ARHIVĂ : Evenimente
 

2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 |

5 Octombrie 2018 - 6 Octombrie 2018 :

Cu ocazia concertului susținut vineri, 5 octombrie, ora 19.00 la Sala Radio de către violonistul Alexandru Tomescu, Editura Casa Radio prezintă cel mai recent album al apreciatului solist. Este vorba de CD-ul intitulat „Adrian & Alexandru Tomescu. Înregistrări timpurii” ce cuprinde momente muzicale – păstrate în Fonoteca Radio România – ce imortalizează relația artistică dintre tată și fiu. Totodată, acest album este un omagiu adus memoriei pianistului și profesorului Adrian Tomescu.

Pentru a marca apariția acestui CD, violonistul Alexandru Tomescu va acorda o sesiune de autografe la finalul concertului, în foaierul central al Sălii Radio.

3 Octombrie 2018 - 4 Octombrie 2018 :

Miercuri, 3 octombrie, de la ora 19.00, publicul meloman are ocazia rară de a întâlni, în recital la Sala Radio, o familie de muzicieni cu relevanță pentru activitatea muzicală autohtonă actuală. Este vorba de Cazacu String Trio, cu mult-apreciatul violoncelist și promotor al vieții muzicale românești Marin Cazacu alături de fiul și fiica sa, violoncelistul Ștefan Cazacu și violonista Iulia Cazacu. Și întregind familia, soția lui Marin Cazacu, flautista Constanța Cazacu, apare ca artist invitat pe afișul recitalului.

La finalul programului, Editura Casa Radio îl readuce pe maestrul Marin Cazacu alături de spectatori, prin organizarea unei sesiuni de autografe

15 Iunie 2018 - 16 Iunie 2018 :

Cristian Măcelaru, artistul ce poartă numele României pe marile scene internaționale, va dirija vineri, 15 iunie (19.00), un frumos concert Enescu/Rachmaninov la Sala Radio, la pupitrul ORCHESTREI NAȚIONALE RADIO.

La finalul concertului, Editura Casa Radio va organiza – în foaierul central al Sălii Radio – o sesiune de autografe acordată de dirijorul Cristian Măcelaru pe CD-ul apărut la Casa Radio sub titlul „Orchestra Națională Radio, Dirijor: Cristian Măcelaru. Mihail Glinka – Ruslan și Ludmila, Nikolai Rimski-Korsakov – Șeherazada”.

30 Mai 2018 - 3 Iunie 2018 :

Peste 140 de titluri vor fi prezente la standul Editurii Casa Radio, la cea de-a XIII-a ediție a Salonului internațional de carte, Bookfest 2018, ce va avea loc între 30 mai și 3 iunie la București (Romexpo, Pavilionul B2).

Vă așteptăm în fiecare zi la standul editurii noastre la Bookfest, iar vineri, 1 iunie, ora 12.00, pe scena Agora, am pregătit un eveniment dedicat tuturor copiilor:
Basmele și ilustrațiile de altădată, copiii de astăzi: micro-atelier de storytelling pentru copii
Cu: Ioana Nicolaie și Daniel Ivașcu

27 Martie 2018 - 28 Martie 2018 :

Analia Selis, alături de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional, printr-un nou turneu – ArgEnTango Tradițional –, derulat în luna martie 2018, în 10 orașe din România și Germania, și care va ajunge marți, 27 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, în concertul de închidere a turneului.

La finalul concertului, Editura Casa Radio îi readuce pe membrii ansamblului ArgEnTango alături de spectatori, în foaierul central al Sălii de concerte Radio. Artiștii vor acorda autografe pe CD-ul ArgEnTango. Piazzolla, o poveste autentică, apărut la Casa Radio. Albumul cuprinde piese interpretate de muzicieni în cadrul recitalului și reprezintă ecoul sonor al turneului național cu același nume susținut de membrii cvintetului în mai multe localități din țară în anul 2016, un ”ecou” ce poate reverbera oricând în casa fiecărui meloman.

22 Martie 2018 - 23 Martie 2018 :

Dan Grigore, personalitate culturală emblematică pentru societatea românească, își serbează cei 60 de ani de activitate pianistică printr-un cadou muzical oferit publicului bucureștean pe scena Ateneului Român.
La finalul celor două concerte – din 22, respectiv 23 martie – Editura Casa Radio îi invită pe spectatori la sesiunile de autografe care vor fi acordate de pianist în rotonda centrală a Ateneului Român.

14 Februarie 2018 :

După o evoluție impresionantă pe scene prestigioase din întreaga lume, violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica revin în România pentru a susține un recital extraordinar la Sala Radio miercuri, 14 februarie, de la ora 19.00.

La finalul recitalului, Editura Casa Radio va prelungi întâlnirea cu cei doi apreciați artiști, prin organizarea, în foaierul central al Sălii de concerte Radio, a unei sesiuni de autografe oferite pe albumul intitulat Virtuosity and Passion, un CD ce strânge un mănunchi de piese celebre din repertoriul violonistic, compuse de Paganini, Sarasate, Kreisler, Wieniawski, Ysaÿe, Pugnani, Ravel, Arvo Pärt, Ciprian Porumbescu și interpretate de Răzvan Stoica pe celebra sa vioară Stradivarius.

15 Ianuarie 2018 - 16 Ianuarie 2018 :

Pe 15 ianuarie, Editura Casa Radio vă invită la o audiție specială în casele dumneavoastră, prilejuită de mai multe audiobook-uri care îl au drept protagonist pe Mihai Eminescu și geniul său poetic: Făt-Frumos din lacrimă, G. Călinescu vorbește despre EMINESCU, poet național și Visători la steaua singurătății. Eseu poetic realizat de Eusebiu Ștefănescu după Mihai Eminescu și Nichita Stănescu. Trei îndemnuri către cititori și ascultători, alături de două înregistrări rare.

Ascultați, citiți, priviți cea mai nouă apariție a Editurii în Colecția “Radio-Prichindel”: Făt-Frumos din lacrimă, carte+CD

Ascultați-i pe marii conferențiari la dumneavoastră acasă, aduceți universitatea mai aproape! G. Călinescu vorbește despre EMINESCU, poet național

Fiți martorii unui eseu poetic și muzical! Visători la steaua singurătății, realizat de regretatul Eusebiu Ștefănescu, alături de fiul său, Ion Bogdan Ștefănescu, după versurile lui Mihai Eminescu și Nichita Stănescu.

8 Decembrie 2017 :

La final de an, înainte de sărbătorile de iarnă, Editura Casa Radio a pregătit pentru publicul meloman un eveniment dedicat unuia dintre cei mai îndrăgiți și apreciați muzicieni români contemporani, violoncelistul Marin Cazacu: lansarea albumului „Marin Cazacu - Dvoűák, Enescu. Interpretări din Arhiva Radio România”.
Evenimentul va avea loc în foaierul Ateneului Român, cu participarea protagonistului albumului, în pauza concertului din seara zilei de 8 decembrie 2017, când violoncelistul Marin Cazacu va evolua pe scena Filarmonicii bucureștene. La finalul concertului, maestrul va oferi spectatorilor o sesiune de autografe.

1 Decembrie 2017 : „Dinu Lipatti – Compozitor“, cel mai recent album muzical realizat de Editura Casa Radio, un omagiu adus marelui muzician român de la a cărui naștere s-au împlinit 100 de ani în martie 2017, va fi lansat în cadrul concertului dedicat Zilei Naționale a României, ce se va desfășura la Sala Radio, vineri, 01.12.2017.
Evenimentul va avea loc în foaierul central, în pauza concertului, cu participarea pianistului Viniciu Moroianu și a muzicologilor Monica Isăcescu și Ștefan Costache.
La finalul concertului, pianistul Viniciu Moroianu va reveni alături de spectatori, în foaier, pentru a acorda o sesiune de autografe pe acest album de referință.

22 Noiembrie 2017 - 26 Noiembrie 2017 :

La cea de-a XXIV-a ediție a Târgului Internațional de carte Gaudeamus – Carte de învățătură, ce va avea loc la Pavilionul Central Romexpo în perioada 22-26 noiembrie, Editura Casa Radio vă invită la spectacolul poeziei. Am pregătit pentru ascultătorii și cititorii noștri noi titluri în colecții consacrate: Fonoteca de Aur. Seria Spectacolul poeziei, Lecturi pe întuneric, Biblioteca de Poezie Românească și Biblioteca Radio.

Cinci decenii de poezie cu Ana Blandiana, Dansul poetic seducător al Ninei Cassian, inegalabilul Șerban Foarță care traduce și interpretează în poezie scrierile lui I. L. Caragiale și doi poeți „de manual” – o adevărată provocare pentru orice editor român! –, George Coșbuc și G. Topîrceanu, recitiți de doi poeți de raftul întâi ai poeziei românești de azi (Ioana Nicolaie și Florin Iaru). Performanțele auctoriale se conjugă, se potențează cu performanțele actoricești: Editura Casa Radio vă invită să (re)ascultați voci unice. Lor li se alătură N. Steinhardt, binecunoscutul eseist, care surprinde oriunde poezia lumii: în note de călătorie, portrete literare, cronici de expoziție.

24 Octombrie 2017 - 25 Octombrie 2017 :

După o călătorie în șase orașe din România până acum, violoncelistul Răzvan Suma și pianistul Daniel Goiți aduc turneul Vă place Beethoven? la București, marți, 24 octombrie, ora 19.00, într-un dublu eveniment la Sala Radio! Seara va debuta cu un concert 100% Beethoven, aflat în programul turneului susținut de cei doi muzicieni, iar la final publicul va avea surpriza unei întâlniri directe cu Răzvan Suma, care va acorda autografe pe cel mai recent său disc al său, apărut în această toamnă la Editura Casa Radio.

