Evenimente
 
25 Noiembrie 2023 , ora 14:30:00
Romexpo, Cupolă, nivel +4.50, stand 242 / Standul Radio România – Editura Casa Radio
Participa : Ana Blandiana, Alexandru Ciubotariu – coordonatorul colecției „Radio-Prichindel“, seria BD, și Ionuț Popescu, autor roman grafic.
 
Eveniment
Multimedia
 
Noutăți în Colecția „Radio-Prichindel“
Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 14.30
, vă invităm la lansarea noilor audiobookuri ale colecției Radio-Prichindel, seria BD: Muc cel mic de Wilhelm Hauff și Povești de Ion Creangă. Alexandru Ciubotariu și Ionuț Popescu, autori ai celor două romane grafice, îi vor iniția pe copii în tehnica benzii desenate și a ilustrației de carte, în cadrul atelierului Radio-Prichindel te învață să desenezi.

Muc cel mic de Wilhelm Hauff este un roman grafic semnat de Alexandru Ciubotariu, inspirat de o dramatizare radiofonică semnată de Titel Constantinescu. Pe CD-ul albumului, ce conține spectacolul radiofonic înregistrat în 1965, veți avea bucuria să recunoașteți vocea Silviei Chicoș, dând glas aici lui Muc, alături de actori remarcabili, precum Horia Căciulescu, Sandu Sticlaru și alții. La 16 septembrie 2023 s-au împlinit 100 de ani de la nașterea Silviei Chicoș, apariția audiobookului Muc cel mic fiind și un omagiu adus celei ce a fost considerată copilului de aur al Radioului.

Povești de Ion Creangă este un roman grafic semnat de Ionuț Popescu și reușește vizual să aducă prospețime unor povești binecunoscute: Capra cu trei iezi, Punguța cu doi bani și Ursul păcălit de vulpe. Spectacolul radiofonic de pe CD, difuzat în premieră la Radio România în anul 1964, vă descrie o lume a poveștilor aparent cunoscute, dar pe care le redescoperim, cu fiecare nouă interpretare. Astfel, povestitori de top precum Dinu Ianculescu și Constantin Moruzan îi introduc în scena radiofonică pe actorii de odinioară, atât de dedicați artei și copiilor.


Noutăți în Colecția „Noapte bună, copii!“
Sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 15.00, va avea loc lansarea-eveniment a CD-ului, număr special de poezie, Ana Blandiana, Întâmplări cu și fără Arpagic în lectura autoarei (ediția a II-a).

Poeta Ana Blandiana, creatoarea lui Arpagic, va povesti copiilor și tuturor celor prezenți aventurile acestui personaj, rămas în Arhiva Radio România, grație unei înregistrări inedite, realizată de autoare în anul 2004.

Moderatoarea evenimentelor: Ligia Necula


„Noapte bună, copii!“ și „Radio-Prichindel“, colecțiile Editurii Casa Radio-Radio România vă oferă CD-uri cu povești rostite de actori celebri și audiobookuri cu teatru radiofonic pentru copii în interpretări de patrimoniu, prezentate în formula romanului grafic.

Vă așteptăm la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România în perioada 22-26 noiembrie 2023, la Standul Editurii Casa Radio-Radio România, Pavilionul Central Romexpo.

Arhiva evenimente