ARHIVĂ : Evenimente
 

2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

28 Decembrie 2020 - 1 Ianuarie 2021 : Începând cu 28 decembrie, cinci dintre cele mai frumoase albume muzicale apărute la Editura Casa Radio la finalul acestui an vor fi transmise la postul Radio România Muzical, în fiecare zi, începând cu ora 10.00.

O bună parte dintre aceste albume (compact-disc) au fost realizate în parteneriat cu postul de muzică clasică și jazz al Radio România și, în această perioadă neprielnică concertelor și spectacolelor, reușesc să aducă în casele melomanilor atmosfera interpretărilor live realizate de artiști români de renume, apreciați în țară și peste hotare.

17 Decembrie 2020 :

În anul aniversar Beethoven – 250 de ani de la naștere, Editura Casa Radio îl celebrează pe emblematicul compozitor german prin editarea albumului Beethoven – Simfonia a V-a, Simfonia a VII-a. Cele două celebre lucrări semnate de „Titanul de la Bonn“ sunt prezentate pe compact-disc în strălucita interpretare a Orchestrei Naționale Radio, sub conducerea dirijorilor Horia Andreescu, respectiv Cristian Măcelaru.

Albumul Beethoven – Simfonia a V-a, Simfonia a VII-ava fi prezentat și difuzat, în premieră, la postul Radio România Muzical, joi, 17 decembrie 2020, începând cu ora 19.00. Difuzarea albumului va fi precedată de o prezentare a compact-discului realizată de autoarea bookletului, Anca Ioana Andriescu, și transmisă, video, pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, începând cu ora 18.45.

6 Decembrie 2020 :

Imago Mundi, Isvor. Cantemir, Enescu, Brâncuși – o nouă apariție editorială de colecție la Editura Casa Radio!
Ansamblul instrumental Imago Mundi a reunit într-un album muzical generos trei CD-uri dedicate unor personalități a căror influență a marcat, în epoci diferite, cultura română, dar a avut reverberații și peste hotare: Dimitrie Cantemir, George Enescu și Constantin Brâncuși.

Acest album-triptic va fi prezentat, în premieră, la postul Radio România Muzical, duminică, 6 decembrie 2020, începând cu ora 19.00. Difuzarea albumului va fi precedată de o prezentare transmisă video pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio (https://www.facebook.com/edituracasaradio.radioromania), începând cu ora 18.45.

1 Decembrie 2020 :

Ah, ce bucurie!, cel mai recent album al Corului de Copii Radio, apărut la Editura Casa Radio, va fi lansat la 1 Decembrie, odată cu difuzarea sa la postul Radio România Muzical, de la ora 12.00. Difuzarea albumului va fi precedată de o prezentare a compact-discului realizată chiar de dirijorii Corului de Copii Radio, Voicu Popescu și Răzvan Rădos, și transmisă, video, pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio (https://www.facebook.com/edituracasaradio.radioromania), începând cu ora 11.30.

30 Noiembrie 2020 :

Luni, 30 noiembrie, Editura Casa Radio lansează albumul Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák. Evenimentul va începe la ora 11.00 pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, cu o prezentare audio-video a albumului, ce ne va oferi ocazia unică de a asculta gânduri rostite de însuși dirijorul Cristian Măcelaru, și va continua cu difuzarea compact-discului, începând cu ora 11.30, la postul Radio România Muzical, partener la realizarea acestui album.

21 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio lansează sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 11:45, albumul A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002), carte și CD, o antologie de poezii de Emil Brumaru.

Evenimentul va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio.

20 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio vă prezintă vineri, 20 noiembrie 2020, de la ora 11.30, cele mai noi apariții editoriale în Colecțiile „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!” – romane grafice (bandă desenată!) și CD-uri cu înregistrări antologice din arhivele Radio România! Marile povești de încântat copilăria se bucură azi de o prezentare grafică pe măsură și de interpretările unor actori legendari!

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Școala Metropolitană ARC, va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio. Împreună cu un grup de elevi de la Școala Metropolitană Arc, îndrumați de profesorii Marina Luiza Cristea și Dănuț Mitruț, vor fi ilustratoarea Cristiana Călin și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată, coordonatorul seriei BD „Radio-Prichindel” a Editurii Casa Radio.

16 Noiembrie 2020 - 22 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, în perioada 16-22 noiembrie 2020, într-o formulă în pas cu vremurile. În premieră, în acest vom fi mai aproape de cititorii noștri, ca între prieteni, exclusiv online. Oferta noastră editorială, prezentată pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro), s-a îmbogățit cu noi și atractive titluri. Vă invităm să le descopriți!

8 Noiembrie 2020 - 31 Decembrie 2020 :

La Editura Casa Radio, în colecția „Radio-Prichindel”, trei noi apariții editoriale... de poveste: Ali Baba și cei 40 de hoți, Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul și Căluțul cocoșat, romane grafice însoțite de CD-uri cu înregistrări antologice din arhivele Radio România! Marile povești de încântat copilăria se bucură azi de o prezentare grafică pe măsură și de interpretările unor actori legendari!

2 Noiembrie 2020 - 15 Decembrie 2020 :

E timpul să vă spunem: A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002), o antologie de poezii de Emil Brumaru, a apărut la Editura Casa Radio!

1 Noiembrie 2020 :

De ziua Radioului, Editura Casa Radio prezintă un nou album de colecție: Alexandru Tomescu, Concerto.

Istoria Radio România reprezintă o îndelungată perioadă de manifestare a excelenței artei muzicale românești, iar standardele sunt menținute și în prezent. O dovadă este și cel mai recent album al Editurii Casa Radio, care îl are în prim-plan pe apreciatul violonist Alexandru Tomescu – solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, alături de Orchestra Națională Radio, dirijori – Cristian Măcelaru și Tiberiu Soare, șefi de orchestră cu activitate artistică de notorietate în țară și peste hotare. Compact-discul Alexandru Tomescu, Concerto face parte din colecția „Radio România Muzical” și cuprinde lucrări emblematice din repertoriul concertant violonistic, creații semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Camille Saint-Saëns și Antonín Dvoűák (înregistrări Radio România 2014, 2015).

1 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio vă propune de Ziua Radioului… o poveste! O poveste care a început pe 2 noiembrie 1956, când la Radio România a fost difuzată prima ediție a emisiunii Noapte bună, copii!.

De mai bine de douăzeci de ani, Noapte bună, copii! este și colecția-vedetă a Editurii Casa Radio. De 1 noiembrie, de Ziua Radioului, colecția noastră se îmbogățește cu noi volume. CD-urile cu numerele 16 și 17, „Din basmele lumii”, pregătite acum de lansare, cuprind câte o poveste pentru cele șapte zile ale săptămânii.

28 Octombrie 2020 - 2 Noiembrie 2020 :

La 1 noiembrie, Radio România sărbătorește 92 de ani de la primul semnal în eter. Vă mulțumim că ne ascultați și că sunteți alături de noi pe rețelele de socializare. Miercuri, 28 octombrie, pe pagina de facebook Radio România, lansăm o provocare: Recunoașteți vocile din Fonoteca de Aur a radioului public. Fiți pe fază!

28 Mai 2020 - 1 Iunie 2020 : CONCURS - „Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie la Radio România” Dragi copii, părinți, bunici, nu pierdeți startul! Începând de joi, 28 mai până luni, 1 iunie, pe pagina Facebook Radio România, invităm copiii să recunoască cele mai frumoase basme și povești realizate de Teatrul Național Radiofonic.

8 Martie 2020 :

În consonanță cu spiritul sărbătorilor ce marchează revenirea primăverii, Editura Casa Radio vă invită, duminică, 8 martie 2020, începând cu ora 19.00, la un eveniment muzical excepțional realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului București la Casa Artelor „Dinu Lipatti“: lansarea albumului „ILINCA DUMITRESCU – RECITAL DE PIAN“.

La seara muzicală desfășurată în data de 8 martie 2020, alături de pianista Ilinca Dumitrescu și regizoarea Alice Barb, directoarea Casei Artelor „Dinu Lipatti”, vor participa, în calitate de invitați speciali, Excelențele Lor, ambasadorii dr. Simona Ioan-Corlan, dr. Călin Fabian, Petru Petra și Neagu Udroiu.

4 Martie 2020 :

Miercuri, 4 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, violoncelistul Valentin Răduțiu și pianistul Per Rundberg prezintă un program care cuprinde Sonata op. 19 în sol minor de Serghei Rahmaninov, Variațiuni de Bohuslav Martinu pe o temă de Rossini și o transcripție-surpriză după “Languir me fais” de George Enescu din ciclul “Șapte cântece pe versuri de Clément Marot”.

După recital, Valentin Răduțiu va oferi autografe pe albumul “Vara magică”, apărut la finalul anului trecut la Editura Casa Radio, unde interpretează Concertul op. 104 de Antonin Dvorak, alături de Orchestra Națională Simfonică a României, condusă de Cristian Măcelaru, înregistrare dintr-un concert susținut la Ateneul Român în august 2018.

22 Februarie 2020 :

Sâmbătă, 22 februarie 2020, ora 18:00, sunteți invitați la Teatrul Metropolis din București, sala „Olga Tudorache”, spre a participa activ, afectiv și discursiv la dubla lansare Alexandru Paleologu: Spiritul și litera, acum la o nouă ediție și, în premieră, albumul Eleganța ca armă, un dublu CD de interviuri cu Alexandru Paleologu, realizate între anii 1992-2003, înregistrări din Arhivele Radio România.

Vor conferenția Theodor Paleologu, Petre Guran și invitații lor speciali, despre spiritul creator al autorului pe care l-au cunoscut foarte bine și despre valoarea intelectuală a cărții Spiritul și litera, titlu de debut al lui Alexandru Paleologu care, în 1951, se năștea astfel ca scriitor.
Anca Mateescu, realizatoare Radio România Cultural, autoarea interviurilor cu Alexandru Paleologu ce se regăsesc pe albumul Eleganța ca armă, va evoca prezența marelui cărturar la microfonul Radio România.

6 Februarie 2020 :

Joi, 6 februarie (19.00) va avea loc la Sala Radio recitalul din cadrul turneului ”Power Vibes – Alexandru Anastasiu și Icon Arts Ensemble”, un adevarat regal al instrumentelor de percuție. Format din Alexandru Anastasiu, Sara Merisca, Tudor Ciobanu, Patricia Niculae și Cosmin Dumitriu, ”Power Vibes” este un proiect inedit.

La finalul recitalului, Editura Casa Radio va organiza, în foaierul central al Sălii Radio, o sesiune de autografe cu Alexandru Anastasiu. Autografele vor fi acordate de artist pe CD-ul „Alexandru Anastasiu. The Seasons” recent apărut la Casa Radio.

15 Ianuarie 2020 :

Miercuri, 15 ianuarie, la Sala Radio, în pauza concertului, spectatorii se vor putea reîntâlni cu pianista Adela Liculescu, în cadrul sesiunii de autografe organizate de Editura Casa Radio, în foaierul central al Sălii de concerte Radio. Autografele vor fi acordate pe albumul „Moștenitorii României Muzicale”, un dublu-CD recent apărut la Casa Radio, o concretizare editorială a proiectului de evenimente muzicale omonim semnat Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.