Evenimente
 
15 Ianuarie 2021
Acasă
Pagina Facebook EDITURA CASA RADIO
Pagina Facebook RADIO ROMÂNIA
 
Eveniment
Multimedia
 

Pe 15 ianuarie, Editura Casa Radio vă invită din nou la o audiție specială în casele dumneavoastră, alături de audiobook-uri și CD-uri care celebrează cultura sub toate formele sale.

V-am pregătit Luceafărul lui Mihai Eminescu în trei rostiri atât de diferite. Trei generații ale teatrului românesc: George Vraca, într-o înregistrare Radio România din iunie 1959, puternic, sobru, clasic; Ion Caramitru, grav, dar și ludic, și Ada Condeescu, deschisă către ascultătorul contemporan – două înregistrări din 2018. Alături de aceste interpretări, vă propunem, la nivel vizual, un altfel de Luceafăr: un album de benzi desenate alb-negru conceput de Alexandru Ciubotariu. O creație originală, o provocare pentru un artist contemporan.

Ne-am gândit că o selecție din fonoteca radio a celor mai frumoase poezii din lirica franceză, în lectura unei voci absolut ieșite din comun, cea a actorului Victor Rebengiuc, poate fi un alt mod în care cultura poate fi sărbătorită. Audiobook-ul Moment poetic …de la Ronsard la Max Jacob, o celebrare a poeziei, printr-un glas prețios, ca o evadare din real, vocea lui Victor Rebengiuc de-a lungul anilor, între 1966 și 2006, recitând din Baudelaire, Rimbaud, Mallarmé, Verlaine.

Dinu Lipatti – Compozitor. Înregistrări din Arhiva Radio România este a treia invitație pe care o facem ascultătorilor și cititorilor noștri de Ziua Culturii Naționale. Arta pianistică a lui Dinu Lipatti, deși l-a consacrat definitiv în universul atemporal al marii muzici, a reprezentat doar unul dintre aspectele gândirii sale creatoare. Nu rareori s-a afirmat că înțelegerea profundă a opusurilor interpretate venea din experiența de compozitor a lui Lipatti, format sub îndrumarea lui Mihail Jora și a Nadiei Boulanger. Albumul apărut în Colecția Maestro vă propune 76 de minute cu Dinu Lipatti compozitor (înregistrări din 1943 și 1997) și deopotrivă compozitor și interpret, alături de Orchestra de Cameră din Berlin (1943).

La final, vă invităm la un recital de pian semnat Ilinca Dumitrescu. Un mod perfect de a încheia seara cu o maestră, alături de Schumann (Kreisleriana op. 16), Liszt (Mefisto Vals, o piesă de încercare a repertoriului pianistic), Skriabin (Preludiul op. 11 nr. 9, Preludiul op. 11 nr. 10, Preludiul op. 16 nr. 3) și Rahmaninov (Studiu-tablou op. 39 nr. 9), în înregistrări Radio România din 1977 și 1979.

Fiți alături de noi și de data aceasta! Ascultați-ne pentru a vă simți mai bogați spiritual și pentru a trăi câteva ore de cultură pură.

La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!

Mai multe detalii pe www.edituracasaradio.ro. Urmăriți-ne pe pagina de Facebook Editura Casa Radio pentru informații la zi! Dar și pentru un concurs pe care îl organizăm cu ocazia Zilei Culturii Naționale, pe pagina de facebook Radio România: ne-auzim online pe 15 ianuarie.

Arhiva evenimente