ARHIVĂ : Evenimente
 

2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

8 Iunie 2022 :

Reputata artistă Ilinca Dumitrescu va susține miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 19,00, un recital de pian pe scena Ateneului Român. Recitalul va cuprinde integral lucrări pentru pian din creația compozitorului Mihail Jora, unele dintre ele fiind dedicate de acesta pianistei Ilinca Dumitrescu.

La finalul recitalului, în Foaierul Ateneului Român, interpreta va oferi publicului o sesiune de autografe pe două albume de referință realizate de prestigioasa pianistă la Editura Casa Radio – editura radioului public: Ilinca Dumitrescu. Piano recital – Early recordings, ce conține piese celebre de Schumann, Liszt, Skriabin și Rahmaninov, și Recital Mihail Jora, cu lucrări-etalon din creația camerală a legendarului compozitor român.

2 Iunie 2022 - 3 Iunie 2022 : Editura Casa Radio invită publicul meloman la două lansări ale unor albume recent realizate în parteneriat cu Radio România Muzical, urmate de sesiuni de autografe ale protagoniștilor: Răzvan Stoica&Andreea Stoica și Cadmiel Boțac. Evenimentele discografice vor avea loc la Sala Radio, pe 2 și 3 iunie 2022.

1 Iunie 2022 : Concertul Zâmbet și Soare, susținut de Corul de Copii Radio, și atelierul de benzi desenate Radio-Prichindel și Pisica Pătrată desenează poveștile copilăriei sunt cele două evenimente prin care Radio România sărbătorește, împreună cu cei mici, Ziua Internațională a Copilului, miercuri, 1 Iunie, la Sala Radio, care devine astfel, pentru o zi, un spațiu prietenos al artelor, jocului și dialogului.

1 Iunie 2022 - 5 Iunie 2022 :

Între 1 iunie și 5 iunie, Editura Casa Radio participă, cu peste 150 de titluri, la Salonul Internațional de Carte Bookfest, aflat în acest an la cea de-a XV-a ediție.

Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 14.30, la standul nostru, Alexandru Ciubotariu – Ciubi aka Pisica Pătrată –, coordonatorul colecției „Radio-Prichindel”, va oferi autografe desenate pe albumele Alice în Țara Minunilor, Cocoșelul neascultător, Ali Baba și cei 40 de hoți, dar și pe cele din colecția Noapte bună, copii!.

2 Aprilie 2022 :

Editura Casa Radio participă la Târgul de Carte Gaudeamus dedicat Zilei Internaționale a cărții pentru copii, cu titlurile celor două colecții care li se adresează: Noapte bună, copii! și Radio-Prichindel.

Cu ocazia aceasta, sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 13.00, vom organiza un eveniment cu multiple oferte educative și culturale, care îi va avea în prim-plan pe elevii celor două școli partenere: Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Școala Metropolitană ARC din București.

Invitații speciali ai evenimentului nostru vor fi actorii Ana-Maria Ivan și Vlad Benescu.

1 Aprilie 2022 :

Vineri, 1 aprilie 2022, publicul bucureștean este așteptat la Sala Radio la un nou eveniment organizat de Editura Casa Radio în cadrul concertului susținut de violoncelistul Răzvan Suma – solist al Orchestrelor Radio România – alături de membrii Orchestrei Naționale Radio aflați sub conducerea dirijorului Grigor Palikarov.

25 Martie 2022 : Pe 25 martie, de la ora 19, la Sala Radio, cu prilejul aniversării a 25 de ani de existență, Radio România Muzical oferă publicului meloman un concert extraordinar, prin calibrul muzicienilor care-l vor susține, dar și prin frumusețea repertoriului prezentat: violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru – printre cei mai consacrați și apreciați muzicieni români la nivel internațional, dar și foarte apropiați colaboratori ai Radio România Muzical – alături de Orchestra Națională Radio, vor interpreta Concertul nr. 2 de Serghei Prokofiev, iar în a doua parte a serii va fi prezentată celebra Simfonie a V-a de Gustav Mahler.

La finalul concertului, Editura Casa Radio va lansa – cu public! – trei albume apărute în colecția „Radio România Muzical”: „Alexandru Tomescu – Concerto. Mozart, Saint-Saëns, Dvoűák”, „Cristian Măcelaru, Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák” și „Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru. Schubert, Dvoűák”. Evenimentul, la care vor participa violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru, se va desfășura în foaierul central al Sălii de concerte Radio și se va încheia cu o sesiune de autografe.

15 Martie 2022 :

Concert și sesiune de autografe FiRMA.

