13.00, ne vom întâlni cu Alexandrina Halic, o voce de poveste, un exemplu de vocație împlinită, dăruire, profesionalism și continuitate.

25 Noiembrie 2023 :

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, de la ora 16.00, Editura Casa Radio invită publicul la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Pavilionul Central (A) Romexpo, la prezentarea a două albume, capete de afiș ale colecției „Lada de zestre”: Maria Tănase, Cântece populare 1954-1960, ed. a III-a și Maria Lătărețu, Mai ții minte, măi dragă Mărie.

La eveniment vor participa doi invitați speciali, etnomuzicologul dr. Constantin Secară și jurnalista și muziciana Maria Balabaș, totodată semnatarii textelor de prezentare ale albumelor.


25 Noiembrie 2023 : Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 14.30, vă invităm la lansarea noilor audiobookuri ale colecției Radio-Prichindel, seria BD: Muc cel mic de Wilhelm Hauff și Povești de Ion Creangă. Alexandru Ciubotariu și Ionuț Popescu, autori ai celor două romane grafice, îi vor iniția pe copii în tehnica benzii desenate și a ilustrației de carte, în cadrul atelierului Radio-Prichindel te învață să desenezi

. Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 15.00, va avea loc lansarea-eveniment a CD-ului, număr special de poezie, Ana Blandiana, Întâmplări cu și fără Arpagic în lectura autoarei (ediția a II-a).

25 Noiembrie 2023 :

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, la ora 13.30, Editura Casa Radio vă invită la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, la lansarea-eveniment a audiobookului „Monica Lovinescu, Și am ales microfonul. Interviuri la Radio România (1993-2004)“.

Vor participa scriitoarea Ioana Pârvulescu, Radu Croitoru – managerul Radio România Cultural și Anca Mateescu – jurnalistă la Radio România Cultural.

22 Noiembrie 2023 - 27 Noiembrie 2023 : Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXX-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, în perioada 22-26 noiembrie, la Pavilionul Central (A) Romexpo, standul Radio România, cu noi titluri în colecțiile consacrate ale Editurii, dar și evenimente care, sperăm, vă vor bucura.

1 Noiembrie 2023 :

În urmă cu 95 de ani, ziua de 1 noiembrie 1928 era prima zi din istoria radiofoniei românești și, totodată, ziua în care lua ființă ceea ce avea să devină Radio România, instituția Radioului public, național, din care face parte și Editura Casa Radio.

Cu ocazia concertului de vineri, 3 noiembrie 2023, ce va avea loc la Sala Radio începând cu ora 19.00, Radio România și Editura Casa Radio serbează importanta aniversare prin concertul dedicat Zilei Radioului național.

Editura Casa Radio celebrează Ziua Radioului prin două momente speciale ce vor avea loc în foaierul central al Sălii Radio, în pauza și la finalul acestui eveniment.
În pauza concertului, vor fi prezentate publicului două albume recent apărute ce ilustrează, muzical, trecutul și prezentul artistic al instituției. „Mihail Jora – Muzică de balet” este un CD dedicat primului director muzical al Radiodifuziunii Române, și Alexandru Tomescu – vioara Stradivarius Elder-Voicu și Sînziana Mircea – pian. Beethoven, Brahms, Enescu”, reprezintă un nou album ce evidențiază arta violonistică a lui Alexandru Tomescu, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România.
Lansarea celor două albume va avea loc cu participarea pianistei Ilinca Dumitrescu, o ferventă promotoare a creației lui Mihail Jora, și a solistului serii, violonistul Alexandru Tomescu. Cei doi muzicieni vor oferi apoi publicului, la finalul concertului, o sesiune de autografe, pe albumele lansate.

21 Septembrie 2023 - 22 Septembrie 2023 : Pe 21 și 22 septembrie, la Sala Palatului, începând cu ora 20.00, Cristian Măcelaru va oferi publicului bucureștean două concerte-eveniment în care se va afla la pupitrul dirijoral al Orchestrei Naționale a Franței, prestigios ansamblu pe care îl conduce și în calitate de Director muzical.

La finalul acestor concerte, maestrul Cristian Măcelaru va coborî în foaierul Sălii Palatului pentru a se reîntâlni cu spectatorii în cadrul unor sesiuni de autografe pe care le va oferi pe compact-discul „Cristian Măcelaru, Orchestra Națională Radio – Ceaikovski, Dvoűàk”.

19 Septembrie 2023 :

Distincție, echilibru, sobrietate și cea mai solidă cultură a tradiției simfonice sunt câteva dintre atributele profilului artistic al reputatului dirijor Cristian Mandeal, personalitate care, prin arta domniei sale, încântă publicul de pretutindeni și onorează totodată mai multe albume muzicale realizate, în cursul anilor, la Editura Casa Radio. Cel mai recent a apărut acum un an sub titulatura „Serenity”.

Readucem în atenția publicului acest album, cu ocazia concertului dirijat de Cristian Mandeal în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, la Sala Palatului din București, marți, 19 septembrie, începând cu ora 20.00.

La finalul acestui concert – în care reputatul dirijor se va afla la conducerea Orchestrei Filarmonicii Naționale a Ungariei – maestrul Cristian Mandeal va oferi publicului, în foaierul Sălii Palatului, o sesiune de autografe pe albumul „Serenity”.

18 Septembrie 2023 :

În această primă lună de toamnă atât de bogată cultural, Editura Casa Radio, pe lângă evenimentele organizate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, va fi prezentă și la Filarmonica „Banatul” din Timișoara. Luni, 18 septembrie de la ora 19.00, la Sala Capitol a Filarmonicii, va avea loc un recital cameral excepțional susținut de trei tineri reputați artiști, apreciați atât în țară, cât și peste hotare: violonista Ioana Cristina Goicea, violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Daria Tudor.

