Evenimente
 
1 Martie 2021 - 31 Martie 2021
Pagina Facebook RADIO ROMÂNIA
Pagina Facebook Gaudeamus Radio România
Pagina de Facebook Editura Casa Radio
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio vă așteaptă la întâlnirea cu muzica și poezia, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România – o ediție desfășurată exclusiv on-line, în perioada 1-31 martie.

Luni, 8 martie, o omagiem pe una dintre cele mai cunoscute și apreciate doamne ale muzicii și culturii românești: pianista Ilinca Dumitrescu. Prezentarea celui mai recent album al său, Piano recital. Early recordings. Schumann, Liszt, Skriabin, Rahmaninov, apărut la Editura Casa Radio, va avea loc la ora 12.00, pe paginile oficiale de Facebook ale Târgului de carte Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România, când reputata pianistă va fi protagonista unui interviu realizat de redactorul muzical Tiberiu Comandașu. De la ora 13.05, în emisiunea „Polifonii” de la Radio România Muzical, va fi prezentat un portret muzical Ilinca Dumitrescu, prilej cu care vă puteți delecta cu audiția unui fragment din discul Piano recital.

Sâmbătă, 20 martie, de la ora 11,30, dăm cortina la o parte pentru Poezie: A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002) de Emil Brumaru, o antologie ce repertoriază, de-a lungul deceniilor și epocilor de eflorescență creatoare, destinul literar al celui mai senzorial poet al literaturii române. Criticul literar Cosmin Ciotloș, poetul-prieten Șerban Foarță și istoricul literar Bogdan Crețu vor evoca experiența unică a întânirii cu poezia și cu vocea și rostirea poetului Emil Brumaru.

Duminică, 21 martie, de la ora 11.30, îi oferim un dar poeziei, chiar de ziua sa! Vă invităm la o dezbatere în jurul audiobook-ului Urechea vorbitoare semnat Ion Stratan, apărut la Editura Casa Radio în Colecția Biblioteca de Poezie Românească, un volum (carte+CD) care oferă cititorilor poeme rostite la Radio între anii 1992-1997. Dezbaterea îi aduce alături pe colegii de generație: poeții Florin Iaru și Bogdan Ghiu și criticul Călin-Andrei Mihăilescu. Moderator: Daria Ghiu.

Școala altfel… cu micii-mari actori! În perioada 24-31 martie, le vom oferi micilor cititori șansa unui experiment artistic inedit: un atelier de creație în care vor (re)descoperi poveștile românești, pe care, apoi, le vor citi/interpreta în fața microfonului și camerei! Editura Casa Radio deschide altfel seria evenimentelor dedicate celebrării celor 65 de ani de la prima ediție a emisiunii Noapte bună, copii!, cea care a devenit colecție de succes a editurii.
Partenerii noștri vor fi copiii clasei a III-a, de la Liceul Teoretic Jean Monnet din București, coordonați de doamna învățătoare Laura Paloș. Atelierul de creație va fi transmis pe paginile de facebook Gaudeamus, Radio România, Editura Casa Radio, miercuri, 24 martie, de la ora 11.15, iar rezultatul său – interpretările micilor actori – le veți putea urmări în fiecare seară, de la ora 20.50, sub titlul Noapte bună, copii!, pe aceleași pagini.

La Editura Casa Radio, marile voci dau cortina la o parte!

Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.
Târgul de carte Gaudeamus Radio România se desfășoară exclusive on-line, în perioada 1-31 martie 2021. Detalii, la https://www.gaudeamus.ro.

Arhiva evenimente