Evenimente
 
21 Noiembrie 2020 , ora 00:00:12
Evenimentul va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio.
Participa : criticii literari Cosmin Ciotloș și Bogdan Crețu și Zamfira Zamfirescu, artist vizual
Invitat special: Șerban Foarță
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio lansează sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 11:45, albumul A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002), carte și CD, o antologie de poezii de Emil Brumaru.

Evenimentul va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio.

Antologia repertoriază, de-a lungul deceniilor și epocilor de eflorescență creatoare, destinul literar al celui mai senzorial poet al literaturii române. Poeziile antologate sunt citite de însuși Emil Brumaru, pentru Radio România, în anul 2002, într-o sesiune de înregistrări datorată redactorului Emil Buruiană. Volumul este completat cu un pasionant interviu cu poetul, realizat de Eugen Lucan pentru Radio România Cultural, în anul 2001, și cu ilustrațiile artistei Zamfira Zamfirescu. Texte semnate de Cosmin Ciotloș, Bogdan Crețu, Șerban Foarță și Veronica D. Niculescu, întregesc albumul.

Despre experiența întâlnirii cu poezia lui Emil Brumaru și personalitatea marelui poet vor vorbi criticul literar Cosmin Ciotloș, îngrijitor al volumului și prefațator, Zamfira Zamfirescu, inspirată ilustratoare a cărții, și istoricul literar Bogdan Crețu, postfațator și unul dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe Emil Brumaru. Invitat special va fi Șerban Foarță. Vocea poetului, citind propriile poeme, ne va însoți în această evocare biografică și totdeodată călătorie către izvoarele inspirației poetice.

A fost un timp când vă spuneam și vouă este un document scris și sonor și un eveniment editorial de excepție, restituind publicului o voce poetică de colecție și imortalizând creația poetului Emil Brumaru.

Detalii: https://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=2&cat=13&prod=2566


Volumul A fost un timp când vă spuneam și vouă, carte și CD de Emil Brumaru, poate fi achiziționat, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

Arhiva evenimente