Evenimente
 
2 Iunie 2022 - 3 Iunie 2022 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : 2 iunie: violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica
3 iunie: pianistul Cadmiel Boțac, Irina-Cristina Vasilescu, realizator Radio România Muzical
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio invită publicul meloman la două lansări ale unor albume recent realizate în parteneriat cu Radio România Muzical, urmate de sesiuni de autografe ale protagoniștilor: Răzvan Stoica&Andreea Stoica și Cadmiel Boțac. Evenimentele discografice vor avea loc la Sala Radio, pe 2 și 3 iunie 2022.

Joi, 2 iunie, de la ora 19.00, violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica vor susține un recital organizat în cadrul „Serilor Radio România Muzical – 25”, o celebrare artistică a împlinirii unui sfert de veac de activitate a postului Radio România Muzical.

Cu acest prilej, violonistul Răzvan Stoica le va prezenta spectatorilor albumul realizat împreună cu Andreea Stoica și Orchestra Kamerata Stradivarius în anul 2021, la Editura Casa Radio. Titlul acestuia, Lost in translations, sugerează multitudinea stilistică a albumului: creații cunoscute dar și inedite semnate de Astor Piazzolla, George Enescu, Béla Bartók și Ciprian Porumbescu, o diversitate sonoră „tradusă” de către interpreți printr-o originală formulă instrumentală.

Violonist carismatic, Răzvan Stoica apare pe scenele muzicale de renume, naționale și internaționale, ca solist, dar și alături de sora sa, apreciata pianistă Andreea Stoica. Interpretul a înființat Orchestra „Kamerata Stradivarius” în 2010, din dorința de a reuni sonoritățile secolului al XVIII-lea cu muzicalitatea contemporană și a pune în evidență calitatea excepțională a unor instrumente de valoare și vârstă apropiate viorii sale Stradivarius.

Vineri, 3 iunie, de la ora 19.00, pianistul Cadmiel Boțac va interpreta pe scena Sălii Radio celebrul Concert nr. 2 pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov. În pauza concertului, în Foaierul central, artistul împreună cu Irina Cristina Vasilescu, realizator la Radio România Muzical, va prezenta albumul Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu, apărut recent la Editura Casa Radio. La final concertului, Cadmiel Boțac va oferi autografe.

Grație premiilor acordate de Radio România Muzical tânărului artist: Premiul special, primit în 2017 la „Transylvanian International Piano Competition” de la Brașov – ce a constat într-o sesiune de înregistrări speciale, realizate un an mai târziu la Radio România, în Studioul de concerte – și Bursa „Moștenitorii României muzicale”, câștigată în 2020, Editura Casa Radio i-a dedicat lui Cadmiel Boțac acest album de debut.

Cadmiel Boțac, masterand al Academiei de Muzică și Arte din Viena, este unul dintre rarii artiști care nu caută să iasă în evidență prin exhibarea personalității sau prin surprinderea facilă a publicului. El pune mai presus de spectacol litera partiturii și o anumită sobrietate în interpretare. Însă, după cum mărturisește, este o sobrietate care vine împletită cu o mulțumire și cu o bucurie de a face muzică, de a fi pe scenă de atâtea ori, de a lucra cu oameni extraordinari.

Detalii despre albume: www.edituracasaradio.ro

Albumele Răzvan Stoica, Andreea Stoica, Kamerata Stradivarius, Lost in translations și Cadmiel Boțac, Recital de pian. Beethoven, Chopin, Enescu pot fi achiziționate, la preț de producător, de la Librăria Casa Radio sau prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio: www.edituracasaradio.ro . De asemenea, pot fi achiziționate de la partenerii de distribuție.

Arhiva evenimente