Evenimente
 
24 Martie 2021 - 31 Martie 2021 , ora 11:15:00
Pe 24 martie, ora 11:15 și în perioada 24-31 martie, de la ora 20:50: pe site-ul gaudeamus.ro și pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România și Editura Casa Radio

Participa : elevii clasei a III-a C de la Liceul Teoretic Jean Monnet din București, coordonați de doamna învățătoare Laura Paloș
 
Eveniment
Multimedia
 

Miercuri, 24 martie, de la ora 11.15, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România, le vom oferi micilor cititori șansa unui experiment artistic inedit: un atelier de creație în care vor (re)descoperi povești românești, pe care, apoi, le vor citi/interpreta în fața microfonului și camerei!

Material didactic? CD-urile colecției „Noapte bună, copii!”, seria „Mari scriitori povestind celor mici”, pe care se găsesc povești și povestiri semnate de George Coșbuc, Ion Creangă, Emil Gârleanu, Veronica Micle, Barbu Ștefănescu-Delavrancea.
Modele? Vocile marilor actori români care au consacrat emisiunea „Noapte bună, copii!“ – Octavian Cotescu, Magda Popovici, Dumitru Furdui, Liliana Voiculescu, Elena Pop, Dinu Ianculescu ș.a.

Partenerii noștri vor fi elevii clasei a III-a C de la Liceul Teoretic Jean Monnet din București, coordonați de doamna învățătoare Laura Paloș.

Atelierul de creație va fi transmis pe site-ul gaudeamus.ro și pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România și Editura Casa Radio, miercuri, 24 martie, de la ora 11.15, iar rezultatul său – interpretările micilor actori – le veți putea urmări în fiecare seară, de pe 24 pe 31 martie, de la ora 20.50, sub titlul Noapte bună, copii!, pe site-ul gaudeamus.ro și pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România (selecție).

Editura Casa Radio deschide altfel seria evenimentelor dedicate celebrării emisiunii „Noapte bună, copii!“.

De 65 de ani, aceasta emisiune este una dintre atracțiile postului public de radio. La 2 noiembrie 1956 se transmitea pentru prima dată sub acest generic povestea „Capra cu trei de iezi“ de Ion Creangă, în lectura lui Mihail Sadoveanu. Emisiunea poate fi ascultată și astăzi, la Radio România Actualități, în fiecare seară, de la ora 20.50.

Albumul care a deschis Colecția „Noapte bună, copii!“ a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu“ și a apărut în 2009. În prezent, colecția are 24 de titluri.

Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro. Târgul de carte Gaudeamus Radio România se desfășoară exclusive on-line, în perioada 1-31 martie 2021. Detalii, la https://www.gaudeamus.ro.

Arhiva evenimente