ARHIVĂ : Evenimente
 

2024 | 2023 | 2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

31 Mai 2024 :

Ce ați mai ascultat dintre lucrările lui RAVEL, celebrul creator al Bolero-ului ? Vineri, 31 mai 2024 (de la 19.00), la Sala Radio, ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO vă propune La Valse și Concertul în sol pentru pian și orchestră, două partituri ale marelui compozitor francez. Invitat special al serii este pianistul multipremiat internațional FLORIAN MITREA, care în 2018 a câștigat Festivalul Internațional de Pian de la New York, ceea ce a dus la debutul său în celebra sală de concerte Carnegie Hall din același oraș american.

La finalul concertului, pianistul Florian Mitrea va oferi publicului o sesiune de autografe, în foaierul central al Sălii Radio, pe albumul Florian Mitrea. Beethoven – Unending, apărut la Editura Casa Radio.

29 Mai 2024 - 2 Iunie 2024 :

Între 29 mai și 2 iunie Editura Casa Radio participă, cu peste 150 de titluri, la Salonul Internațional de Carte Bookfest (Romexpo, Pavilionul B2, stand A16), ajuns la cea de-a XVII-a ediție.

18 Mai 2024 : Editura Casa Radio va participa sâmbătă, 18 mai, la a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor de la Opera Comică pentru Copii din București.

Radio-Prichindel îi așteaptă la Căsuța din copac, între orele 16.00-18.00, pe copiii care doresc să învețe cum să pronunțe cuvintele corect, cu dicție și expresivitate. După un antrenament amuzant, vor respira adânc, își vor lua inima în dinți și microfonul în mâini, devenind mici actori, inspirați de poveștile radiofonice din audiobookurile Colecției Radio-Prichindel a Editurii Casa Radio. Alice în Țara Minunilor sau Albă ca Zăpada, Ali Baba sau Sindbad, exploratorii marii aventuri de… Cinci săptămâni în balon, iată câteva roluri care le vor aduce bucurie copiilor și deopotrivă spectatorilor aflați în parcul de distracții al Operei Comice pentru Copii.

14 Mai 2024 :

Marți, 14 mai 2024, începând cu ora 19.00, publicul bucureștean este invitat la … „Carnaval”, un concert-spectacol ce va avea loc la Ateneul Român, în cadrul Festivalului „Hoinar”.

Pe scena Sălii Mari a Ateneului vor evolua o pleiadă de valoroși artiști, printre care pianiștii Florian Mitrea (fondator și director artistic al festivalului) și Daria Tudor (coordonator festival), și violoncelistul Andrei Ioniță. De asemenea, ca suport narativ, concertul „Carnaval” va beneficia de participarea extraordinară a îndrăgitei actrițe Alexandrina Halic.

La finalul spectacolului, cei patru artiști se vor reîntâlni cu spectatorii, în foaierul Ateneului Român unde vor oferi o sesiune de autografe pe albumele realizate la Editura Casa Radio, fie că este vorba de compact-discuri muzicale („Beethoven – Unending. Florian Mitrea – piano”, „Enescu” și „Beethoven” cu Ioana Cristian Goicea – vioară, Andrei Ioniță – violoncel și Daria Tudor – pian, „Poveste din pădure. Corul de Copii Radio, narator – Alexandrina Halic”) sau albume de teatru radiofonic, precum încântătoarele povești și povestiri din seriile „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!” în lectura inconfundabilă a actriței Alexandrina Halic.

25 Aprilie 2024 :

În data de 25 aprilie 2024, la Ateneul Român, publicul bucureștean va avea ocazia unei noi întâlniri cu unul dintre cei mai importanți muzicieni români, violoncelistul Andrei Ioniță, reputat artist a cărui prezență este dorită pe cele mai importante scene muzicale internaționale.

Solistul va prezenta, alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu” dirijată de Michael Sanderling, o lucrare fundamentală din literatura concertistică, deși mai puțin abordată de artiști tocmai datorită dificultății partiturii: Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră.

La finalul spectacolului, Andrei Ioniță va coborî în foaierul Ateneului Român unde va oferi publicului o sesiune de autografe pe cel mai recent compact-disc al său, realizat la Editura Casa Radio.

12 Aprilie 2024 :

Un trio extraordinar de muzicieni români – pianista SÎNZIANA MIRCEA, violonistul ALEXANDRU TOMESCU și violoncelistul ȘTEFAN CAZACU – va urca vineri, 12 aprilie 2024, pe scena Sălii Radio, pentru a interpreta BEETHOVEN - Triplul concert pentru pian, vioară, violoncel și orchestră.
Evenimentul prezentat de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijat de FRANCESCO LECCE-CHONG. Dirijor în plină ascensiune internațională, acesta a fost numit director muzical pentru două orchestre din S.U.A (Eugene Symphony și Santa Rosa Symphony), înainte de a împlini 30 de ani.

