ARHIVĂ : Evenimente
 

2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

2 Aprilie 2022 :

Editura Casa Radio participă la Târgul de Carte Gaudeamus dedicat Zilei Internaționale a cărții pentru copii, cu titlurile celor două colecții care li se adresează: Noapte bună, copii! și Radio-Prichindel.

Cu ocazia aceasta, sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 13.00, vom organiza un eveniment cu multiple oferte educative și culturale, care îi va avea în prim-plan pe elevii celor două școli partenere: Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Școala Metropolitană ARC din București.

Invitații speciali ai evenimentului nostru vor fi actorii Ana-Maria Ivan și Vlad Benescu.

1 Aprilie 2022 :

Vineri, 1 aprilie 2022, publicul bucureștean este așteptat la Sala Radio la un nou eveniment organizat de Editura Casa Radio în cadrul concertului susținut de violoncelistul Răzvan Suma – solist al Orchestrelor Radio România – alături de membrii Orchestrei Naționale Radio aflați sub conducerea dirijorului Grigor Palikarov.

25 Martie 2022 : Pe 25 martie, de la ora 19, la Sala Radio, cu prilejul aniversării a 25 de ani de existență, Radio România Muzical oferă publicului meloman un concert extraordinar, prin calibrul muzicienilor care-l vor susține, dar și prin frumusețea repertoriului prezentat: violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru – printre cei mai consacrați și apreciați muzicieni români la nivel internațional, dar și foarte apropiați colaboratori ai Radio România Muzical – alături de Orchestra Națională Radio, vor interpreta Concertul nr. 2 de Serghei Prokofiev, iar în a doua parte a serii va fi prezentată celebra Simfonie a V-a de Gustav Mahler.

La finalul concertului, Editura Casa Radio va lansa – cu public! – trei albume apărute în colecția „Radio România Muzical”: „Alexandru Tomescu – Concerto. Mozart, Saint-Saëns, Dvoűák”, „Cristian Măcelaru, Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák” și „Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru. Schubert, Dvoűák”. Evenimentul, la care vor participa violonistul Alexandru Tomescu și dirijorul Cristian Măcelaru, se va desfășura în foaierul central al Sălii de concerte Radio și se va încheia cu o sesiune de autografe.

15 Martie 2022 :

Concert și sesiune de autografe FiRMA.

3 Martie 2022 :

Joi, 3 martie 2022, la împlinirea a 45 de ani de la începuturile Cenaclului de Luni, Editura Casa Radio lansează audiobookul (carte și CD) Poemul care se împotrivește. Poeme rostite la Radio (1993-2008) de Traian T. Coșovei.

Cu acest prilej poetul este evocat de acei care l-au cunoscut îndeaproape, nume de marcă ale vieții scriitoricești: Romulus Bucur, Magda Cârneci, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter și Cristian Teodorescu. La întâlnire participă și criticul literar Cosmin Ciotloș, un fin cunoscător al operei lui Traian T. Coșovei. De asemenea, Georgeta Drăghici, realizatoarea multor interviuri cu Traian T. Coșovei la Radio România, face un portret al scriitorului. E o întâlnire unică, dedicată poetului și Poemului care se împotrivește, o întâlnire de evocări în mediul virtual, pe Zoom, dar cu emoții, sentimente și prezențe din realitatea... cât se poate de reală.

Evenimentul va fi transmis pe canalul de youtube al Editurii Casa Radio și pe paginile de facebook Radio România și Editura Casa Radio, joi, 3 martie, de la ora 19.00.

13 Ianuarie 2022 :

Joi, 13 ianuarie 2022, de ora la 19.00, publicul bucureștean îi va întâlni la Sala Radio, pe doi tineri muzicieni ce ne oferă certitudinea că valoarea, calitatea artistică și autentica dăruire profesională au un viitor în România: pianistul Cadmiel Boțac și violoncelistul Cornelius Zirbo. Cei doi muzicieni vor susține la București cel de-al treilea recital din cadrul turneului organizat de Radio România Muzical, în cadrul proiectului „Moștenitorii României muzicale”.

Cu această ocazie, va fi prezentat publicului albumul de debut al pianistului Cadmiel Boțac, „Cadmiel Boțac. Recital de pian – Beethoven, Chopin, Enescu”, apărut la Editura Casa Radio. La finalul recitalului, tânărul interpret, care împlinește 25 de ani pe 16 ianuarie, va oferi autografe spectatorilor prezenți la eveniment.

10 Ianuarie 2022 - 15 Ianuarie 2022 :

15 Ianuarie este data la care România celebrează Ziua Culturii Naționale. Este ziua în care societatea românească încearcă să regăsească și să pună într-o lumină mai puternică valorile culturale naționale autentice.

Pentru Editura Casa Radio, ziua de 15 Ianuarie este încă o ocazie de a reafirma frumusețea valorilor culturale românești și capacitatea lor de a întări „imunitatea” societății și de a oferi perspectiva unui viitor sănătos pentru următoarele generații.

Aceste atribute ale culturii sunt valorizate la Editura Casa Radio în produsele editoriale și sunt reflectate, poate mai puternic de această dată, în patru albume muzicale apărute la finalul lui 2021 și realizate în parteneriat cu postul Radio România Muzical. „Răzvan Stoica, Andreea Stoica, Kamerata Stradivarius – Lost in Translations
Albumul va fi lansat la postul Radio România Muzical, în emisiunea Music box, la data de 10 ianuarie, la ora 19, și difuzat în reluare în 15 ianuarie, la ora 17.30.

„Cadmiel Boțac – Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu
Albumul va fi prezentat publicului la data de 13 ianuarie la Sala Radio, cu ocazia recitalului susținut de pianistul Cadmiel Boțac împreună cu violoncelistul Cornelius Zirbo, un eveniment organizat de Radio România Muzical în seria „Moștenitorii României muzicale”. La finalul recitalului, tânărul pianist, care la data de 16 ianuarie împlinește 25 de ani, va oferi publicului și o sesiune de autografe.

„Romanian Chamber Orchestra, Cristian Măcelaru. Schubert, Dvoűák
Albumul va fi prezentat la data de 15 ianuarie de Ziua Culturii Naționale, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii matinale Allegro... de weekend.

„Moștenitorii României muzicale”

Publicul meloman va avea ocazia de a asculta selecțiuni de pe acest album pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii matinale Allegro... de weekend.