ARHIVĂ : Evenimente
 

2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

21 Decembrie 2019 :

Sâmbătă, 21 decembrie 2019, la Ateneul Român, cu ocazia Concertului „Iarna magică” susținut de Orchestra Română de Tineret și Corul Preludiu, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, Editura Casa Radio va lansa albumele „Iarna magică” și „Vară magică”. Întregul eveniment va fi preluat și transmis în direct de Radio România Muzical și de TVR.

20 Decembrie 2019 - 22 Decembrie 2019 :

Vineri, 20 decembrie 2019, ora 18.50, în Foaierul central al Sălii Radio, în deschiderea Concertului In memoriam – 30 de ani de la Revoluția din 1989 (G. Verdi: Messa da Requiem – ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, dirijor: David Crescenzi), Editura Casa Radio va lansa albumul Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989 de Silvia Iliescu, Carmen Ionescu și Octavian Silivestru, o restituire-document care tezaurizează, peste ani, mărturiile și vocile care au transpus pe unde istoria la Radio România în acele zile fierbinți de incertitudine, cutezanță și speranță.

O prezentare a audiobook-ului Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989 va avea loc și duminică, 22 decembrie 2019, în cadrul evenimentului dedicat comemorării celor 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, de la Sala Radio. Evenimentul, organizat de Asociației „Club 22-Radio“, se va desfășura cu începere de la ora 10.

8 Decembrie 2019 :

Startul seriei de evenimente dedicate Crăciunului, la Sala Radio, este dat duminică, 8 decembrie (19.00), de către CORUL DE COPII RADIO care vă invită, cu mic, cu mare, la concertul sugestiv intitulat ”PEISAJ DE IARNĂ”. Un adevărat ambasador cultural al României peste hotare și o pepinieră de talente pentru scenele muzicale din România, Corul de Copii Radio va aniversa 75 de ani de existență în 2020.
Repertoriul serii, atent selecționat de dirijorul ansamblului, RĂZVAN RĂDOS, reunește colinde tradiționale românești ca Trei păstori, După datini colindăm, Sus boieri, Astăzi s-a născut Hristos, Am plecat să colindăm ș.a., alături de cântece de Crăciun internaționale ca Shchedryk (cunoscut colind ucrainean), fragmente din A Ceremony Of Carols, creație dedicată Crăciunului semnată de compozitorul britanic BENJAMIN BRITTEN și colinde tradiționale din Spania sau Grecia. Evenimentul se va derula cu participarea pianistei MAGDALENA FAUR (care semnează și o parte dintre aranjamentele muzicale) și va fi prezentat de actrița DELIA NARTEA.

La finalul concertului, Editura Casa Radio organizează, în foaierul central al Sălii Radio, o sesiune de autografe acordate de dirijorii Voicu Popescu și Răzvan Rădos pe cea de-a doua ediție a compact-discului „Colinde”. CD-ul conține colinde românești și de pretutindeni, cântece tradiționale de Crăciun, interpretate de glasurile cristaline ce compun Corul de Copii Radio, măiestrit condus de dirijorii Voicu Popescu și Răzvan Rădos, într-o înregistrare Radio România din 2018.

26 Noiembrie 2019 :

Muzeul Național al Literaturii Române, în colaborare cu Editura Casa Radio, vă invită marți 26 noiembrie 2019, de la ora 17.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la evenimentul de lansare a audiobook-ului „Urechea vorbitoare. Poeme rostite la Radio între anii 1992-1997”, de Ion Stratan, coord. Călin-Andrei Mihăilescu. Participă: Bogdan Ghiu, Florin Iaru și Călin-Andrei Mihăilescu.

22 Noiembrie 2019 :

Sesiune de autografe Răzvan Suma în pauza concertului de vineri, 22 noiembrie, de la Sala Radio.

Concertul va cuprinde în prima parte Four Seasons in Okinawa – suită simfonică de Hideaki Haginomori, urmată de Variațiuni pe o temă Rococo pentru violoncel și orchestră, op. 33 de P.I. Ceaikovski – solist Răzvan Suma. În partea a doua, publicul se va delecta cu Simfonia nr. 2 în re major, op. 43 de J. Sibelius, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio, dirijor Naoto Otomo.

20 Noiembrie 2019 - 25 Noiembrie 2019 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVI-a ediție a Târgului Internațional de carte Gaudeamus, în perioada 20-24 noiembrie, la standul Radio România (Pavilionul B2 Romexpo, standul 2). Pentru ascultătorii și cititorii de toate vârstele am pregătit noi titluri în colecțiile consacrate ale Editurii Casa Radio.

14 Noiembrie 2019 :

Joi, 14 noiembrie 2019, cu ocazia unui nou eveniment artistic organizat sub genericul „Moștenitorii României muzicale” la Sala Radio începând cu ora 19 – Recitalul „Imagine Chopin” susținut de pianista Sînziana Mircea, chitarista Raisa Mihai și soprana Amalia Lazarciuc – Editura Casa Radio pune la dispoziția publicului primul album dedicat acestui proiect cultural organizat, din anul 2018, de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Albumul „Moștenitorii României muzicale” (un dublu compact-disc) cuprinde o serie de înregistrări selectate din recitalurile pianiștilor Florian Mitrea, Adela Liculescu și Axia Marinescu, desfășurate anul trecut și anul acesta la Sala Radio. Sunt incluse lucrări reprezentative de Beethoven, Schubert, Sigismund Toduță, Paul Constantinescu, Scarlatti, Liszt, Enescu, Satie, Debussy, Ravel, în interpretări ce poartă marca unor individualități speciale, a unor personalități artistice foarte bine conturate.

3 Noiembrie 2019 :

Două nume foarte bine cunoscute se vor afla pe 3 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Radio: violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru. Cel mai apreciat violonist român al momentului, Alexandru Tomescu, nu apare însă în postură solistică, ci în calitate de concertmaestru al unui nou ansamblu: Romanian Chamber Orchestra.

Concertul din 3 noiembrie de la Sala Radio este o ocazie și de a obține un disc cu autograful dirijorului Cristian Măcelaru, cel pe care Lawrence Foster l-a numit într-un interviu acordat Radio România Muzical drept “viitorul Sergiu Celibidache al românilor”, o ocazie care nu trebuie ratată, pentru că angajamentele internaționale ale dirijorului, foarte numeroase, nu îi mai permit să revină atât de des pe scenele românești. Cel mai nou disc purtând, printre altele, și semnătura lui Cristian Măcelaru, a apărut recent la Editura Casa Radio și este pentru prima dată prezentat publicului în cadrul concertului din 3 noiembrie de la București. Pe disc figurează înregistrări realizate în cadrul festivalului “Vara magică” de la Ateneul Român: Concertul pentru violoncel și orchestră de Antonin Dvorak, cu Valentin Răduțiu și Orchestra Națională Simfonică a României, dirijor Cristian Măcelaru, alături de Simfonia a IV-a “Italiana” de Felix Mendelssohn, interpretată de Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Mandeal.

25 Octombrie 2019 :

Vineri, 25 octombrie (ora 19.00), la Sala Radio, aveți ocazia unei întâlniri artistice speciale și nu oricum, ci în compania dirijorului portughez PEDRO CARNEIRO și a unuia dintre cei mai cunoscuți tineri muzicieni români: ALEXANDRU ANASTASIU. Alături de Orchestra Națională Radio, Alexandru Anastasiu va interpreta, la două instrumente de percuție – vibrafon și marimbă – o creație proprie intitulată Anotimpurile. În partea a doua a serii de la Sala Radio veți asculta Simfonia nr. 6 de SCHUBERT.

