ARHIVĂ : Evenimente
 

2022 | 2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

20 Martie 2021 - 21 Martie 2021 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la întâlnirea cu poezia, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România – o ediție desfășurată exclusiv on-line, în perioada 1-31 martie.

15 Martie 2021 :

Lawrence Foster îl numea “viitorul Sergiu Celibidache” – o ambițioasă profeție pe care prezentul începe să o adeverească: la 41 de ani pe care-i împlinește la data de 15 martie, Cristian Măcelaru este dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln și director muzical al Orchestrei Naționale a Franței.
Editura Casa Radio îl aniversează pe reputatul artist prin cele cinci albume realizate până acum, alături de Orchestra Națională Radio, Orchestra Română de Tineret, violonistul Alexandru Tomescu și violoncelistul Valentin Răduțiu: “Cristian Măcelaru – Ceaikovski, Dvorak”, “Glinka, Rimski-Korsakov”, “Cristian Măcelaru – Beethoven”, “Alexandru Tomescu – Concerto” și “Vara magică”. Cinci discuri de colecție marca Editura Casa Radio sub semnătura dirijorală Cristian Măcelaru!

8 Martie 2021 :

Luni, 8 martie, o omagiem pe una dintre cele mai cunoscute și apreciate doamne ale muzicii și culturii românești: pianista Ilinca Dumitrescu. Prezentarea celui mai recent album al său, Piano recital. Early recordings. Schumann, Liszt, Skriabin, Rahmaninov, apărut la Editura Casa Radio, va avea loc la ora 12.00, pe paginile oficiale de Facebook ale Târgului de carte Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România, prilej cu care reputata pianistă va fi protagonista unui interviu realizat de redactorul muzical Tiberiu Comandașu. De la ora 13.05, în emisiunea „Polifonii” de la Radio România Muzical, va fi prezentat un portret muzical Ilinca Dumitrescu, prilej cu care vă puteți delecta cu audiția unui fragment de pe discul Piano recital.

1 Martie 2021 - 31 Martie 2021 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la întâlnirea cu muzica și poezia, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România – o ediție desfășurată exclusiv on-line, în perioada 1-31 martie.

19 Februarie 2021 :

La 19 februarie 2021, se împlinesc 145 de ani de la nașterea uneia dintre cele mai puternice, carismatice și dăruite cu geniu personalități artistice românești, sculptorul Constantin Brâncuși.

De Ziua Brâncuși, Editura Casa Radio aduce în atenția publicului un album de colecție: „Imago Mundi – Isvor. Cantemir, Enescu, Brâncuși” – o cutie cu 3 CD-uri, fiecare CD fiind dedicat unei personalități care a marcat, în epoci diferite, cultura națională și universală.

Cel de-al treilea CD al trilogiei, Isvor – Constantin Brâncuși, inspirat din viața și opera marelui sculptor român, este o reconstituire sonoră a lumii lui Brâncuși: de la cea gorjeană, unde s-a născut și format spiritual, la cea pariziană care l-a desăvârșit artistic și cultural. Lucrările ce alcătuiesc programul muzical, semnate de compozitorul Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, sunt inspirate de muzica tradițională oltenească, muzica Mariei Tănase – poate cea mai importantă voce pentru muzica tradițională românească, dar și una dintre marile iubiri ale lui Brâncuși, muzica lui Erik Satie – celebrul compozitor francez, precursor al minimalismului, suprarealismului, muzicii repetitive sau al „théâtre de l’absurde”, interesat de muzica lăutarilor români și bun prieten cu sculptorul român, sau, pur și simplu, lucrări inspirate de opera lui Constantin Brâncuși: Muza adormită, Pasărea în văzduh, Cumințenia pământului, Masa tăcerii, Coloana infinită.

13 Februarie 2021 :

Componentă esențială a instituției naționale Radio România, și Editura Casa Radio celebrează, la data de 13 februarie 2021, Ziua Mondială a Radioului.

Ediția din acest an (ediție aniversară – a zecea ediție și totodată peste 110 ani de activitate radio), desfășurată sub deviza New World, New Radio, cuprinde trei mari teme: EvoluțieInovațieConectare.

La 13 februarie, de Ziua Mondială a Radioului, ascultăm și citim audiobook-urile și CD-urile Editurii Casa Radio – instituție specializată în imortalizarea clipei și permanenta înnoire a memoriei culturale. Celebrăm trecutul, în numele viitorului!

15 Ianuarie 2021 :

Pe 15 ianuarie, Editura Casa Radio vă invită din nou la o audiție specială în casele dumneavoastră, alături de audiobook-uri și CD-uri care celebrează cultura sub toate formele sale.

28 Decembrie 2020 - 1 Ianuarie 2021 : Începând cu 28 decembrie, cinci dintre cele mai frumoase albume muzicale apărute la Editura Casa Radio la finalul acestui an vor fi transmise la postul Radio România Muzical, în fiecare zi, începând cu ora 10.00.

O bună parte dintre aceste albume (compact-disc) au fost realizate în parteneriat cu postul de muzică clasică și jazz al Radio România și, în această perioadă neprielnică concertelor și spectacolelor, reușesc să aducă în casele melomanilor atmosfera interpretărilor live realizate de artiști români de renume, apreciați în țară și peste hotare.

17 Decembrie 2020 :

În anul aniversar Beethoven – 250 de ani de la naștere, Editura Casa Radio îl celebrează pe emblematicul compozitor german prin editarea albumului Beethoven – Simfonia a V-a, Simfonia a VII-a. Cele două celebre lucrări semnate de „Titanul de la Bonn“ sunt prezentate pe compact-disc în strălucita interpretare a Orchestrei Naționale Radio, sub conducerea dirijorilor Horia Andreescu, respectiv Cristian Măcelaru.

Albumul Beethoven – Simfonia a V-a, Simfonia a VII-ava fi prezentat și difuzat, în premieră, la postul Radio România Muzical, joi, 17 decembrie 2020, începând cu ora 19.00. Difuzarea albumului va fi precedată de o prezentare a compact-discului realizată de autoarea bookletului, Anca Ioana Andriescu, și transmisă, video, pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, începând cu ora 18.45.

6 Decembrie 2020 :

Imago Mundi, Isvor. Cantemir, Enescu, Brâncuși – o nouă apariție editorială de colecție la Editura Casa Radio!
Ansamblul instrumental Imago Mundi a reunit într-un album muzical generos trei CD-uri dedicate unor personalități a căror influență a marcat, în epoci diferite, cultura română, dar a avut reverberații și peste hotare: Dimitrie Cantemir, George Enescu și Constantin Brâncuși.

Acest album-triptic va fi prezentat, în premieră, la postul Radio România Muzical, duminică, 6 decembrie 2020, începând cu ora 19.00. Difuzarea albumului va fi precedată de o prezentare transmisă video pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio (https://www.facebook.com/edituracasaradio.radioromania), începând cu ora 18.45.

1 Decembrie 2020 :

Ah, ce bucurie!, cel mai recent album al Corului de Copii Radio, apărut la Editura Casa Radio, va fi lansat la 1 Decembrie, odată cu difuzarea sa la postul Radio România Muzical, de la ora 12.00. Difuzarea albumului va fi precedată de o prezentare a compact-discului realizată chiar de dirijorii Corului de Copii Radio, Voicu Popescu și Răzvan Rădos, și transmisă, video, pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio (https://www.facebook.com/edituracasaradio.radioromania), începând cu ora 11.30.

30 Noiembrie 2020 :

Luni, 30 noiembrie, Editura Casa Radio lansează albumul Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák. Evenimentul va începe la ora 11.00 pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, cu o prezentare audio-video a albumului, ce ne va oferi ocazia unică de a asculta gânduri rostite de însuși dirijorul Cristian Măcelaru, și va continua cu difuzarea compact-discului, începând cu ora 11.30, la postul Radio România Muzical, partener la realizarea acestui album.

21 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio lansează sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 11:45, albumul A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002), carte și CD, o antologie de poezii de Emil Brumaru.

