Evenimente
 
8 Martie 2021 , ora 12:00:00
ora 12.00 – Pagina Facebook EDITURA CASA RADIO, Pagina Facebook Radio România, Pagina Facebook Gaudeamus Radio România
ora 13.05 – Emisiunea POLIFONII de la RADIO ROMÂNIA MUZICAL
Participa : pianista Ilinca Dumitrescu
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio vă așteaptă la întâlnirea cu muzica și poezia, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România – o ediție desfășurată exclusiv on-line, în perioada 1-31 martie.

Luni, 8 martie, o omagiem pe una dintre cele mai cunoscute și apreciate doamne ale muzicii și culturii românești: pianista Ilinca Dumitrescu. Prezentarea celui mai recent album al său, Piano recital. Early recordings. Schumann, Liszt, Skriabin, Rahmaninov, apărut la Editura Casa Radio, va avea loc la ora 12.00, pe paginile oficiale de Facebook ale Târgului de carte Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România, prilej cu care reputata pianistă va fi protagonista unui interviu realizat de redactorul muzical Tiberiu Comandașu. De la ora 13.05, în emisiunea „Polifonii” de la Radio România Muzical, va fi prezentat un portret muzical Ilinca Dumitrescu, prilej cu care vă puteți delecta cu audiția unui fragment de pe discul Piano recital.

Albumul Ilinca Dumitrescu – Piano Recital, apărut în colecția Maestro a Editurii Casa Radio, cuprinde înregistrările din Fonoteca Radio România a unor creații emblematice din repertoriul pianistic romantic în interpretarea inconfundabilă a prestigioasei artiste: Kreisleriana de Robert Schumann, Mephisto-Valse de Franz Liszt, Trei Preludii de Aleksandr Skriabin și un Studiu-tablou de Serghei Rahmaninov.

Nume de marcă al artei interpretative românești, personalitate artistică de anvergură internațională, pianista Ilinca Dumitrescu este deținătoarea celor mai importante premii culturale din România (Premiul Academiei Române – 1995, Premiul Institutului Cultural Român – 2003, Premiul Radio România Cultural – 2005 etc.), dar și a multor distincții internaționale (printre care Commendatore dell’Ordine della Stella della Solidarietà Italiana - 2005, acordată de către Președintele Republicii Italiene, și Chevalier de l'Ordre des Arts et Lettres – 2012, din partea Guvernului francez). În anul 2013, Ilinca Dumitrescu a primit Premiul Forumului Muzical Român pentru întreaga activitate, după o prestigioasă carieră artistică întinsă de-a lungul a cinci decenii.


Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.
Târgul de carte Gaudeamus Radio România se desfășoară exclusive on-line, în perioada 1-31 martie 2021. Detalii, la https://www.gaudeamus.ro.

Arhiva evenimente