Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

Lawrence Foster îl numea „viitorul Sergiu Celibidache” – o profeție ambițioasă pe care prezentul începe să o adeverească: la 41 de ani pe care-i împlinește la data de 15 martie, Cristian Măcelaru este dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln și director muzical al Orchestrei Naționale a Franței. Și aceasta în urma unui șir lung de recunoașteri profesionale. Stabilit, încă din adolescență, în Statele Unite ale Americii, Cristian Măcelaru s-a format ca dirijor și și-a început spectaculos activitatea: a ajuns mai întâi dirijor-asistent al Orchestrei Simfonice din Philhadelphia. Ulterior, a condus Orchestra Simfonică din Chicago și Filarmonica din New York; în stagiunile recente, Cristian Măcelaru și-a consolidat ascensiunea și în Europa, prin colaborări cu Filarmonica din Berlin, cu Orchestra Regală „Concertgebouw” la Amsterdam și prin debutul din 2019 în Festivalul BBC Proms de la Londra.

Prima sa apariție dirijorală în România a fost în anul 2012, la Sala Radio, într-un concert în care dirija Orchestra Națională Radio. La acea vreme, Cristian Măcelaru era dirijor asistent, în America, la Orchestra Simfonică din Philadelphia. Din anul 2012 și până în prezent, Cristian Măcelaru a fost ovaționat de mai multe ori de publicul român, în concerte în care a condus cel mai adesea Orchestra Națională Radio, dar și Orchestra Română de Tineret, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” sau alte orchestre din țară.

Editura Casa Radio îl aniversează pe reputatul artist readucând în atenția publicului cele cinci albume realizate până acum: „Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvorak“, „Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Glinka, Ruslan și Ludmila, Rimski-Korsakov, Șeherazada“, „Orchestra Națională Radio, dirijori Horia Andreescu și Cristian Măcelaru. Beethoven – Simfonia a V-a și Simfonia a VII-a“, „Orchestra Națională Radio, solist violonistul Alexandru Tomescu, dirijori Cristian Măcelaru și Tiberiu Soare – Concerto“ și „Vara magică – Orchestra Națională Simfonică a României – dirijor Cristian Măcelaru, Orchestra Română de Tineret – dirijor Cristian Mandeal“.

Ascultătorii Postului Radio România Muzical vor putea urmări, pe data de 15 martie 2021, de la ora 10.00, o ediție aniversară Cristian Măcelaru a emisiunii „Interpretul zilei”, în care pot asculta albumul „Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvorak“.

Albumele pot fi achiziționate, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio: www.edituracasaradio.ro. De asemenea, pot fi achiziționate de la partenerii de distribuție.

Arhiva evenimente