Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 
E timpul să vă spunem: A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002), o antologie de poezii de Emil Brumaru, a apărut la Editura Casa Radio!

Antologia, carte și CD, repertoriază, de-a lungul deceniilor și epocilor de eflorescență creatoare, destinul literar al celui mai senzorial poet al literaturii române, cum este considerat Emil Brumaru de criticii literari. Poeziile antologate sunt alese și citite de însuși Emil Brumaru, pentru Radio România, în anul 2002. Volumul este completat, scriptic și audio (fragment), cu un pasionant interviu cu poetul, și cu frumoasele ilustrații ale artistei Zamfira Zamfirescu. Texte semnate de Cosmin Ciotloș, care este și îngrijitorul ediției, Bogdan Crețu, Șerban Foarță și Veronica D. Niculescu întregesc albumul.

A fost un timp când vă spuneam și vouă este un document scris și sonor și un eveniment editorial de excepție, restituind publicului o voce poetică de colecție și imortalizând creația poetului Emil Brumaru.

„Volumul reunește răzleț, adică fără o cronologie strictă și fără a respecta vreo ordine contabilicească, poeme care provin din șase volume antedecembriste: Versuri (1970), Detectivul Arthur (1970), Julien Ospitalierul (1974), Cântece naive (1976), Adio, Robinson Crusoe (1978) și Dulapul îndrăgostit (1980). Mai mult, luat ca întreg (căci e vorba și de o ediție audio), el pune în scenă o întâlnire miraculoasă: aceea dintre Emil Brumaru sexagenar (înregistrarea datează din 2002) și un Brumaru al deceniilor șapte și opt, deja nostalgic, deja înfiorat de melancolie, dar încă paradisiac (oricum, scepticismul de mai târziu nu se instalase). Rezultatul, o spun fără să ezit, e absolut spectaculos,” ne spune în prefața sa criticul literar Cosmin Ciotloș, îngrijitorul volumului.

Pentru ca unul dintre cei care l-au cunoscut cel mai bine și mai îndeaproape pe Emil Brumaru, Bogdan Crețu, să ne încredințeze într-o pătrunzătoare și inspirată postfață a volumului că „traversând atâtea decenii, poezia lui Emil Brumaru rămâne aceeași, egală cu sine, fără a fi și previzibilă. Încălcând convențiile, etalând cu vizibilă plăcere teme tabu ale literaturii noastre, privind cu melancolie realitatea sub fustă, Emil Brumaru este, nu încape îndoială, unul dintre cei mai mari poeți ai literaturii noastre, cu viziuni, imaginar, discurs absolut recognoscibile de la primul contact. Un autor inimitabil, în fond. La fel ca orice mare scriitor, care nu doar deschide, ci și consumă formula pe care o consacră.”

Albumul va fi lansat sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 11.45, la Târgul de carte Gaudeamus 2020 (ediție on-line).

Detalii: https://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=2&cat=13&prod=2566


Volumul A fost un timp când vă spuneam și vouă, carte și CD de Emil Brumaru, poate fi achiziționat, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

Arhiva evenimente