Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

Radio România celebrează 103 ani de la Marea Unire prin programe dedicate celui mai important moment din istoria noastră recentă. Despre identitate, valori naționale, memorii și documente aflate în arhive, evocări și analize privite din perspective diferite, realizate cu istorici, sociologi, scriitori, artiști, folcloriști, muzicologi și nu numai, despre patriotism și prezențe românești în arta și business-ul internațional, muzică și transmisii în direct de la principalele manifestări ce vor avea loc în țară – sunt doar câteva dintre programele difuzate de 1 Decembrie la Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio3Net „Florian Pittiș“, Radio România Internațional, Radio Chișinău, Rador și în rețeaua regională a posturilor Societății Române de Radiodifuziune.

La semnificația istorică a datei de 1 Decembrie se adaugă, pentru Radio România, aniversarea a 10 ani de când emitem și pentru românii de peste Prut, prin Radio Chișinău. Lansarea acestuia, la 1 Decembrie 2011, a reprezentat mai mult decât un simplu proiect editorial al Societății Române de Radiodifuziune, a fost un moment simbolic, de fuziune culturală, un semnal radiofonic al aspirațiilor pentru reunirea națională.

După 10 ani de la înființare, la 1 Decembrie ora 14:00, pe toate posturile radioului public se va auzi ora exactă de la Chișinău, urmată de un fragment din prima emisie difuzată, documentare, duplexuri, muzică, interviuri, grupaje informative.

Seara, începând cu ora 19:00, la Sala Radio va avea loc un concert-eveniment susținut de Orchestra de Cameră Radio și de Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, cu participarea violoncelistului Andrei Ioniță.

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical, pe TVR 1 și TVR 3. De asemenea, evenimentul va fi difuzat live în video streaming pe site-urile posturilor Radio România și pe platforma vstage.ro

Programul serii cuprinde Pastorale – Fantaisie de George Enescu, Dansurile populare românești de B. Bartók, Uvertura în Re major de C. Filtsch, Sinfonia Applausus în Sol major de M. Haydn și Concertul nr. 2 în Re major pentru violoncel și orchestră de J. Haydn.

Vă așteptăm să sărbătorim împreună Ziua României, on air și on line pe frecvențele și site-urile Radio România, pe platforma vstage.ro, dar și la Sala Radio, din strada General Berthelot 60-64.

În contextul măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, accesul în Sala Radio se va realiza prin prezentarea certificatului verde.

Arhiva evenimente