Evenimente
 
1 Decembrie 2021 , ora 13:05:00
Radio România Muzical, emisiunea specială „România valorilor muzicale”
 
Eveniment
Multimedia
 

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, Editura Casa Radio propune publicului un proiect cultural menit să sprijine valorile artei interpretative românești în domeniul muzicii clasice: „Moștenitorii României muzicale”. Inițiat în anul 2018 de Radio România Muzical și desfășurat ca o serie de recitaluri cu tineri muzicieni români deja afirmați la nivel internațional, „Moștenitorii României muzicale” a devenit, din 2019, o serie a colecției „Radio România Muzical“ a Editurii Casa Radio. Primul album a cuprins selecțiuni din recitalurile susținute de pianiștii Florian Mitrea, Adela Liculescu și Axia Marinescu, personalități artistice foarte bine conturate.

Cel de-al doilea album va fi lansat la 1 Decembrie, la postul Radio România Muzical, în cadrul emisiunii speciale „România valorilor muzicale” (ora 13.05). Albumul (dublu-CD) conține două recitaluri extraordinare susținute, pe scena Sălii Radio, de tineri muzicieni cu o carieră artistică deja recunoscută: violonista Ioana Cristina Goicea și pianistul Andrei Banciu (12 octombrie 2019), și violoncelistul Valentin Răduțiu împreună cu pianistul suedez Per Rundberg (4 martie 2020). Sunt înregistrări ce reflectă cu adevărat excelența artistică, o dovadă fiind și includerea lor în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române.

Ca la oricare aniversare, trebuie să avem privirea îndreptată spre viitor, spre moștenitorii României muzicale, cei care duc mai departe Tradiția și Valoarea. Sper să fie cât mai mulți din tinerii României de azi care să aleagă să se bucure de ele, declara Cristina Comandașu, Redactor șef Radio România Muzical, în textul de prezentare al albumului „Moștenitorii României muzicale (II)“.

Albumul poate fi achiziționat, la preț de producător, de la Librăria Casa Radio sau prin comandă online pe site-ul www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

Arhiva evenimente