6 Octombrie 2017 - 7 Octombrie 2017 :

Vineri, 6 octombrie, de la ora 19.00, publicul meloman are ocazia de a-i întâlni, în concert, pe dirijorul Cristian Mandeal și violonistul Răzvan Stoica, alături de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio. Programul prezentat cuprinde Uvertura operei „Coțofana hoață” de Gioacchino Rossini, Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră de Nicolò Paganini și Suitele I și II „Daphnis și Chloé” de Maurice Ravel.
La finalul spectacolului, Editura Casa Radio prelungește întâlnirea cu cei doi apreciați artiști, prin organizarea, în foaierul central al Sălii de concerte Radio, a unei sesiuni de autografe oferite pe albumele realizate de Cristian Mandeal și Răzvan Stoica la Casa Radio.

17 Septembrie 2017 - 10 Septembrie 2017 :

În plină desfășurare a Festivalului „George Enescu”, Editura Casa Radio aduce pe piața de carte un titlu de mare ajutor oricărui iubitor de cultură ce dorește fie să descopere, fie să înțeleagă mai bine personalitatea și creația lui George Enescu. „Breviar enescian” este titlul sub care compozitorul și muzicologul Pascal Bentoiu – iscusit exeget al opusurilor enesciene și totodată orchestrator al unor importante lucrări neterminate de Enescu – a realizat o trecere în revistă a creațiilor marelui compozitor român. Așadar, este vorba de o carte cu patru CD-uri, cuprinzând comentariile rostite de Pascal Bentoiu și transcrise, inclusiv cu traducerea textului în limba engleză. Comentariile sunt accesibile publicului fără vreo pregătire specială – vorbitor sau nu de limbă română – și constituie un adevărat compendiu despre universul enescian.

1 Septembrie 2017 - 28 Septembrie 2017 :

Editura Casa Radio a pregătit pentru debutul lunii septembrie – o lună în care sărbătorim valorile culturii muzicale românești și universale prin concertele și recitalurile Festivalului „George Enescu” – șase albume muzicale în format compact-disc ce pun în prim-plan compozitori și interpreți români, înregistrări mai vechi și mai noi din Fonoteca Radio România.

25 Mai 2017 - 30 Mai 2017 :

Copii, vreți să ascultați și să desenați o poveste? Veniți cu părinți, bunici, frați și prieteni joi, 25 mai 2017, de la ora 12.30, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017, în spațiul dedicat copiilor (Bookfest Junior, Pavilionul C1, etaj), la o întâlnire cu multe personaje de poveste!

La Casa Radio fiecare erou are amprenta lui sonoră! Vom pleca pe urmele acestor eroi, le vom da viață! Prin ilustrații de carte, benzi desenate, păpuși. Prin joc și joacă. Alături de noi, îndrăgita vedetă de teatru Alexandrina Halic, însoțită de tinerii actori de la Teatrul Țăndărică: Ana Maria Bălescu, Cristina Țane și Robert Trifan și de artiștii plastici Cristiana Radu și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată vă invită să dați frâu liber imaginației.

19 Aprilie 2017 - 20 Aprilie 2017 :

Editura Casa Radio rememorează albumele muzicale ce-l au ca protagonist pe pianistul Horia Mihail, cu ocazia recitalului pe care artistul îl va susține la Sala Radio, miercuri, 19 aprilie, de la ora 19.00, un recital marca Pianul călător, desfășurat sub semnul „Valsului”.

Astfel, la finalul serii, Horia Mihail își continuă întâlnirea sa cu publicul și în foaierul central al sălii de concerte, pentru a acorda o sesiune de autografe pe compact-discurile sale editate în ultimii ani la Editura Casa Radio.

12 Aprilie 2017 - 13 Aprilie 2017 :

Arta violonistică este un important numitor comun în familia Croitoru. Astfel, tatăl, Gabriel, și fiica, Simina, vor apare împreună pe scena Sălii Radio, în concertul susținut miercuri, 12 aprilie, de la ora 19.00, alături de Orchestra de Cameră Radio dirijată de Gian Luigi Zampieri.

Cu această ocazie, Gabriel Croitoru și Simina Croitoru vor acorda publicului, la finalul concertului, în foaierul central, o sesiune de autografe pe albumele realizate de artiști la Editura Casa Radio.
28 Martie 2017 - 29 Martie 2017 :

Editura Casa Radio readuce în atenția publicului, în data de 28 martie, compact-discul intitulat Cvintete cu pian – Schumann, Enescu, apărut pe piață în primăvara anului 2016. Evenimentul este ocazionat de recitalul susținut de pianiștii Valentin Gheorghiu și Roxana Gheorghiu începând cu ora 19 la Sala Radio, prezentarea albumului fiind făcută de muzicologul Grigore Constantinescu în pauza recitalului, în foaierul central al sălii de concerte.

27 Martie 2017 - 31 Decembrie 2017 :

Editura Casa Radio vă invită, la orice oră din zi și din noapte, să (re)descoperiți Teatrul Radiofonic și vocile de geniu atât ale unor mari dramaturgi ai lumii, cât și ale unor mari actori și regizori ai scenei românești.
Vă propunem reduceri de peste 50 la sută la audiobook-urile de teatru radiofonic și poezie.