Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

La Editura Casa Radio, în colecția „Radio-Prichindel”, trei noi apariții editoriale... de poveste: Ali Baba și cei 40 de hoți, Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul și Căluțul cocoșat, romane grafice însoțite de CD-uri cu înregistrări antologice din arhivele Radio România! Marile povești de încântat copilăria se bucură azi de o prezentare grafică pe măsură și de interpretările unor actori legendari!

# Ali Baba și cei 40 de hoți ne readuc savoarea și farmecul oriental ale unui îndrăgit erou, dar și tehnica magică a lui „Sesam, deschide-te!”. O poveste, veche de când lumea, ne arată cum lucrează în mod misterios soarta, inteligența și umorul, pentru a învinge lăcomia și răutatea lumii. Nume de poveste ale teatrului românesc vin să împlinească cu vocile lor rostul acestei povești, într-o dramatizare de Marin Traian din 1965: Ștefan Mihăilescu-Brăila, Nicolae Gărdescu, Nucu Păunescu, Coca Andronescu, Mircea Constantinescu, Marian Hudac, Magda Popovici. Alexandru Ciubotariu, autorul acestui roman grafic, dar și coordonatorul seriei BD „Radio-Prichindel“, redesenează povestea pentru copiii de azi, într-un roman grafic memorabil.

# „Trăia în Bagdad, pe vremea neuitatului calif Harun al Rașid, un om foarte frumos și tot atât de bogat, pre nume Sindbad”. Știați că Sindbad marinarul era... mare negustor? În fantasticele sale aventuri pe mări și tărâmuri necunoscute, pline de primejdii, el își va dobândi renumele pe care i-l cunoaștem atât de bine, un renume de faimă mondială. Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad marinarul, roman grafic de Cristiana Călin după un scenariu radiofonic de Marin Traian, reînvie pentru copii (și pentru oamenii mari!) extraordinarele peripeții ale lui Sindbad. O înregistrare istorică din 1969 ne prilejuiește reîntâlnirea-surpriză, ca o capsulă a timpului, cu mari actori români. În rolul lui Sindbad, Fory Etterle!

# „Ce ne facem, flăcăii tatei? Iar ne-a prădat hoțul ogorul.” Vă spune Ivanușca!... De-a lungul unor aventuri uluitoare împreună cu Căluțul cocoșat, care îl ajută în încercări dincolo de puterile omenești, Ivanușca va duce la îndeplinire cele mai strașnice porunci ale împăratului și misiuni imposibile, cucerind mâna și inima preafrumoasei crăiese, dar și împărăția. Căluțul cocoșat este un roman grafic de Octavian Curoșu după o dramatizare din 1964 de Victor Frunză a unui basm rusesc. Interpretează monștri sacri! – voci de aur ale teatrului radiofonic. Să intre în scenă Nicolae Gărdescu, Dumitru Furdui, Marin Moraru, Nucu Păunescu și Petrică Gheorghiu!

Copiii anilor '60 au fost peste măsură de încântați de povești, de povestitori, de interpreți, și le predau ștafeta copiilor de azi – care nu doar că vor auzi și vor vedea cu ochii minții, ca odinioară la radio, iar azi pe CD, ci și vor vedea și aievea, răsfoind romanele grafice (bandă desenată!), incredibilele aventuri ale lui Ali Baba, Sindbad Marinarul și Ivanușca pe Căluțul cocoșat!

Detalii:
Ali Baba și cei 40 de hoți https://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=2&cat=15&prod=2666

Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul https://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=2&cat=15&prod=2656

Căluțul cocoșat https://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=2&cat=15&prod=2646


Cele trei albume vor fi lansate vineri, 20 noiembrie 2020, la Târgul de carte Gaudeamus 2020 (ediție on-line).

Volumele pot fi achiziționate, la prețuri de producător, prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio: www.edituracasaradio.ro. De asemenea, de la partenerii de distribuție.

Arhiva evenimente