În pauza concertului, Editura Casa Radio îl readuce pe solistul serii, Alexandru Anastasiu, alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe, în foaierul central al Sălii Radio. Autografele vor fi acordate pe CD-ul „Alexandru Anastasiu. The Seasons, apărut la Casa Radio. Albumul cuprinde creații semnate de solistul percuționist și se deschide chiar cu lucrarea Anotimpurile/The Seasons.

9 Octombrie 2019 :

Miercuri, 9 octombrie, ora 19:00, la Sala Radio, va avea loc recitalul de la București din cadrul turneului. La finalul recitalului, Editura Casa Radio îl readuce pe maestrul Marin Cazacu, alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe acordate de artist pe CD-ul apărut la Casa Radio sub titlul Marin Cazacu. Dvoűák, Enescu – Interpretări din Arhiva Radio România. Albumul cuprinde lucrări fundamentale din repertoriul violoncelistic universal și național: Concertul op. 104 în si minor de Antonin Dvoűák și Simfonia concertantă op. 8 în si minor de George Enescu.

30 Septembrie 2019 - 7 Octombrie 2019 :

Vineri, 4 octombrie 2019, ora 19,00, la Sala Radio, la început de stagiune de concerte Radio România, violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail prezintă publicului bucureștean un recital desfășurat în cadrul turneului național „Vioara lui Enescu”.
Atractivitatea evenimentului este una specială prin bonusul dăruit spectatorilor de Editura Casa Radio, la finalul recitalului, în foaierul central al Sălii de concerte Radio: o sesiune de autografe oferite de cei doi artiști cu ocazia apariției celei de-a doua ediții a compact-discului „Duelul viorilor – Tango”, o confirmare a succesului de care s-a bucurat acest album.

29 Mai 2019 :

Miercuri, 29 mai (19.00), la Sala Radio, Orchestra de Cameră Radio, împreună cu dirijoarea SIMONA STRUNGARU și cunoscutul trompetist de jazz SEBASTIAN BURNECI vă propun un concert inedit, derulat sub genericul "Unspoken", o fuziune de jazz, muzică clasică, rock și folclor.
Sebastian Burneci este unul dintre cei mai valoroși muzicieni din noua generație, membru activ în proiecte internaționale de jazz, solist în Big Band-ul Radio, fondator și lider al Bucharest Jazz Orchestra. Alături de invitații concertului - GEORGE NATSIS - pian, ADRIAN FLAUTISTU – contrabas, VLAD POPESCU – baterie, CRISTIAN SOLEANU - saxofon, IRINA SÂRBU - voce, CEZAR CAZANOI - flaut, NICU PATOI - chitară și GHASSAN BOUZ – percuție - "Unspoken" devine un regal muzical original, cu muzica scrisă de Sebastian Burneci și orchestrată de Simona Strungaru.

La finalul concertului, Editura Casa Radio îl readuce pe Sebastian Burneci alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe – în foaierul central al Sălii Radio – acordate de artist pe CD-ul apărut anul trecut la Casa Radio sub titlul „Sebastian Burneci. Unspoken – Live at the Radio Hall”. Prin acest CD, artistul propune o muzică ce îmbină sound-ul de jazz cu sonoritățile simfonice clasice, cu folclorul și rock-ul, în aranjamentele orchestrale ale dirijoarei Simona Strungaru.

29 Mai 2019 - 2 Iunie 2019 :

Între 29 mai și 2 iunie, Editura Casa Radio participă, cu peste 150 de titluri, la Salonul Internațional de Carte Bookfest, aflat în acest an la cea de-a XIV-a ediție (Romexpo, Pavilionul B2, stand A16). Vom fi acolo zi de zi, la întâlnirea cu toți cititorii.

26 Mai 2019 :

Duminică, 26 mai, începând cu ora 19, publicul bucureștean este invitat la Sala Radio pentru un concert-eveniment: într-o singură seară, violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și ansamblul „Kamerata Stradivarius” vor parcurge 8 Anotimpuri – celebrele Concerte pentru vioară și orchestra „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, alături de „Anotimpurile la Buenos Aires” de Astor Piazzolla.