La finalul recitalului, muzicienii vor oferi publicului o sesiune de autografe pe albumul apărut de curând la Editura Casa Radio cu titlul „GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea – violin, Andrei Ioniță – cello, Daria Tudor – piano”.

17 Septembrie 2023 :

Festivalul Internațional „George Enescu” continuă, iar Editura Casa Radio însoțește diversele concerte întâmpinând publicul cu albumele sale. O astfel de ocazie este și evenimentul ce se va desfășura duminică, 17 septembrie, începând cu ora 13.00 la Sala Radio din capitală: la finalul concertului ce-l va avea ca solist pe Florian Mitrea, tânărul pianist român stabilit în Anglia va oferi publicului, în Foaierul central al Sălii de concerte, o sesiune de autografe pe albumul său apărut anul trecut la Editura Casa Radio sub titulatura „Beethoven – Unending. Florian Mitrea – piano”.

16 Septembrie 2023 :

Albumul recent apărut la Editura Casa Radio cu titlul „GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea – violin, Andrei Ioniță – cello, Daria Tudor – piano” va avea cea de-a treia întâlnire cu publicul Festivalului Internațional „George Enescu”, sâmbătă, 16 septembrie, la Sala Radio din București. La finalul concertului de la ora 13.00, violonista Ioana Cristina Goicea – solistă a acestui spectacol – va oferi publicului o sesiune de autografe pe acest compact-disc, în Foaierul central al Sălii de concerte Radio.

8 Septembrie 2023 :

Editura Casa Radio împărtășește „Generozitatea prin muzică” nu numai în București, ci însoțește Festivalul Internațional „George Enescu” și la spectacolele care au loc în țară.

Un astfel de eveniment este recitalul violoncelistului Benjamin Kruithof (câștigător al Concursului Internațional „George Enescu” – 2022) și al pianistei Daria Ioana Tudor, ce va avea loc vineri, 8 septembrie, ora 19.00, la Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

La finalul recitalului, Daria Tudor va oferi publicului prezent o sesiune de autografe. Cu această ocazie, melomanii clujeni vor putea descoperi cel mai recent album realizat de tânăra pianistă la Editura Casa Radio, alături de alți doi reputați artiști români, violonista Ioana Cristina Goicea și violoncelistul Andrei Ioniță, un compact-disc proaspăt apărut pe piață cu ocazia Festivalului „George Enescu”.

4 Septembrie 2023 :

Festivalul Internațional „George Enescu” – ediția a 26-a se apropie de cea de-a doua săptămână de desfășurare. Și la această ediție, având ca motto „Generozitatea prin muzică”, Editura Casa Radio își prezintă produsele muzicale și nu numai, la standurile sale de la Sala Palatului, Ateneul Român și Sala Radio din București.

Publicul trăiește încă emoțiile concertelor care au avut deja loc și așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu marii artiști străini și români din zilele următoare. Cu siguranță, unul dintre aceste concerte mult așteptate este și cel de luni, 4 septembrie, de la Sala Palatului din capitală (ora 20.00), când senzaționalul violoncelist român ANDREI IONIȚĂ va cânta Simfonia concertantă de Enescu în compania Orchestrei Tonhalle din Zürich condusă de reputatul dirijor Paavo Järvi.

După evoluția sa solistică, la pauza spectacolului, Andrei Ioniță va coborâ în foaierul Sălii Palatului unde va oferi publicului o sesiune de autografe pe compact-discul apărut, doar de câteva zile, la .

27 August 2023 - 24 Septembrie 2023 :

Toamna culturală a acestui an are ca protagonist absolut Festivalul Internațional „George Enescu” – ediția a 26-a. O ediție cu tema „Generozitatea prin muzică”, o ediție ce-l are ca Director artistic pe consacratul dirijor român Cristian Măcelaru, o ediție cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 țări, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii.

Ca și la celelalte ediții, Editura Casa Radio va fi prezentă în perioada de desfășurare a Festivalului, 27 august – 24 septembrie 2023, prin standurile sale de la Sala Palatului, Ateneul Român și Sala Radio din București, contribuind la tema „Generozitate prin muzică” cu produsele sale oferite publicului meloman.

Multe dintre albumele Editurii Casa Radio aduc în prim-plan artiști și ansambluri prezente în edițiile Festivalului Enescu, precum dirijorii Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, violoncelistul Andrei Ioniță, violonista Ioana Cristina Goicea, pianistul Florian Mitrea sau Orchestra Națională Radio. Iar aceste albume vor fi aduse în fața publicului și în cadrul privilegiat al unor sesiuni de autografe oferite de muzicieni la finalul concertelor în care vor evolua.

5 Iulie 2023 :

Miercuri, 5 iulie, cu ocazia concertului de deschidere (ora 19.30) a Festivalului Internațional „Vară magică” – ediția 2023, găzduit la Ateneul Român din București, Editura Casa Radio invită publicul meloman să participe și la sesiunea de autografe ce va fi oferită de reputatul artist Marin Cazacu pe CD-ul Cello Inspirations. Marin Cazacu • Violoncellissimo. Evenimentul va avea loc în rotonda centrală a Ateneului, la finalul concertului.

25 Mai 2023 :

Joi, 25 mai, la Teatrul Odeon, la finalul Recitalului cameral susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, Editura Casa Radio aduce în atenția publicului meloman albumul Lost in Translations, realizat de cei doi artiști împreună cu ansamblul instrumental Kamerata Stradivarius.