ARHIVĂ : Evenimente
 

2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

21 Septembrie 2023 - 22 Septembrie 2023 : Pe 21 și 22 septembrie, la Sala Palatului, începând cu ora 20.00, Cristian Măcelaru va oferi publicului bucureștean două concerte-eveniment în care se va afla la pupitrul dirijoral al Orchestrei Naționale a Franței, prestigios ansamblu pe care îl conduce și în calitate de Director muzical.

La finalul acestor concerte, maestrul Cristian Măcelaru va coborî în foaierul Sălii Palatului pentru a se reîntâlni cu spectatorii în cadrul unor sesiuni de autografe pe care le va oferi pe compact-discul „Cristian Măcelaru, Orchestra Națională Radio – Ceaikovski, Dvoűàk”.

19 Septembrie 2023 :

Distincție, echilibru, sobrietate și cea mai solidă cultură a tradiției simfonice sunt câteva dintre atributele profilului artistic al reputatului dirijor Cristian Mandeal, personalitate care, prin arta domniei sale, încântă publicul de pretutindeni și onorează totodată mai multe albume muzicale realizate, în cursul anilor, la Editura Casa Radio. Cel mai recent a apărut acum un an sub titulatura „Serenity”.

Readucem în atenția publicului acest album, cu ocazia concertului dirijat de Cristian Mandeal în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, la Sala Palatului din București, marți, 19 septembrie, începând cu ora 20.00.

La finalul acestui concert – în care reputatul dirijor se va afla la conducerea Orchestrei Filarmonicii Naționale a Ungariei – maestrul Cristian Mandeal va oferi publicului, în foaierul Sălii Palatului, o sesiune de autografe pe albumul „Serenity”.

18 Septembrie 2023 :

În această primă lună de toamnă atât de bogată cultural, Editura Casa Radio, pe lângă evenimentele organizate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, va fi prezentă și la Filarmonica „Banatul” din Timișoara. Luni, 18 septembrie de la ora 19.00, la Sala Capitol a Filarmonicii, va avea loc un recital cameral excepțional susținut de trei tineri reputați artiști, apreciați atât în țară, cât și peste hotare: violonista Ioana Cristina Goicea, violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Daria Tudor.

La finalul recitalului, muzicienii vor oferi publicului o sesiune de autografe pe albumul apărut de curând la Editura Casa Radio cu titlul „GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea – violin, Andrei Ioniță – cello, Daria Tudor – piano”.

17 Septembrie 2023 :

Festivalul Internațional „George Enescu” continuă, iar Editura Casa Radio însoțește diversele concerte întâmpinând publicul cu albumele sale. O astfel de ocazie este și evenimentul ce se va desfășura duminică, 17 septembrie, începând cu ora 13.00 la Sala Radio din capitală: la finalul concertului ce-l va avea ca solist pe Florian Mitrea, tânărul pianist român stabilit în Anglia va oferi publicului, în Foaierul central al Sălii de concerte, o sesiune de autografe pe albumul său apărut anul trecut la Editura Casa Radio sub titulatura „Beethoven – Unending. Florian Mitrea – piano”.

16 Septembrie 2023 :

Albumul recent apărut la Editura Casa Radio cu titlul „GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea – violin, Andrei Ioniță – cello, Daria Tudor – piano” va avea cea de-a treia întâlnire cu publicul Festivalului Internațional „George Enescu”, sâmbătă, 16 septembrie, la Sala Radio din București. La finalul concertului de la ora 13.00, violonista Ioana Cristina Goicea – solistă a acestui spectacol – va oferi publicului o sesiune de autografe pe acest compact-disc, în Foaierul central al Sălii de concerte Radio.

8 Septembrie 2023 :

Editura Casa Radio împărtășește „Generozitatea prin muzică” nu numai în București, ci însoțește Festivalul Internațional „George Enescu” și la spectacolele care au loc în țară.

Un astfel de eveniment este recitalul violoncelistului Benjamin Kruithof (câștigător al Concursului Internațional „George Enescu” – 2022) și al pianistei Daria Ioana Tudor, ce va avea loc vineri, 8 septembrie, ora 19.00, la Studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

La finalul recitalului, Daria Tudor va oferi publicului prezent o sesiune de autografe. Cu această ocazie, melomanii clujeni vor putea descoperi cel mai recent album realizat de tânăra pianistă la Editura Casa Radio, alături de alți doi reputați artiști români, violonista Ioana Cristina Goicea și violoncelistul Andrei Ioniță, un compact-disc proaspăt apărut pe piață cu ocazia Festivalului „George Enescu”.

4 Septembrie 2023 :

Festivalul Internațional „George Enescu” – ediția a 26-a se apropie de cea de-a doua săptămână de desfășurare. Și la această ediție, având ca motto „Generozitatea prin muzică”, Editura Casa Radio își prezintă produsele muzicale și nu numai, la standurile sale de la Sala Palatului, Ateneul Român și Sala Radio din București.

Publicul trăiește încă emoțiile concertelor care au avut deja loc și așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu marii artiști străini și români din zilele următoare. Cu siguranță, unul dintre aceste concerte mult așteptate este și cel de luni, 4 septembrie, de la Sala Palatului din capitală (ora 20.00), când senzaționalul violoncelist român ANDREI IONIȚĂ va cânta Simfonia concertantă de Enescu în compania Orchestrei Tonhalle din Zürich condusă de reputatul dirijor Paavo Järvi.

După evoluția sa solistică, la pauza spectacolului, Andrei Ioniță va coborâ în foaierul Sălii Palatului unde va oferi publicului o sesiune de autografe pe compact-discul apărut, doar de câteva zile, la .

27 August 2023 - 24 Septembrie 2023 :

Toamna culturală a acestui an are ca protagonist absolut Festivalul Internațional „George Enescu” – ediția a 26-a. O ediție cu tema „Generozitatea prin muzică”, o ediție ce-l are ca Director artistic pe consacratul dirijor român Cristian Măcelaru, o ediție cu un program ce include peste 3500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii, peste 40 de orchestre din 16 țări, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii.

Ca și la celelalte ediții, Editura Casa Radio va fi prezentă în perioada de desfășurare a Festivalului, 27 august – 24 septembrie 2023, prin standurile sale de la Sala Palatului, Ateneul Român și Sala Radio din București, contribuind la tema „Generozitate prin muzică” cu produsele sale oferite publicului meloman.

Multe dintre albumele Editurii Casa Radio aduc în prim-plan artiști și ansambluri prezente în edițiile Festivalului Enescu, precum dirijorii Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, violoncelistul Andrei Ioniță, violonista Ioana Cristina Goicea, pianistul Florian Mitrea sau Orchestra Națională Radio. Iar aceste albume vor fi aduse în fața publicului și în cadrul privilegiat al unor sesiuni de autografe oferite de muzicieni la finalul concertelor în care vor evolua.

5 Iulie 2023 :

Miercuri, 5 iulie, cu ocazia concertului de deschidere (ora 19.30) a Festivalului Internațional „Vară magică” – ediția 2023, găzduit la Ateneul Român din București, Editura Casa Radio invită publicul meloman să participe și la sesiunea de autografe ce va fi oferită de reputatul artist Marin Cazacu pe CD-ul Cello Inspirations. Marin Cazacu • Violoncellissimo. Evenimentul va avea loc în rotonda centrală a Ateneului, la finalul concertului.

25 Mai 2023 :

Joi, 25 mai, la Teatrul Odeon, la finalul Recitalului cameral susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, Editura Casa Radio aduce în atenția publicului meloman albumul Lost in Translations, realizat de cei doi artiști împreună cu ansamblul instrumental Kamerata Stradivarius.

24 Mai 2023 - 28 Mai 2023 :

Editura Casa Radio este prezentă la cea de-a XVI-a ediția a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 24-28 mai 2023, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2. Vă așteptăm cu o serie de produse editoriale în pas cu vremea și cu așteptările celor care doresc să-și petreacă timpul cu bucuria darurilor culturale.

Veniți la standul A15 și veți descoperi că fiecare generație are parte de o ofertă generoasă.

7 Mai 2023 :

Un adevărat ambasador cultural al României peste hotare și o „pepinieră” de talente pentru scenele muzicale din România, CORUL DE COPII RADIO aniversează în acest an 78 de ani de existență și vă invită la un concert special intitulat „A Night in the Spotlight” („O seară în lumina reflectoarelor”).
Duminică, 7 mai (19.00), veți asculta la Sala Radio prelucrări corale ale unor cunoscute piese pop și rock, hit-uri interpretate de Queen, The Beatles, Rod Stewart, Michael Jackson ș.a. Concertul se va derula cu participarea pianistei Magdalena Faur, a Ansamblului de Băieți al Corului de Copii Radio și a invitaților speciali Ian Zaharia – chitară și Robert Ispășoiu - percuție.

La finalul concertului, publicul este invitat în foaierul Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferite de dirijorul Răzvan Rădos pe albumul „Corul de Copii Radio – Ah, ce bucurie!”, apărut la Editura Casa Radio.

20 Aprilie 2023 :

Joi, 20 aprilie și vineri, 21 aprilie 2023, Editura Casa Radio organizează două evenimente găzduite la Ateneul Român, cu ocazia concertelor susținute de apreciata pianistă Adela Liculescu împreună cu Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii „George Enescu”, sub conducerea dirijorului Sascha Goetzel.

La finalul celor două concerte – cuprinzând Simfonia nr. 1 „Clasica” de Serghei Prokofiev, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Felix Mendelssohn și pagini corale din opere celebre – spectatorii se vor putea reîntâlni cu solista serii, în cadrul unor sesiuni de autografe acordate de Adela Liculescu, în foaierul Ateneului, pe albumul apărut la Casa Radio sub titlul „Moștenitorii României Muzicale”.

5 Aprilie 2023 :

Trei tineri muzicieni români, multipremiați internațional – violonista MARIA MARICA (câștigătoarea premiului I a Concursului Internațional „G.Enescu” – 2022), violoncelistul CORNELIUS ZIRBO (care s-a perfecționat la Paris, în cadrul Clasei de Excelență de Violoncel a lui Gautier Capuçon) și pianistul CADMIEL BOȚAC (care a obținut în 2020 bursa Fundației Europene Yamaha) vor evolua împreună pe scena Sălii Radio miercuri, 5 aprilie 2023 (19:00) într-un concert integral BEETHOVEN.

La finalul concertului, publicul este invitat în foaierul central al Sălii Radio pentru O SESIUNE DE AUTOGRAFE oferite de pianistul Cadmiel Boțac pe albumul „Cadmiel Boțac – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu”, apărut la EDITURA CASA RADIO.

2 Aprilie 2023 :

Duminică, 2 aprilie 2023, publicul bucureștean este așteptat la Ateneul Român, unde, începând cu ora 19.00, va avea loc recitalul cameral susținut de doi reputați artiști români, apreciați atât în țară, cât și peste hotare: violonistul Sherban Lupu și pianistul Viniciu Moroianu.

La finalul recitalului – cuprinzând cunoscute lucrări dedicate viorii și pianului de către George Enescu, Eugène Ysaÿe, Claude Debussy și César Franck –, Editura Casa Radio va organiza o sesiune de autografe acordate de cei doi interpreți pe compact-discurile intitulate „Sherban Lupu – Impressions. Debussy, Ysaÿe, Paganini, Enescu“ și „Dinu Lipatti – Compozitor. Înregistrări din Arhiva Radio România”, ambele apărute în colecția „Maestro“ a Editurii Casa Radio.

2 Aprilie 2023 :

Editura Casa Radio-Radio România este invitată să participe la prima ediție a Festivalului Cărților pentru Copii, Săptămâna Cărților Deschise la OCC, care se va desfășura în perioada 25 martie – 2 aprilie 2023.

Duminică, 2 aprilie, de la ora 12, vom fi prezenți în festival cu Atelierul de lectură audio pentru copiii cu deficiențe de vedere, Radio-Prichindel, prietenul vostru, care se va desfășura în Salonul Mozart și este recomandat copiilor de 10 ani+.

10 Martie 2023 :

Vineri, pe 10 martie 2023 (de la 19.00), Ioana Cristina Goicea este invitată pe scena Sălii Radio, unde va interpreta Concertul nr. 3 pentru vioară și orchestră de CAMILLE SAINT-SAËNS, alături de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO. În partea a doua serii de la Sala Radio, veți asculta Suită pentru orchestră din baletul Coppélia, semnat de compozitorul francez LÉO DELIBES.

La finalul concertului, publicul este invitat în foaierul Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferită de violonista Ioana Cristina Goicea pe albumele „Beethoven” și „Moștenitorii României muzicale (II)”, recent apărute la Editura Casa Radio.

1 Martie 2023 - 3 Martie 2023 :

Festivalul-concurs „Primăvară românească, pretutindeni!” se va desfășura între 1-3 martie 2023 și este organizat de Școala Metropolitană ARC – membră în rețeaua școlilor asociate pentru UNESCO ASPnet, în parteneriat cu Fundația Romanian Business School din București, Editura Eikon, Muzeul Național al Literaturii Române, biblioteci din Chișinău (Republica Moldova), Râmnicu Vâlcea și Zaragoza (Spania).

Editura Casa Radio-Radio România contribuie la succesul evenimentului prin prezentarea Colecției „Noapte bună, copii!”, care cuprinde înregistrări de patrimoniu cu povești românești și universale, în interpretarea unor actori celebri. De asemenea, Editura Casa Radio va participa la jurizarea în concurs a creațiilor artistice inspirate de poveștile unor scriitori români.

17 Februarie 2023 :

Vineri, 17 februarie 2023 (19.00), la Sala Radio vor răsuna câteva dintre cele mai frumoase fragmente din teatrul liric, selecțiuni și coruri celebre semnate de „titanii” genului, ca VERDI, ROSSINI, DONIZETTI, BELLINI, MASCAGNI ș.a., din opere precum Nabucco, Il Trovatore (Trubadurul), Aida, Cavalleria Rusticana, Norma, Don Pasquale etc.

Evenimentul va fi prezentat de două dintre ansamblurile Radio România: ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO și CORUL ACADEMIC RADIO (pregătit de dirijorul CIPRIAN ȚUȚU).
Întregul eveniment se va derula sub bagheta dirijorului italian DAVID CRESCENZI, care este în prezent director artistic al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

La finalul concertului, Editura Casa Radio invită publicul în foaierul central al Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferită de percuționistul-compozitor Alexandru Anastasiu și dirijorul David Crescenzi, pe albumul apărut la Editura Casa Radio sub titulatura „Alexandru Anastasiu – The Seasons, Orchestra Națională Radio, dirijor David Crescenzi”.

10 Februarie 2023 :

Vineri, 10 februarie (de la 19.00), apreciatul dirijor român CRISTIAN MANDEAL se va afla la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO pentru a dirija Simfonia nr. 7 în Mi major, semnată de compozitorul austriac ANTON BRUCKNER. Lucrarea monumentală a fost dedicată celebrului monarh al Bavariei Ludwig al II-lea, cunoscut ca un mare susținător al artelor (și, în special, al muzicii lui Richard Wagner).

La finalul acestui concert, Editura Casa Radio invită publicul în foaierul central al Sălii Radio la o sesiune de autografe oferită de dirijorul Cristian Mandeal pe albumul Serenity, recent apărut la Editura Casa Radio.