La finalul concertului, spectatorii se vor putea reîntâlni cu violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea, în cadrul unei sesiuni de autografe acordate, în foaierul central al Sălii Radio, pe cel mai recent album realizat de cei doi artiști la Editura Casa Radio și intitulat „Alexandru Tomescu și Sînziana Mircea – Beethoven, Brahms, Enescu”.

22 Martie 2024 - 31 Martie 2024 :

Editura Casa Radio-Radio România participă la a doua ediție a Festivalului Cărților Deschise de la Opera Comică pentru Copii care se va desfășura în perioada 22-31 martie 2024.

Vom organiza sâmbătă, 30 martie, între orele 16.00-18.00, Atelierul de jurnalism pentru juniori Amuză-te și învață cu Radio-Prichindel! Atelierul Amuză-te și învață cu Radio-Prichindel! va avea loc în Căsuța din Copac, aflată în curtea Operei Comice pentru Copii. Pe parcursul festivalului, Colțul cu povești, spațiul dedicat de Editura Casa Radio teatrului radiofonic pentru copii, îi așteaptă pe aceștia la audiții inedite în Librăria OCC.

A doua ediție a Festivalului Cărților Deschise de la Opera Comică pentru Copii se va desfășura la sediul din Calea Giulești, nr. 16, sector 6, București.

15 Martie 2024 :

Vineri, 15 martie 2024 (de la 19.00), alături de Orchestra Națională Radio o veți aplauda pe scena Sălii Radio pe violonista Ioana Cristina Goicea, care va interpreta Bartók - Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră.
Evenimentul se va derula sub bagheta lui Kerem Hasan, considerat unul dintre cei mai interesanți tineri dirijori britanici.
În partea a doua a serii de la Sala Radio, veți asculta Rahmaninov: Simfonia nr. 3, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în noiembrie 1936, în interpretarea celebrului ansamblu Philadelphia Orchestra și sub bagheta dirijorului Leopold Stokowski.

La finalul concertului de la Sala Radio, violonista Ioana Cristina Goicea – solista serii – va oferi publicului o sesiune de autografe pe albumul „GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea – violin, Andrei Ioniță – cello, Daria Tudor – piano”. Sesiunea de autografe va avea loc în foaierul central al Sălii Radio.

8 Martie 2024 :

De Ziua Internațională a Femeii - vineri, 8 martie 2024 (de la 19.00) - Orchestra Națională Radio vă propune la Sala Radio un eveniment dedicat prezenței feminine în muzică. Vor urca pe scena bucureșteană două invitate speciale cu o carte de vizită extraordinară - dirijoarea Jessica Cottis și pianista Adela Liculescu – și, în plus, programul serii se va deschide cu o creație semnată de o compozitoare: Diana Rotaru - „Corale și cutii muzicale”. Veți mai asculta în programul serii de la Sala Radio Mozart - Concertul nr. 23 pentru pian și orchestră și Richard Strauss - suită din opera „Cavalerul rozelor”.

La finalul concertului, spectatorii se vor putea reîntâlni cu solista serii în foaierul central al Sălii Radio, în cadrul unei sesiuni de autografe acordate de Adela Liculescu pe albumul „Moștenitorii României Muzicale”, apărut la Editura Casa Radio în colecția Radio România Muzical.

15 Februarie 2024 :

De Ziua Națională a Lecturii, Editura Casa Radio-Radio România vă invită la evenimentul de lansare a volumului de versuri Insurecții/Incantații de Magda Cârneci, care va avea loc, în prezența autoarei, joi, 15 februarie 2024, de la ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona.

Vor fi prezenți la evenimentul de lansare criticii literari Cosmin Ciotloș și Ion Bogdan Lefter. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe oferite de autoarea Magda Cârneci.

16 Ianuarie 2024 :

Editura Casa Radio organizează, în colaborare cu Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești, marți, 16 ianuarie 2024, de la ora 12.00, evenimentul intitulat La ce bun poezia? – Atelier de redescoperire a puterii versului.

În contextul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale, Editura Casa Radio își îndreaptă atenția din nou către tinerii cititori, ieșind totodată în întâmpinarea profesorilor care vor să descopere modalități inedite de a preda literatura română. Vor participa la eveniment profesorii Catedrei de limba și literatura română și ai Catedrei de educație muzicală din Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, precum și elevii claselor de liceu, coordonați de doamnele profesoare Corina Barbu, Raluca Faur, Ruxandra Popescu, Mihaela Răducea, Luiza Petrov.

11 Ianuarie 2024 :

Pe 11 ianuarie 2024 (ora 19.00), publicul bucureștean se va reîntâlni cu reputatul dirijor Cristian Măcelaru, la Ateneul Român. Maestrul va dirija Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, programul fiind „Simfonia spaniolă“ de Edouard Lalo, solistă violonista Sarah Nemțanu, și poemului simfonic „O viață de erou” de Richard Strauss. La finalul concertului, spectatorii vor putea să-l felicite pe Cristian Măcelaru în cadrul unei sesiuni de autografe pe care artistul o va acorda pe albumul „Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák”, apărut la Editura Casa Radio. Sesiunea de autografe va avea loc în foaierul Ateneul Român.

13 Decembrie 2023 :

Editura Casa Radio prezintă publicului primul album realizat de tânărul chitarist Dragoș Ilie, intitulat „Guitar Delights”. Pe 13 decembrie, la finalul concertului de la Sala Radio, solistul serii, Dragoș Ilie, va oferi publicului o sesiune de autografe pe acest CD, în foaierul central al Sălii Radio.

9 Decembrie 2023 :

Editura Casa Radio participă la Concertul de Crăciun al Corului de Copii Radio printr-un moment special ce va avea loc, în foaierul central al Sălii Radio, la finalul acestui concert: prezentarea celui mai recent album al Corului de Copii Radio, intitulat „Poveste din pădure”, în cadrul deosebit al unei sesiuni de autografe oferită pubicului de actrița Alexandrina Halic și dirijorul Răzvan Rădos.

26 Noiembrie 2023 :

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 13.00, ne vom întâlni cu Alexandrina Halic, o voce de poveste, un exemplu de vocație împlinită, dăruire, profesionalism și continuitate.

25 Noiembrie 2023 :

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, de la ora 16.00, Editura Casa Radio invită publicul la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Pavilionul Central (A) Romexpo, la prezentarea a două albume, capete de afiș ale colecției „Lada de zestre”: Maria Tănase, Cântece populare 1954-1960, ed. a III-a și Maria Lătărețu, Mai ții minte, măi dragă Mărie.

La eveniment vor participa doi invitați speciali, etnomuzicologul dr. Constantin Secară și jurnalista și muziciana Maria Balabaș, totodată semnatarii textelor de prezentare ale albumelor.


25 Noiembrie 2023 : Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 14.30, vă invităm la lansarea noilor audiobookuri ale colecției Radio-Prichindel, seria BD: Muc cel mic de Wilhelm Hauff și Povești de Ion Creangă. Alexandru Ciubotariu și Ionuț Popescu, autori ai celor două romane grafice, îi vor iniția pe copii în tehnica benzii desenate și a ilustrației de carte, în cadrul atelierului Radio-Prichindel te învață să desenezi

. Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 15.00, va avea loc lansarea-eveniment a CD-ului, număr special de poezie, Ana Blandiana, Întâmplări cu și fără Arpagic în lectura autoarei (ediția a II-a).

25 Noiembrie 2023 :

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, la ora 13.30, Editura Casa Radio vă invită la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, la lansarea-eveniment a audiobookului „Monica Lovinescu, Și am ales microfonul. Interviuri la Radio România (1993-2004)“.

Vor participa scriitoarea Ioana Pârvulescu, Radu Croitoru – managerul Radio România Cultural și Anca Mateescu – jurnalistă la Radio România Cultural.

22 Noiembrie 2023 - 27 Noiembrie 2023 : Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXX-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, în perioada 22-26 noiembrie, la Pavilionul Central (A) Romexpo, standul Radio România, cu noi titluri în colecțiile consacrate ale Editurii, dar și evenimente care, sperăm, vă vor bucura.

1 Noiembrie 2023 :

În urmă cu 95 de ani, ziua de 1 noiembrie 1928 era prima zi din istoria radiofoniei românești și, totodată, ziua în care lua ființă ceea ce avea să devină Radio România, instituția Radioului public, național, din care face parte și Editura Casa Radio.

Cu ocazia concertului de vineri, 3 noiembrie 2023, ce va avea loc la Sala Radio începând cu ora 19.00, Radio România și Editura Casa Radio serbează importanta aniversare prin concertul dedicat Zilei Radioului național.

Editura Casa Radio celebrează Ziua Radioului prin două momente speciale ce vor avea loc în foaierul central al Sălii Radio, în pauza și la finalul acestui eveniment.
În pauza concertului, vor fi prezentate publicului două albume recent apărute ce ilustrează, muzical, trecutul și prezentul artistic al instituției. „Mihail Jora – Muzică de balet” este un CD dedicat primului director muzical al Radiodifuziunii Române, și Alexandru Tomescu – vioara Stradivarius Elder-Voicu și Sînziana Mircea – pian. Beethoven, Brahms, Enescu”, reprezintă un nou album ce evidențiază arta violonistică a lui Alexandru Tomescu, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România.
Lansarea celor două albume va avea loc cu participarea pianistei Ilinca Dumitrescu, o ferventă promotoare a creației lui Mihail Jora, și a solistului serii, violonistul Alexandru Tomescu. Cei doi muzicieni vor oferi apoi publicului, la finalul concertului, o sesiune de autografe, pe albumele lansate.