Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVIII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, ediție desfășurată exclusiv online între 17-21 noiembrie 2021. Oferta noastră editorială, prezentată pe site-ul www.edituracasaradio.ro, s-a îmbogățit cu titluri atractive.

Ca în fiecare an, publicul nostru de cititori și ascultători deopotrivă se va bucura de audiobook-urile de poezie din Colecția „Biblioteca de poezie românească”, de romanele grafice (bandă desenată!) și de edițiile ilustrate dublate de spectacolele radiofonice în interpretarea unor actori legendari, din Colecția „Radio-Prichindel”, de CD-urile cu povești rostite de mari actori din Colecția „Noapte bună, copii!”, ca și de albumele de muzică clasică, în interpretări remarcabile, din colecțiile „Radio România Muzical“, „Profil interpretativ“ și „Maestro“.


Poezie la superlativ
În colecția Biblioteca de poezie românească vă propunem doi poeți memorabili: Traian T. Coșovei și Nichita Stănescu!

Traian T. Coșovei e publicat în premieră la Editura Casa Radio cu volumul de versuri Poemul care se împotrivește, reunind 67 de poeme rostite de autor la Radio între anii 1993 și 2008. Ediția este îngrijită de Cosmin Ciotloș, ilustrată de Luca Jebeleanu și acompaniată de textele unor scriitori foarte apropiați poetului: Romulus Bucur, Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Ioan Cristescu, Florin Iaru, Bogdan Ghiu, Ion Bogdan Lefter și Cristian Teodorescu. Ilustrația copertei îi aparține chiar lui Traian T. Coșovei.

Nichita Stănescu. Cartea vorbită este bestseller-ul absolut al Editurii Casa Radio. A VII-a ediție – Poeme rostite la Radio între anii 1964-1983 și Tablete și convorbiri radiofonice – ne aduce vocea inconfundabilă a poetului ce își rostește versul, arcuirea ideii și a argumentului. Ediția a fost îngrijită de regretatul Alexandru Condeescu și a fost ilustrată de Constantin Popovici. În loc de postfață: „Zeul invizibil” de Titus Vîjeu și „His Master’s Voice” de Florin Iaru.

Bucuriile copilăriei
Acum 65 de ani, la 2 noiembrie 1956, Radio România a difuzat prima ediție a emisiunii Noapte bună, copii!. O poveste frumoasă care continuă și astăzi. Emisiunea o puteți asculta seară de seară, de la ora 20.50, la Radio România Actualități. Și o puteți (re)asculta de pe CD-urile colecției-vedetă a Editurii Casa Radio, „Noapte bună, copii!“, colecție la care am adăugat două albume: Noapte bună, copii! – album aniversar 65 de ani și Noapte bună, copii! Povești și povestiri cu Alexandrina Halic.

Colecția „Radio-Prichindel” vă propune două noi apariții editoriale: Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll, cu un roman grafic de Alexandru Ciubotariu, însoțit de o montare radiofonică (din 1968) care a făcut istorie; și Spărgătorul de nuci de E.T.A Hoffmann, ediție ilustrată de Carmen Acsinte, cu o adaptare radiofonică realizată de Silvia Kerim în 1982 – la care se adaugă versiunea muzicală a lui Ceaikovski, în interpretarea Orchestrei Naționale Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, soliști fiind Horia Mihail – pian, Răzvan Suma – violoncel, Alexandru Tomescu – vioară.

Invitațiile Euterpei
Muzicieni din generații diferite și cu stiluri surprinzătoare, dar neîndoielnic, personalități artistice cu vocație și carismă, pot fi ascultați pe albumele recent apărute în colecțiile noastre consacrate: „Cadmiel Boțac, Recital de pian“; „Răzvan Stoica, Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius, Lost in translations“; „Enescu 140, Orchestra Națională Radio • Orchestra de Cameră Radio • Horia Andreescu“, „Sherban Lupu, Impressions. Debussy • Ysaÿe • Paganini • Enescu“, „Marin Cazacu • Violoncellissimo, Cello Inspirations“.

După cum știți, la Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!

Ne auzim și ne vedem la Gaudeamus!

Noile apariții editoriale pot fi achiziționate, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, pot fi achiziționate de la partenerii de distribuție.

Arhiva evenimente