La finalul concertului, Editura Casa Radio îi readuce pe frații Răzvan și Andreea Stoica alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe – în foaierul central al Sălii de concerte Radio – acordate de artiști pe CD-ul apărut în anii precedenți la Casa Radio sub titlul „Virtuosity and Passion”. Albumul cuprinde o serie de piese celebre din repertoriul violonistic, compuse de Paganini, Sarasate, Kreisler, Wieniawski, Ysaÿe, Pugnani, Ravel, Arvo Pärt, Ciprian Porumbescu și interpretate de Răzvan Stoica pe un instrument Stradivarius, datat 1729.

20 Martie 2019 :

Pe 17 martie 1883 se năștea Demetru Dem. Demetrescu-Buzău. Urmuz.
Miercuri, 20 martie 2019, la Muzeul Național al Literaturii Române din București (Strada Nicolae Crețulescu nr. 8), Sala Perpessicius, de la ora 18, EDITURA CASA RADIO îl celebrează pe acest excepțional „premergător al revoltei literare universale, unul dintre profeții dislocării formelor sociale, ale gândirii și ale limbajului din lumea asta, care se dezagregă sub ochii noștri, absurdă ca și eroii autorului nostru”, așa cum îl numea și îl descria Eugène Ionesco în „Les Lettres Nouvelles”, 1965.
Vă așteptăm la muzeu pentru o întâlnire despre Urmuz, alături de spiritul urmuzian, pe care vom încerca să îl reactivăm împreună. Gazdele evenimentului sunt Pușa Roth și Costin Tuchilă, care vă invită să fiți martorii audiției unui spectacol după Urmuz: Șambelan la viezuri.

1 Martie 2019 :

Primăvara începe la Sala Radio sub semnul muzicii și al frumosului și aduce publicului în luna martie o mulțime de mărțișoare muzicale, sub forma unor concerte de excepție, cu invitați din țară și din străinătate și un program atractiv!
Chiar în prima zi a primăverii, vineri, 1 martie (19.00), violonistul Alexandru Tomescu și vioara de patrimoniu Stradivarius Elder-Voicu, dirijorul libanez Lubnan Baalbaki și Orchestra Națională Radio vă propun un repertoriu romantic.

La finalul concertului, Editura Casa Radio îl readuce pe solistul serii, violonistul Alexandru Tomescu, alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe – în foaierul central al Sălii Radio – acordate de artist pe albumul apărut la Casa Radio sub titlul „Radio România 90”.

16 Ianuarie 2019 :

Miercuri, 16 ianuarie, de la ora 19.00, publicul meloman are ocazia de a-l reîntâlni pe apreciatul violonist Alexandru Tomescu la Sala Radio, în concert, alături de Orchestra de Cameră Radio dirijată de Ladislau Horvath, dar și la finalul spectacolului, în foaierul central al Sălii Radio, în cadrul unei sesiuni de autografe oferite de artist.

15 Ianuarie 2019 :

Pe 15 ianuarie, de la ora 18.00, Radio România Cultural va organiza și va transmite live de la ARCUB Gabroveni, concertul trupei FiRMA care va interpreta single-uri proprii și piese de pe cel mai recent album, POEZII ALESE, vol. I, apărut, la finalul anului trecut, la Editura Casa Radio.

În deschiderea concertului FiRMA, Maria și Mihai Balabaș iau ca punct de pornire primul disc al poeziilor eminesciene publicat de Editura Casa Radio și creează un poem sonor inedit. Adrian Pintea, Ion Manolescu, Clody Bertola, Elvira Glodeanu, Emil Botta, Alexandru Repan, Aura Buzescu, Alexandrina Halic și alții se fac auziți recitând unele dintre cele mai semnificative texte ale lui Mihai Eminescu, într-o compoziție narativă și muzicală originală.