Evenimentul va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio.

20 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio vă prezintă vineri, 20 noiembrie 2020, de la ora 11.30, cele mai noi apariții editoriale în Colecțiile „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!” – romane grafice (bandă desenată!) și CD-uri cu înregistrări antologice din arhivele Radio România! Marile povești de încântat copilăria se bucură azi de o prezentare grafică pe măsură și de interpretările unor actori legendari!

Evenimentul, realizat în parteneriat cu Școala Metropolitană ARC, va avea loc pe Zoom și va fi transmis pe pagina de evenimente a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România și pe pagina de facebook Editura Casa Radio. Împreună cu un grup de elevi de la Școala Metropolitană Arc, îndrumați de profesorii Marina Luiza Cristea și Dănuț Mitruț, vor fi ilustratoarea Cristiana Călin și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată, coordonatorul seriei BD „Radio-Prichindel” a Editurii Casa Radio.

16 Noiembrie 2020 - 22 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, în perioada 16-22 noiembrie 2020, într-o formulă în pas cu vremurile. În premieră, în acest vom fi mai aproape de cititorii noștri, ca între prieteni, exclusiv online. Oferta noastră editorială, prezentată pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro), s-a îmbogățit cu noi și atractive titluri. Vă invităm să le descopriți!

8 Noiembrie 2020 - 31 Decembrie 2020 :

La Editura Casa Radio, în colecția „Radio-Prichindel”, trei noi apariții editoriale... de poveste: Ali Baba și cei 40 de hoți, Nemaipomenitele călătorii pe apă ale lui Sindbad Marinarul și Căluțul cocoșat, romane grafice însoțite de CD-uri cu înregistrări antologice din arhivele Radio România! Marile povești de încântat copilăria se bucură azi de o prezentare grafică pe măsură și de interpretările unor actori legendari!

2 Noiembrie 2020 - 15 Decembrie 2020 :

E timpul să vă spunem: A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002), o antologie de poezii de Emil Brumaru, a apărut la Editura Casa Radio!

1 Noiembrie 2020 :

De ziua Radioului, Editura Casa Radio prezintă un nou album de colecție: Alexandru Tomescu, Concerto.

Istoria Radio România reprezintă o îndelungată perioadă de manifestare a excelenței artei muzicale românești, iar standardele sunt menținute și în prezent. O dovadă este și cel mai recent album al Editurii Casa Radio, care îl are în prim-plan pe apreciatul violonist Alexandru Tomescu – solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, alături de Orchestra Națională Radio, dirijori – Cristian Măcelaru și Tiberiu Soare, șefi de orchestră cu activitate artistică de notorietate în țară și peste hotare. Compact-discul Alexandru Tomescu, Concerto face parte din colecția „Radio România Muzical” și cuprinde lucrări emblematice din repertoriul concertant violonistic, creații semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Camille Saint-Saëns și Antonín Dvoűák (înregistrări Radio România 2014, 2015).

1 Noiembrie 2020 :

Editura Casa Radio vă propune de Ziua Radioului… o poveste! O poveste care a început pe 2 noiembrie 1956, când la Radio România a fost difuzată prima ediție a emisiunii Noapte bună, copii!.

De mai bine de douăzeci de ani, Noapte bună, copii! este și colecția-vedetă a Editurii Casa Radio. De 1 noiembrie, de Ziua Radioului, colecția noastră se îmbogățește cu noi volume. CD-urile cu numerele 16 și 17, „Din basmele lumii”, pregătite acum de lansare, cuprind câte o poveste pentru cele șapte zile ale săptămânii.

28 Octombrie 2020 - 2 Noiembrie 2020 :

La 1 noiembrie, Radio România sărbătorește 92 de ani de la primul semnal în eter. Vă mulțumim că ne ascultați și că sunteți alături de noi pe rețelele de socializare. Miercuri, 28 octombrie, pe pagina de facebook Radio România, lansăm o provocare: Recunoașteți vocile din Fonoteca de Aur a radioului public. Fiți pe fază!