Evenimente
 
10 Decembrie 2022 , ora 13:00:00
Târgul de carte „Gaudeamus” (Pavilionul B2 Romexpo, stand 1, Radio România)
Participa : participa criticul literar Cosmin Ciotloș, publicistul Arthur Suciu și poetul Dan Sociu
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio vă invită sâmbătă, 10 decembrie 2022, de la ora 13.00, la Târgul de carte „Gaudeamus” (Pavilionul B2 Romexpo, stand 1, Radio România), pentru lansarea audiobookului (carte și CD) Ce-ar ști adică un poet despre viață. Poeme rostite la Radio (2021) de Dan Sociu. La eveniment vor participa criticul literar Cosmin Ciotloș (care e și îngrijitorul ediției), publicistul Arthur Suciu și autorul însuși, poetul Dan Sociu.

Audiobookul reunește 62 de poeme de Dan Sociu, de citit în carte și de ascultat pe CD chiar în lectura autorului – cu un text stabilit, cuvânt înainte și note de Cosmin Ciotloș. Ilustrațiile sunt semnate de Ioana-Maria Drogeanu.

Remarcabilă apariție în peisajul editorial românesc, audiobook-ul Ce-ar ști adică un poet despre viață reprezintă și cea mai recentă prezență a poetului Dan Sociu la standul de lansare.

Iată ce ne spune Cosmin Ciotloș despre cel mai nou volum (și CD) semnat de Dan Sociu: ...„aici e Dan Sociu redutabil și imposibil de imitat: în modul cum asimilează, el, realistul feroce, el, rațiocinantul tăios, prezența imponderabilelor lumii. Dacă ar fi fost mai permisiv, acest mysterium tremendum l-ar fi încălecat și, poate, am fi avut, în Pavor nocturn și în celelalte, o versiune up to date de Adrian Popescu. Dacă ar fi fost mai melancolic, ar fi putut continua linia deschisă de, să zicem, Aurel Dumitrașcu. Și-așa mai departe, într-un spectru larg deschis al latențelor poeziei postbelice. Dar Sociu e prioritar un lucid, chiar și atunci când descrie minuțios o revelație mistică (vezi, aici, secvența Am ocolit puțin, aiurea, când m-am dus la conservator să caut un toboșar) sau când se apropie, la o respirație distanță, de regimul oniric...

Ca să poată vorbi despre lucrurile grave, Dan Sociu le «coboară temperatura» cu câteva grade, le «răcește» cât să devină suportabile. Nu altfel procedează când e vorba de aluziile culturale, mai numeroase decât s-ar fi crezut la un poet tratat de critică drept reactiv și direct: contrar practicii optzeciste a simplei etalări bibliografice, Sociu își ajustează citatele. Ceea ce suna prețios în original ajunge, la el, cotidian“.

Detalii la www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente