Evenimente
 
7 Decembrie 2022 - 11 Decembrie 2022
Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, Pavilionul B2 Romexpo, stand 1, Radio România
Participa : Dan Sociu, Arthur Suciu, Cosmin Ciotloș, Constantin Secară, Maria Balabaș, Ana-Maria Ivan, Vlad Benescu, Aniela Ariton, Alexandru Ciubotariu, copii din școli bucureștene și de la Asociația „O llo Romano”.
 
Eveniment
Multimedia
 
Editura Casa Radio vă așteaptă, în perioada 7-11 decembrie, la cea de-a XXIX-a ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, la Pavilionul B2 Romexpo, stand 1, Radio România. Noi titluri în colecțiile binecunoscute ale Editurii Casa Radio au fost pregătite pentru ascultătorii și cititorii mai mari și mai mici.

Sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 13.00 vă invităm la standul Editurii Casa Radio pentru lansarea audiobookului (carte și CD) Ce-ar ști adică un poet despre viață. Poeme rostite la Radio (2021) de Dan Sociu. La eveniment vor participa criticul literar Cosmin Ciotloș (care e și îngrijitorul ediției), publicistul Arthur Suciu și autorul însuși, poetul Dan Sociu.

Audiobookul reunește 62 de poeme de Dan Sociu, de citit în carte și de ascultat pe CD chiar în lectura autorului – cu un text stabilit, cuvânt înainte și note de Cosmin Ciotloș. Ilustrațiile sunt semnate de Ioana-Maria Drogeanu.

Tot sâmbătă, 10 decembrie, de ora 17.00 vă așteptăm pentru lansarea oficială a unui album-portret muzical consacrat Mariei Lătărețu, una dintre cele mai reprezentative artiste ale cântului popular românesc, supranumită „Privighetoarea Gorjului”. Vor participa etnomuzicologul dr. Constantin Secară și jurnalista și muziciana Maria Balabaș. Compact-discul intitulat MARIA LĂTĂREȚU – Mai ții minte, măi dragă Mărie (colecția „Lada de zestre”) este ilustrat cu inedite imagini de arhivă și reprezintă modul prin care Editura Casa Radio marchează, anul acesta, două date calendaristice importante: la 27 septembrie s-au împlinit 50 de ani de la trecerea în eternitate a Mariei Lătărețu, iar colaborarea interpretei cu Radio România a început acum 85 de ani, la29 august 1937, printr-un program susținut împreună cu taraful soțului ei, Mihai Lătărețu, în emisiunea Ora satului.

Duminică, 11 decembrie, de la ora 12.00 vă invităm la evenimentul Poveștile lumii în cuvânt și culoare, când vom lansa cele mai recente apariții editoriale din colecțiile dedicate copiilor: volumul al 18-lea cu basme ale lumii din Colecția „Noapte bună, copii!” și două povești nemuritoare din Colecția „Radio-Prichindel”, în format audiobook cu benzi desenate: Albă ca zăpada și cei șapte pitici de Frații Grimm și Cinci săptămâni în balon de Jules Verne.

Copiii sunt așteptați să participe și la două ateliere de creație în care să deprindă câteva dintre secretele artei actorului și ale artei grafice: Atelierul de lectură Arta actorului pentru juniori va începe de la ora 12.00 și va fi coordonat de actorii Ana-Maria Ivan și Vlad Benescu; Atelierul de desen Inițiere în arta benzii desenate se va desfășura de la ora 13.00 și-i va avea ca invitați pe ilustratorii de carte Aniela Ariton și Alexandru Ciubotariu. Vor participa la eveniment copii din mai multe școli bucureștene și de la Asociația „O llo Romano”.


Unică pe piața de carte din România, Editura Casa Radio este numele de marcă cu care Radio România valorifică principalul tezaur de bunuri media din spațiul românofon, că vorbim despre Fonoteca de Aur ori despre edificarea unei arhive viitoare.

Peste 30 de colecții și serii de cărți, CD-uri și cărți cu CD încorporat sunt consacrate celor mai apreciate creații radiofonice din literatură și publicistică, teatru și muzică. Colecțiile „Biblioteca de Poezie Românească” și „Fonoteca de Aur / Spectacolul poeziei”, „Fonoteca de Aur / Teatru”, colecțiile pentru copiii de ieri și de azi „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!”, precum și colecțiile muzicale „Maestro”, „Radiolegende”, „Profil interpretativ” și „Radio România Muzical“ sunt doar câteva dintre mărcile Editurii Casa Radio care s-au impus prin valoare în conștiința publicului de ascultători și cititori.


La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte.

Ne vedem și ne auzim la Gaudeamus!

Detalii la www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente