Termeni si conditii
 

Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.edituracasaradio.ro implica acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare care sunt detaliate mai jos. Pentru folosirea în bune conditii a site-ului www.edituracasaradio.ro, va recomandam sa cititi cu atentie aceasta sectiune.

Despre noi

Site-ul www.edituracasaradio.ro este administrat de Societatea Româna de Radiodifuziune, cu sediul în Bucuresti, str. Gen. Berthelot nr.60-64, sector 1, cod fiscal RO8296093, cont nr. RO25 RNCB 0072 0208 0517 0001 deschis la BCR Sector 1.

Societatea Româna de Radiodifuziune este înregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 5772/13.08.2007.

Site-ul www.edituracasaradio.ro, numit în continuare si Serviciu, este prezentat „asa cum este" („as is"), fara nicio garantie, obligatie sau raspundere fata de utilizatorii finali sau fata de terti, cu exceptia obligatiilor prevazute de legislatia în vigoare. Editura Casa Radio îsi desfasoara activitatea cu respectarea completa a obligatiilor legale.

Editura Casa Radio pastreaza în totalitate si în mod unilateral dreptul de a adauga, sterge, modifica, folosi toate materialele, datele si informatiile continute la orice moment de Serviciu, inclusiv cele adaugate de utilizatorii finali sau asociate comportamentului lor în cadrul Serviciului.

Utilizator final este orice persoana care acceseaza orice pagina sau resursa din cadrul Serviciului, indiferent daca este sau nu utilizator înregistrat.

Drepturile de autor pentru acest site sunt detinute de Editura Casa Radio, niciun material continut neputând fi reprodus integral sau partial fara acordul scris prealabil.

Detaliile produselor, proiectelor, evenimentelor si ale serviciilor Editurii Casa Radio prezentate în cadrul Serviciului sunt oferite cu titlu informativ si pot suferi modificari neanuntate.

De asemenea, imaginile, clipurile video si celelalte resurse media sunt prezentate în cadrul Serviciului cu titlu de exemplu.

Prin accesarea Serviciului, utilizatorul final se angajeaza sa nu creeze nicio dauna sanctionata ca atare de legislatia româna catre Editura Casa Radio sau catre oricare persoana fizica sau juridica.

Acesti Termeni si Conditii de folosire se aplica pe termen nelimitat de la prima accesare a Serviciului. Ei pot fi modificati de Editura Casa Radio în orice moment, fiind recomandat ca utilizatorul sa verifice la fiecare accesare versiunea curenta, marcata prin „Data ultimei modificari”.

Editura Casa Radio încearca sa-si îmbunatateasca serviciile si va invita sa contactati edituracasaradio@radioromania.ro pentru orice probleme si îmbunatatiri legate de Serviciu sau de acesti Termeni si Conditii.

Utilizarea site-ului

În timpul utilizarii site-ului www.edituracasaradio.ro si a serviciilor sale, dvs., utilizatorul, va angajati sa respectati legile în vigoare si sa nu desfasurati activitati de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol buna functionare a site-ului, a serverului, securitatea informatiilor etc.; va angajati sa nu modificati, copiati, distribuiti, transmiteti, afisati, publicati, reproduceti, creati produse derivate sau sa vindeti orice fel de informatii sau servicii obtinute prin intermediul site-ului; va angajati sa suportati orice costuri aditionale legate de utilizarea site-ului - cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice si de servicii Internet.

Continut si drepturi de autor

Numele site-ului www.edituracasaradio.ro si însemnele grafice afisate aici sunt marci înregistrate ce apartin Editurii Casa Radio si nu pot fi folosite sau copiate fara acordul scris al proprietarului.

Continutul site-ului www.edituracasaradio.ro (texte, imagini, elemente de grafica web, elemente grafice, scripturi etc.) este proprietatea Editurii Casa Radio si a partenerilor si furnizorilor acestuia, fiind protejat de Legea drepturilor de autor si de alte legi privind dreptul de proprietate intelectuala. Puteti reproduce sau utiliza fragmente de text sau elemente grafice prezente pe site numai daca ne cereti, în prealabil, acordul scris pentru a o face.

Comanda si plata

Pentru a comanda produsele noastre este necesar sa completati cu toate informatiile necesare formularul de comanda de la pagina www.edituracasaradio.ro/comenzi.htm si sa ne trimiteti acest formular dând clic pe butonul „Trimite“

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

Plata produselor si serviciilor se face prin ramburs, la primirea comenzii online.

Livrarea

Livrarea se face prin Posta Româna, numai pe teritoriul României la adresa specificata de dumneavoastra. Achitarea costului produselor si serviciilor comandate si a taxelor postale aferente se face în momentul în care ridicati coletul de la oficiul postal arondat adresei pe care ati furnizat-o în formularul de comanda.

Comenzile sunt procesate si livrate de luni pâna vineri, cu exceptia sarbatorilor legale. Exceptând cazurile de forta majora, comenzile vor fi procesate si expediate în maximum 5 zile lucratoare de la data plasarii comenzii online. Editura Casa Radio nu este responsabila pentru întârzierile neprevazute. Din motive de securitate, solicitam semnarea ordinului de livrare a comenzii. Nu se fac livrari catre adresele de Casute Postale sau serviciile post-restant ale Oficiilor Postale. Va rugam sa verificati, la livrare conformitatea livrarii, respectiv integritatea pachetului. Va rugam sa semnalati orice lipsa a conformitatii în scris atât Postei Române, cât si la adresa edituracasaradio@radioromania.ro. Daca produsul primit este deteriorat, recomandam returnarea lui în starea initiala. Pierderea sau deteriorarea produselor comandate pe site-ul www.edituracasaradio.ro  trece în responsabilitatea dumneavoastra, odata cu semnarea de primire a coletului prin Posta Româna.

Conditii de retur

Cheltuielile directe de returnare a produselor sunt în sarcina cumparatorului. Adresa de returnare a produselor este: str. Gral. Berthelot, nr. 60-64, sector 1, Bucuresti

Pentru a fi acceptata returnarea produselor, acestea trebuie sa fie în aceeasi stare în care v-au fost livrate (sa nu fie deteriorate; integritatea documentelor însotitoare). 

Puteti opta pentru înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc. În cazul în care doriti înlocuirea produsului returnat cu un altul disponibil pe stoc, cheltuielile cu livrarea vor fi suportate de dumneavoastra, ca si client. Înlocuirea cu un produs cu o valoare mai mare presupune plata diferentei prin ramburs la primirea coletului. 

Daca vi s-a livrat alt produs decât cel comandat sau un produs ce prezinta defecte, contactati într-un interval de 3 zile lucratoare echipa Editura Casa Radio (telefon 021.3031772, comenzi_editura@rornet.ro) pentru a reclama aceasta situatie si ne vom asigura ca produsul sa fie înlocuit cu un produs nou. Costurile de retur si de transport pentru produsul înlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de catre Editura Casa Radio. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor.

Politica de confidentialitate si date cu caracter personal

Editura Casa Radio poate colecta de la dumneavoastra date cu caracter personal (prin care puteti fi identificat), dar numai cu acordul dumneavoastra, în formularele în care confirmati acordul cu prezentii Termenii si Conditii sau la comanda produselor noastre de pe site.

Folosim datele cu caracter personal colectate în urmatoarele scopuri:

 • Pentru a ne asigura ca site-ul Editura Casa Radio raspunde nevoilor dumneavoastra.
 • Pentru a livra serviciile noastre online, cum ar fi, dar fara a se limita, la produse editoriale, carti s.a.m.d.
 • Pentru mentinerea unei relatii online cu clientii nostri, similara unei relatii comerciale traditionale.

Editura Casa Radio colecteaza informatii si le prelucreaza în date statistice despre ce pagini accesati în interiorul site-ului, inclusiv adresa IP de la care site-ul este vizitat. Editura Casa Radio poate folosi, în cadrul site-urilor, cookies. 

Editura Casa Radio poate dezvalui datele cu caracter personal catre terti daca acest lucru este cerut de lege sau în cazurile de buna credinta în care aceste actiuni sunt necesare pentru: (a) conformarea la rigorile legii; (b) protejarea si apararea drepturilor Editurii Casa Radio declarate sau implicite în prezentii Termeni si conditii.

Atunci când Editura Casa Radio este solicitata legal sa furnizeze date cu caracter personal, vor fi dezvaluite doar acele date necesare îndeplinirii obiectului solicitarii.

Editura Casa Radio nu vinde, distribuie, schimba sau închiriaza date cu caracter personal catre terti.

Persoana care a trimis date cu caracter personal catre Editura Casa Radio are urmatoarele drepturi, conform Legii nr.677/2001:

 1. reptul la informare (art.12).
 2. Dreptul la acces la date (art.13) - dreptul de a obtine, la cerere si în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de Editura Casa Radio.
 3. Dreptul la interventie (art.14) - dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa si în mod gratuit, urmatoarele: 
  1. ectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;
  2. transformarea datelor personale nelegale în date anonime;
  3. notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. i) si ii).
 4. reptul la opozitie (art.15) - dreptul de a se opune, în mod gratuit si printr-o cerere scrisa, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari.
 5. Dreptul de a se adresa justitiei (art.18) - dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturilor garantate de lege si care au fost încalcate.
 6. Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).

Limitarea raspunderii

Editura Casa Radio si furnizorii/partenerii sai nu pot fi trasi la raspundere pentru nici un fel de daune, indiferent de natura acestora, ca rezultat al utilizarii site-ului si a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, sau ca urmare a imposibilitatii utilizarii acestora. Desi face toate eforturile în acest sens, Editura Casa Radio nu garanteaza ca functionarea site-ului si a serverelor va fi neîntrerupta si lipsita de erori, ca utilizarea site-lui este lipsita de riscuri (virusi, alte elemente sau actiuni care pot provoca daune, specifice Internetului si tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securitatii informatiilor), ca informatiile furnizate prin intermediul site-ului sunt corecte si la zi (inclusiv disponibilitatea cartilor si altor produse prezentate în site).

Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile utilizatorilor Serviciului si ale Editura Casa Radio prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate în conformitate cu legea româna în vigoare. Orice litigiu nascut din sau în legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca româna competenta aflata în raza teritoriala a municipiului Bucuresti.