Evenimente
 
22 Martie 2024 - 31 Martie 2024
Opera Comică pentru Copii
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio-Radio România participă la a doua ediție a Festivalului Cărților Deschise de la Opera Comică pentru Copii care se va desfășura în perioada 22-31 martie 2024.

Vom organiza sâmbătă, 30 martie, între orele 16.00-18.00, Atelierul de jurnalism pentru juniori Amuză-te și învață cu Radio-Prichindel! Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, prichindeii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani vor avea ocazia să învețe cum se realizează un interviu și o știre de nota 10. Își vor exersa abilitățile de comunicare, imaginându-și dialoguri cu personajele preferate din audiobookurile Colecției Radio-Prichindel. Un interviu cu Alice din romanul grafic Alice în Țara Minunilor, creat de Alexandru Ciubotariu după romanul omonim al lui Lewis Carroll sau cu Muc cel mic, personajul lui Wilhelm Hauff, poate fi o lecție memorabilă pentru cei care vor să învețe cum se pun întrebările cele mai bune. Poveștile în bandă desenată și spectacolele de teatru radiofonic pentru copii, cu vocile marilor actori români, alese din Fonoteca de Aur Radio România și înregistrate pe suport digital, sunt cea mai bună sursă de inspirație și creație pentru copii.

Ligia Necula – moderatoarea atelierului și realizatoare la Editura Casa Radio – a ales să le spună copiilor cum pot face din pasiune o meserie și din meserie o ocazie de învățare prin joacă. A învățat cum să pună întrebările potrivite unor invitați și cum să transmită o știre corectă și adevărată despre un eveniment, în cadrul numeroaselor emisiuni realizate la Radio România Cultural și Radio România Actualități.

Atelierul Amuză-te și învață cu Radio-Prichindel! va avea loc în Căsuța din Copac, aflată în curtea Operei Comice pentru Copii. Pe parcursul festivalului, Colțul cu povești, spațiul dedicat de Editura Casa Radio teatrului radiofonic pentru copii, îi așteaptă pe aceștia la audiții inedite în Librăria OCC.

A doua ediție a Festivalului Cărților Deschise de la Opera Comică pentru Copii se va desfășura la sediul din Calea Giulești, nr. 16, sector 6, București.

Produsele Editurii Casa Radio pot fi achiziționate pe timpul Festivalului de la Librăria OCC.
De asemenea, pot fi achiziționate la preț de producător, de la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro).

Arhiva evenimente