Evenimente
 
18 Septembrie 2023 , ora 19:00:00
Filarmonica „Banatul” din Timișoara
Participa : pianista Ioana Cristina Goicea, violonistul Andrei Ioniță, pianista Daria Tudor
 
Eveniment
Multimedia
 

În această primă lună de toamnă atât de bogată cultural, Editura Casa Radio, pe lângă evenimentele organizate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, va fi prezentă și la Filarmonica „Banatul” din Timișoara. Luni, 18 septembrie de la ora 19.00, la Sala Capitol a Filarmonicii, va avea loc un recital cameral excepțional susținut de trei tineri reputați artiști, apreciați atât în țară, cât și peste hotare: violonista Ioana Cristina Goicea, violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Daria Tudor.

La finalul recitalului, muzicienii vor oferi publicului o sesiune de autografe pe albumul apărut de curând la Editura Casa Radio cu titlul „GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea – violin, Andrei Ioniță – cello, Daria Tudor – piano”.

Albumul are la bază un proiect inițiat și susținut de postul Radio România Muzical și conține înregistrări speciale realizate recent de cei trei muzicieni în studioul Radio România, lucrări de referință din creația lui George Enescu: Sonata nr. 2 op. 6 în fa minor pentru pian și vioară, Toccata și Sarabanda din Suita a II-a op. 10 în Re major pentru pian și Sonata op. 26 nr. 2 în Do major pentru violoncel și pian, trei lucrări ce ne permit să descoperim feluritele fațete stilistice ale geniului enescian, într-o interpretare de cel mai înalt nivel internațional.

Albumul „GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea – violin, Andrei Ioniță – cello, Daria Tudor – piano” este disponibil, pe durata Festivalului „George Enescu“, la punctele de vânzare ale Editurii Casa Radio de la Ateneul Român, Sala Palatului și Sala Radio, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). La Timișoara, poate fi achiziționat atât de la Librăria La Două Bufnițe, cât și la standul librăriei amplasat în foaierul Filarmonicii „Banatul” din Timișoara.
Mai multe detalii despre album, la www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente