Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

Componentă esențială a instituției naționale Radio România, și Editura Casa Radio celebrează, la data de 13 februarie 2021, Ziua Mondială a Radioului.

Ediția din acest an (ediție aniversară – a zecea ediție și totodată peste 110 ani de activitate radio), desfășurată sub deviza New World, New Radio, cuprinde trei mari teme: Evoluție – Radioul își menține permanent relevanța prin capacitatea sa de a evolua, de a genera răspunsuri la întrebările societății aflate în schimbare; Inovație – Radioul rămâne sincronizat cu lumea contemporană și sub aspectul evoluției tehnologiei. Astfel, complementar cu undele radio – mijlocul său tradițional de exprimare, Radioul comunică și prin canalele de comunicare mai recente, tocmai pentru a putea fi accesibil oriunde și fiecăruia; Conectare – temă ce rezultă din cele anterioare, Radioul este calea prin care oamenii rămân conectați între ei prin informație, chiar și în vremuri dificile în care interacțiunea personală directă nu mai este posibilă.

Subsumându-se acestor valori, Editura Casa Radio sărbătorește cu deplină legitimitate ediția din acest an a Zilei Mondiale a Radioului. Prin produsele editoriale oferite publicului român de-a lungul anilor, Editura Casa Radio demonstrează permanenta relevanță a valorii informației culturale radiodifuzate de la constituirea Radioului național și până în prezent și tezaurizate în Fonoteca Radio. Aceste valori culturale – literare, dramaturgice, muzicale – au fost repuse în circulație în formate noi, adaptate cerințelor zilelor noastre. Fie că e vorba de înregistrări istorice sau contemporane, o pleiadă de mari personalități ale culturii române – scriitori, critici literari și dramatici, regizori, istorici, muzicologi, compozitori, artiști interpreți și artiști plastici – se regăsesc în lumea fabuloasă dintre copertele audiobook-urilor și CD-urilor Editurii Casa Radio!

La 13 februarie, de Ziua Mondială a Radioului, ascultăm și citim audiobook-urile și CD-urile Editurii Casa Radio – instituție specializată în imortalizarea clipei și permanenta înnoire a memoriei culturale. Celebrăm trecutul, în numele viitorului!

Arhiva evenimente