3 Martie 2022 :

Joi, 3 martie 2022, la împlinirea a 45 de ani de la începuturile Cenaclului de Luni, Editura Casa Radio lansează audiobookul (carte și CD) Poemul care se împotrivește. Poeme rostite la Radio (1993-2008) de Traian T. Coșovei.

Cu acest prilej poetul este evocat de acei care l-au cunoscut îndeaproape, nume de marcă ale vieții scriitoricești: Romulus Bucur, Magda Cârneci, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter și Cristian Teodorescu. La întâlnire participă și criticul literar Cosmin Ciotloș, un fin cunoscător al operei lui Traian T. Coșovei. De asemenea, Georgeta Drăghici, realizatoarea multor interviuri cu Traian T. Coșovei la Radio România, face un portret al scriitorului. E o întâlnire unică, dedicată poetului și Poemului care se împotrivește, o întâlnire de evocări în mediul virtual, pe Zoom, dar cu emoții, sentimente și prezențe din realitatea... cât se poate de reală.

Evenimentul va fi transmis pe canalul de youtube al Editurii Casa Radio și pe paginile de facebook Radio România și Editura Casa Radio, joi, 3 martie, de la ora 19.00.

13 Ianuarie 2022 :

Joi, 13 ianuarie 2022, de ora la 19.00, publicul bucureștean îi va întâlni la Sala Radio, pe doi tineri muzicieni ce ne oferă certitudinea că valoarea, calitatea artistică și autentica dăruire profesională au un viitor în România: pianistul Cadmiel Boțac și violoncelistul Cornelius Zirbo. Cei doi muzicieni vor susține la București cel de-al treilea recital din cadrul turneului organizat de Radio România Muzical, în cadrul proiectului „Moștenitorii României muzicale”.

Cu această ocazie, va fi prezentat publicului albumul de debut al pianistului Cadmiel Boțac, „Cadmiel Boțac. Recital de pian – Beethoven, Chopin, Enescu”, apărut la Editura Casa Radio. La finalul recitalului, tânărul interpret, care împlinește 25 de ani pe 16 ianuarie, va oferi autografe spectatorilor prezenți la eveniment.

10 Ianuarie 2022 - 15 Ianuarie 2022 :

15 Ianuarie este data la care România celebrează Ziua Culturii Naționale. Este ziua în care societatea românească încearcă să regăsească și să pună într-o lumină mai puternică valorile culturale naționale autentice.

Pentru Editura Casa Radio, ziua de 15 Ianuarie este încă o ocazie de a reafirma frumusețea valorilor culturale românești și capacitatea lor de a întări „imunitatea” societății și de a oferi perspectiva unui viitor sănătos pentru următoarele generații.

Aceste atribute ale culturii sunt valorizate la Editura Casa Radio în produsele editoriale și sunt reflectate, poate mai puternic de această dată, în patru albume muzicale apărute la finalul lui 2021 și realizate în parteneriat cu postul Radio România Muzical. „Răzvan Stoica, Andreea Stoica, Kamerata Stradivarius – Lost in Translations
Albumul va fi lansat la postul Radio România Muzical, în emisiunea Music box, la data de 10 ianuarie, la ora 19, și difuzat în reluare în 15 ianuarie, la ora 17.30.

„Cadmiel Boțac – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu
Albumul va fi prezentat publicului la data de 13 ianuarie la Sala Radio, cu ocazia recitalului susținut de pianistul Cadmiel Boțac împreună cu violoncelistul Cornelius Zirbo, un eveniment organizat de Radio România Muzical în seria „Moștenitorii României muzicale”. La finalul recitalului, tânărul pianist, care la data de 16 ianuarie împlinește 25 de ani, va oferi publicului și o sesiune de autografe.

„Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru. Schubert, Dvoűák
Albumul va fi prezentat la data de 15 ianuarie de Ziua Culturii Naționale, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii matinale Allegro... de weekend.

„Moștenitorii României muzicale”

Publicul meloman va avea ocazia de a asculta selecțiuni de pe acest album pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii matinale Allegro... de weekend.

20 Decembrie 2021 - 24 Decembrie 2021 :

În perioada 20 - 24 decembrie, Moș Crăciun este pe pagina de Facebook Radio România și invită copiii să recunoască cele mai frumoase basme și povești apărute la Editura Casa Radio.

1 Decembrie 2021 :

Cel de-al doilea album MOȘTENITORII ROMÂNIEI MUZICALE, editat de Editura Casa Radio, va fi lansat la 1 Decembrie, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii speciale „România valorilor muzicale” (ora 13.05). Albumul (dublu-CD) conține două recitaluri extraordinare susținute, pe scena Sălii Radio, de tineri muzicieni cu o carieră artistică deja recunoscută: violonista Ioana Cristina Goicea și pianistul Andrei Banciu și violoncelistul Valentin Răduțiu împreună cu pianistul suedez Per Rundberg.

1 Decembrie 2021 :

Radio România celebrează 103 ani de la Marea Unire prin programe dedicate celui mai important moment din istoria noastră recentă.

La semnificația istorică a datei de 1 Decembrie se adaugă, pentru Radio România, aniversarea a 10 ani de când emitem și pentru românii de peste Prut, prin Radio Chișinău. După 10 ani de la înființare, la 1 Decembrie ora 14:00, pe toate posturile radioului public se va auzi ora exactă de la Chișinău, urmată de un fragment din prima emisie difuzată, documentare, duplexuri, muzică, interviuri, grupaje informative.

Seara, începând cu ora 19:00, la Sala Radio va avea loc un concert-eveniment susținut de Orchestra de Cameră Radio și de Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, cu participarea violoncelistului Andrei Ioniță.

30 Noiembrie 2021 : Albumul „Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru. Schubert, Dvoűák va fi lansat marți, 30 noiembrie, la postul Radio România Muzical (în rubrica „CD Review” a emisiunii „Arpeggio” – ora 10.00). Totodată, CD-ul va fi inclus în proiectul „Discurile anului 2022”, proiect desfășurat la același post de radio, partener în realizarea acestui album.

25 Noiembrie 2021 :

Primul concert de JAZZ pe scena Sălii Radio în această stagiune (2021-2022) este un eveniment special, pe care nu îl puteți rata!

Joi, 25 noiembrie (de la 19.00), LUIZA ZAN – una dintre cele mai apreciate voci feminine din jazz-ul românesc la ora actuală – va cânta alături de BIG BAND-UL RADIO, dirijat de cunoscutul dirijor și compozitor IONEL TUDOR.
Sugestiv intitulat „Night and Day”, concertul este conceput cu prilejul lansării albumului omonim al artistei, CD realizat de Editura Casa Radio.

17 Noiembrie 2021 - 21 Noiembrie 2021 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVIII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, ediție desfășurată exclusiv online între 17-21 noiembrie 2021. Oferta noastră editorială, prezentată pe site-ul www.edituracasaradio.ro, s-a îmbogățit cu titluri atractive.

1 Noiembrie 2021 :

Luni, 1 noiembrie, de Ziua Națională a Radioului, Editura Casa Radio lansează albumul de debut al tânărului Cadmiel Boțac, una dintre marile speranțe ale pianisticii românești, în prezent student la Universitatea de Muzică și Arte din Viena. Albumul intitulat „CADMIEL BOȚAC – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu este rezultatul a două distincții acordate tânărului artist de Radio România Muzical: Premiul special primit în 2017 la „Transylvanian International Piano Competition” de la Brașov – ce a constat într-o sesiune de înregistrări speciale realizate un an mai târziu la Radio România, în Studioul de concerte – și Bursa „Moștenitorii României muzicale” câștigată în 2020.

Albumul „CADMIEL BOȚAC – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu poate fi ascultat integral luni, 1 noiembrie, începând cu ora 19.00, la emisiunea de actualitate discografică „Music box”, realizată de Cristina Comandașu la postul Radio România Muzical, partener în realizarea acestui album.

1 Noiembrie 2021 - 15 Noiembrie 2021 :

Editura Casa Radio vă propune de Ziua Radioului… o poveste!

A început acum 65 de ani, pe 2 noiembrie 1956, când la Radio România a fost difuzată prima ediție a emisiunii Noapte bună, copii! Continuă și astăzi și o puteți asculta seară de seară, de la ora 20.50, la Radio România Actualități. Sau o puteți (re)asculta de pe CD-urile colecției-vedetă a Editurii Casa Radio, „Noapte bună, copii!“, colecție la care azi adaugăm două albume: Noapte bună, copii! – album aniversar 65 de ani! și Noapte bună, copii! Povești și povestiri cu Alexandrina Halic!

5 Octombrie 2021 : 5 octombrie 2021, Ziua Internațională a Educației

Editura Casa Radio a organizat, în colaborare cu Casa Corpului Didactic din Ploiești, Inspectoratul Școlar Prahova și Colegiul „Regina Maria”, webinarul „De la cuvântul scris la cuvântul rostit și retur”, un eveniment de promovare a colecțiilor ce cuprind audiobook-uri, cărți și CD-uri care pot deveni excelente instrumente de lucru deopotrivă pentru profesorii de limba și literatura română și pentru educatori și învățători.