Evenimente
 
1 Noiembrie 2023 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : Ilinca Dumitrescu și Alexandru Tomescu.
 
Eveniment
Multimedia
 

În urmă cu 95 de ani, ziua de 1 noiembrie 1928 era prima zi din istoria radiofoniei românești și, totodată, ziua în care lua ființă ceea ce avea să devină Radio România, instituția Radioului public, național, din care face parte și Editura Casa Radio.

Cu ocazia concertului de vineri, 3 noiembrie 2023, ce va avea loc la Sala Radio începând cu ora 19.00, Radio România și Editura Casa Radio serbează importanta aniversare prin concertul dedicat Zilei Radioului național: membrii Orchestrei Naționale Radio vor prezenta, sub conducerea dirijorului Rumon Gamba și avându-l ca solist pe reputatul violonist Alexandru Tomescu, un program ce cuprinde pagini reprezentative din repertoriul național și universal – Preludiu simfonic de Ion Dumitrescu (ilustru discipol al lui Mihail Jora), Concertul în re major pentru vioară și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a VI-a Pastorala de Ludwig van Beethoven.

Editura Casa Radio celebrează Ziua Radioului prin două momente speciale ce vor avea loc în foaierul central al Sălii Radio, în pauza și la finalul acestui eveniment.
În pauza concertului, vor fi prezentate publicului două albume recent apărute ce ilustrează, muzical, trecutul și prezentul artistic al instituției. „Mihail Jora – Muzică de balet” este un CD dedicat primului director muzical al Radiodifuziunii Române, și Alexandru Tomescu – vioara Stradivarius Elder-Voicu și Sînziana Mircea – pian. Beethoven, Brahms, Enescu”, reprezintă un nou album ce evidențiază arta violonistică a lui Alexandru Tomescu, solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România.
Lansarea celor două albume va avea loc cu participarea pianistei Ilinca Dumitrescu, o ferventă promotoare a creației lui Mihail Jora, și a solistului serii, violonistul Alexandru Tomescu. Cei doi muzicieni vor oferi apoi publicului, la finalul concertului, o sesiune de autografe, pe albumele lansate.

Sala Radio, Orchestrele Radio, sunt ca o a doua casă pentru mine. Sunt solist concertist aici încă din 2002 și m-am format și dezvoltat alături de colegii mei din Orchestra Națională Radio. Am apreciat întotdeauna profesionalismul și pasiunea pe care o împărtășim cu toții pentru muzică. (Alexandru Tomescu) Detalii albume: www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente