ARHIVĂ : Evenimente
 

2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

19 Octombrie 2022 :

Miercuri, 19 octombrie, reputatul dirijor Cristian Mandeal se va afla la Sala Radio pentru un dublu eveniment: începând cu ora 19.00, concertul de deschidere a stagiunii Orchestrei de Cameră Radio – solist fiind violonistul Valentin Șerban, câștigător al Concursului Internațional „George Enescu”, ediția 2020 – și apariția celui mai recent album realizat de valoroasa orchestră a Radioului sub conducerea dirijorală a maestrului Cristian Mandeal: Serenity”. La finalul concertului, spectatorii vor avea ocazia de a se întâlni cu dirijorul Cristian Mandeal în cadrul unei sesiuni de autografe oferite pe acest compact-disc.

16 Octombrie 2022 :

Duminică, 16 octombrie 2022, de la 17.00, Sala Radio va fi gazda concertului omagial dedicat unei voci nemuritoare a folclorului românesc, MARIA LĂTĂREȚU.

Un concert încărcat de emoție, o seară de suflet, eveniment în care alături de ORCHESTRA DE MUZICĂ POPULARĂ RADIO – dirijată de ADRIAN GRIGORAȘ – vor urca pe scenă: Ștefania Rareș, Ion Ghițulescu, Gheorghe Turda, Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Emilia Drăgotoiu Nanu, Florin Pârlan, Silvia Timiș, Ingrid Boengiu, Gabriel Treteag, Larisa Cârlugea, Grupul Vocal „Măriile Gorjului”- Târgu Jiu (Gorj), Ansamblul de dansuri „Burnasul”- Alexandria (Teleorman). Evenimentul va fi prezentat de actrița Miruna Ionescu.

În cadrul concertului va avea loc și lansarea oficială a albumului intitulat „MARIA LĂTĂREȚU – Mai ții minte, măi dragă Mărie”, prin care Editura Casa Radio marchează anul acesta două date calendaristice importante. Pe 27 septembrie s-au împlinit 50 de ani de la trecerea în eternitate a Mariei Lătărețu. În plus, colaborarea interpretei cu Radio România a început acum 85 de ani, pe 29 august 1937, printr-un program susținut împreună cu taraful soțului ei, Mihai Lătărețu, în cadrul emisiunii „Ora satului”.

9 Octombrie 2022 :

Editura Casa Radio invită publicul meloman la Ateneul Român, duminică, 9 octombrie, la un eveniment editorial: apariția celei de-a doua ediții a albumului Cello Inspirations. Marin Cazacu • Violoncellissimo. La finalul concertului susținut împreună cu ansamblul Violoncellissimo, în cadrul Turneului Național Clasic la puterea a treia, îndrăgitul violoncelist Marin Cazacu va oferi autografe în rotonda centrală a Ateneului. Ora de începere a concertului este 19.00.

30 Septembrie 2022 :

Casa Artelor Dinu Lipatti și Editura Casa Radio – Radio România vă invită vineri, 30 septembrie 2022, de la orele 19:00, la un eveniment muzical excepțional, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii: Recitalul Extraordinar al pianistei Ilinca Dumitrescu și prezentarea albumului „Arta Pianistei Ilinca Dumitrescu. Domenico Scarlatti –Sonate“, recent apărut la Editura Casa Radio.

24 Iunie 2022 :

Casa Artelor Dinu Lipatti și Editura Casa Radio – Radio România vă invită vineri, 24 iunie 2022, de la orele 19:00, la evenimentul dedicat Aniversării a 70 de ani a cunoscutului profesor și violonist de talie internațională Sherban Lupu, promotor fervent al muzicii clasice românești la nivel mondial, în special al creației enesciene.

15 Iunie 2022 :

„Anotimpurile” lui VIVALDI – unul dintre cele mai mari „hit-uri” ale muzicii clasice, cu un număr considerabil de înregistrări și versiuni derivate – sunt interpretate la SALA RADIO de apreciatul violonist ALEXANDRU TOMESCU, în concertul ce închide stagiunea ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO!
În pauza concertului, Editura Casa Radio invită publicul în foaierul central al Sălii Radio la o întâlnire cu violonistul Alexandru Tomescu. Apreciatul solist al Orchestrelor și Corurilor Radio va participa, împreună cu Monica Isăcescu-Lup, realizatoare la Radio România Muzical, și Tiberiu Comandașu, redactor muzical la Editura Casa Radio, la evenimentul prilejuit de lansarea oficială a albumului său intitulat „Alexandru Tomescu – Concerto. Mozart, Saint-Saëns, Dvoűák”, recent apărut la Editura Casa Radio.
La finalul serii, Alexandru Tomescu va oferi publicului o sesiune de autografe pe albumul lansat cu această ocazie și pe CD-ul intitulat Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru, Schubert, Dvoűák, realizat de violonist în calitate de concert-maestru al reputatului ansamblu.

8 Iunie 2022 :

Reputata artistă Ilinca Dumitrescu va susține miercuri, 8 iunie 2022, de la ora 19,00, un recital de pian pe scena Ateneului Român. Recitalul va cuprinde integral lucrări pentru pian din creația compozitorului Mihail Jora, unele dintre ele fiind dedicate de acesta pianistei Ilinca Dumitrescu.

La finalul recitalului, în Foaierul Ateneului Român, interpreta va oferi publicului o sesiune de autografe pe două albume de referință realizate de prestigioasa pianistă la Editura Casa Radio – editura radioului public: Ilinca Dumitrescu. Piano recital – Early recordings, ce conține piese celebre de Schumann, Liszt, Skriabin și Rahmaninov, și Recital Mihail Jora, cu lucrări-etalon din creația camerală a legendarului compozitor român.

2 Iunie 2022 - 3 Iunie 2022 : Editura Casa Radio invită publicul meloman la două lansări ale unor albume recent realizate în parteneriat cu Radio România Muzical, urmate de sesiuni de autografe ale protagoniștilor: Răzvan Stoica&Andreea Stoica și Cadmiel Boțac. Evenimentele discografice vor avea loc la Sala Radio, pe 2 și 3 iunie 2022.

1 Iunie 2022 : Concertul Zâmbet și Soare, susținut de Corul de Copii Radio, și atelierul de benzi desenate Radio-Prichindel și Pisica Pătrată desenează poveștile copilăriei sunt cele două evenimente prin care Radio România sărbătorește, împreună cu cei mici, Ziua Internațională a Copilului, miercuri, 1 Iunie, la Sala Radio, care devine astfel, pentru o zi, un spațiu prietenos al artelor, jocului și dialogului.

1 Iunie 2022 - 5 Iunie 2022 :

Între 1 iunie și 5 iunie, Editura Casa Radio participă, cu peste 150 de titluri, la Salonul Internațional de Carte Bookfest, aflat în acest an la cea de-a XV-a ediție.

Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 14.30, la standul nostru, Alexandru Ciubotariu – Ciubi aka Pisica Pătrată –, coordonatorul colecției „Radio-Prichindel”, va oferi autografe desenate pe albumele Alice în Țara Minunilor, Cocoșelul neascultător, Ali Baba și cei 40 de hoți, dar și pe cele din colecția Noapte bună, copii!.

2 Aprilie 2022 :

Editura Casa Radio participă la Târgul de Carte Gaudeamus dedicat Zilei Internaționale a cărții pentru copii, cu titlurile celor două colecții care li se adresează: Noapte bună, copii! și Radio-Prichindel.

Cu ocazia aceasta, sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 13.00, vom organiza un eveniment cu multiple oferte educative și culturale, care îi va avea în prim-plan pe elevii celor două școli partenere: Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Școala Metropolitană ARC din București.

Invitații speciali ai evenimentului nostru vor fi actorii Ana-Maria Ivan și Vlad Benescu.

1 Aprilie 2022 :

Vineri, 1 aprilie 2022, publicul bucureștean este așteptat la Sala Radio la un nou eveniment organizat de Editura Casa Radio în cadrul concertului susținut de violoncelistul Răzvan Suma – solist al Orchestrelor Radio România – alături de membrii Orchestrei Naționale Radio aflați sub conducerea dirijorului Grigor Palikarov.

25 Martie 2022 : Pe 25 martie, de la ora 19, la Sala Radio, cu prilejul aniversării a 25 de ani de existență, Radio România Muzical oferă publicului meloman un concert extraordinar, prin calibrul muzicienilor care-l vor susține, dar și prin frumusețea repertoriului prezentat: violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru – printre cei mai consacrați și apreciați muzicieni români la nivel internațional, dar și foarte apropiați colaboratori ai Radio România Muzical – alături de Orchestra Națională Radio, vor interpreta Concertul nr. 2 de Serghei Prokofiev, iar în a doua parte a serii va fi prezentată celebra Simfonie a V-a de Gustav Mahler.

La finalul concertului, Editura Casa Radio va lansa – cu public! – trei albume apărute în colecția „Radio România Muzical”: „Alexandru Tomescu – Concerto. Mozart, Saint-Saëns, Dvoűák”, „Cristian Măcelaru, Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák” și „Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru. Schubert, Dvoűák”. Evenimentul, la care vor participa violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru, se va desfășura în foaierul central al Sălii de concerte Radio și se va încheia cu o sesiune de autografe.

15 Martie 2022 :

Concert și sesiune de autografe FiRMA.

3 Martie 2022 :

Joi, 3 martie 2022, la împlinirea a 45 de ani de la începuturile Cenaclului de Luni, Editura Casa Radio lansează audiobookul (carte și CD) Poemul care se împotrivește. Poeme rostite la Radio (1993-2008) de Traian T. Coșovei.

Cu acest prilej poetul este evocat de acei care l-au cunoscut îndeaproape, nume de marcă ale vieții scriitoricești: Romulus Bucur, Magda Cârneci, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter și Cristian Teodorescu. La întâlnire participă și criticul literar Cosmin Ciotloș, un fin cunoscător al operei lui Traian T. Coșovei. De asemenea, Georgeta Drăghici, realizatoarea multor interviuri cu Traian T. Coșovei la Radio România, face un portret al scriitorului. E o întâlnire unică, dedicată poetului și Poemului care se împotrivește, o întâlnire de evocări în mediul virtual, pe Zoom, dar cu emoții, sentimente și prezențe din realitatea... cât se poate de reală.

Evenimentul va fi transmis pe canalul de youtube al Editurii Casa Radio și pe paginile de facebook Radio România și Editura Casa Radio, joi, 3 martie, de la ora 19.00.

13 Ianuarie 2022 :

Joi, 13 ianuarie 2022, de ora la 19.00, publicul bucureștean îi va întâlni la Sala Radio, pe doi tineri muzicieni ce ne oferă certitudinea că valoarea, calitatea artistică și autentica dăruire profesională au un viitor în România: pianistul Cadmiel Boțac și violoncelistul Cornelius Zirbo. Cei doi muzicieni vor susține la București cel de-al treilea recital din cadrul turneului organizat de Radio România Muzical, în cadrul proiectului „Moștenitorii României muzicale”.

Cu această ocazie, va fi prezentat publicului albumul de debut al pianistului Cadmiel Boțac, „Cadmiel Boțac. Recital de pian – Beethoven, Chopin, Enescu”, apărut la Editura Casa Radio. La finalul recitalului, tânărul interpret, care împlinește 25 de ani pe 16 ianuarie, va oferi autografe spectatorilor prezenți la eveniment.

10 Ianuarie 2022 - 15 Ianuarie 2022 :

15 Ianuarie este data la care România celebrează Ziua Culturii Naționale. Este ziua în care societatea românească încearcă să regăsească și să pună într-o lumină mai puternică valorile culturale naționale autentice.

Pentru Editura Casa Radio, ziua de 15 Ianuarie este încă o ocazie de a reafirma frumusețea valorilor culturale românești și capacitatea lor de a întări „imunitatea” societății și de a oferi perspectiva unui viitor sănătos pentru următoarele generații.

Aceste atribute ale culturii sunt valorizate la Editura Casa Radio în produsele editoriale și sunt reflectate, poate mai puternic de această dată, în patru albume muzicale apărute la finalul lui 2021 și realizate în parteneriat cu postul Radio România Muzical. „Răzvan Stoica, Andreea Stoica, Kamerata Stradivarius – Lost in Translations
Albumul va fi lansat la postul Radio România Muzical, în emisiunea Music box, la data de 10 ianuarie, la ora 19, și difuzat în reluare în 15 ianuarie, la ora 17.30.

„Cadmiel Boțac – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu
Albumul va fi prezentat publicului la data de 13 ianuarie la Sala Radio, cu ocazia recitalului susținut de pianistul Cadmiel Boțac împreună cu violoncelistul Cornelius Zirbo, un eveniment organizat de Radio România Muzical în seria „Moștenitorii României muzicale”. La finalul recitalului, tânărul pianist, care la data de 16 ianuarie împlinește 25 de ani, va oferi publicului și o sesiune de autografe.

„Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru. Schubert, Dvoűák
Albumul va fi prezentat la data de 15 ianuarie de Ziua Culturii Naționale, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii matinale Allegro... de weekend.

„Moștenitorii României muzicale”

Publicul meloman va avea ocazia de a asculta selecțiuni de pe acest album pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii matinale Allegro... de weekend.

20 Decembrie 2021 - 24 Decembrie 2021 :

În perioada 20 - 24 decembrie, Moș Crăciun este pe pagina de Facebook Radio România și invită copiii să recunoască cele mai frumoase basme și povești apărute la Editura Casa Radio.

1 Decembrie 2021 :

Cel de-al doilea album MOȘTENITORII ROMÂNIEI MUZICALE, editat de Editura Casa Radio, va fi lansat la 1 Decembrie, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii speciale „România valorilor muzicale” (ora 13.05). Albumul (dublu-CD) conține două recitaluri extraordinare susținute, pe scena Sălii Radio, de tineri muzicieni cu o carieră artistică deja recunoscută: violonista Ioana Cristina Goicea și pianistul Andrei Banciu și violoncelistul Valentin Răduțiu împreună cu pianistul suedez Per Rundberg.

1 Decembrie 2021 :

Radio România celebrează 103 ani de la Marea Unire prin programe dedicate celui mai important moment din istoria noastră recentă.

La semnificația istorică a datei de 1 Decembrie se adaugă, pentru Radio România, aniversarea a 10 ani de când emitem și pentru românii de peste Prut, prin Radio Chișinău. După 10 ani de la înființare, la 1 Decembrie ora 14:00, pe toate posturile radioului public se va auzi ora exactă de la Chișinău, urmată de un fragment din prima emisie difuzată, documentare, duplexuri, muzică, interviuri, grupaje informative.

Seara, începând cu ora 19:00, la Sala Radio va avea loc un concert-eveniment susținut de Orchestra de Cameră Radio și de Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, cu participarea violoncelistului Andrei Ioniță.