Evenimente
 
16 Ianuarie 2024 , ora 12:00:00
Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești
Participa : profesorii Catedrei de limba și literatura română și ai Catedrei de educație muzicală din Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, precum și elevii claselor de liceu, coordonați de doamnele profesoare Corina Barbu, Raluca Faur, Ruxandra Popescu, Mihaela Răducea, Luiza Petrov.
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio organizează, în colaborare cu Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești, marți, 16 ianuarie 2024, de la ora 12.00, evenimentul intitulat La ce bun poezia? – Atelier de redescoperire a puterii versului.

În contextul sărbătoririi Zilei Culturii Naționale, Editura Casa Radio își îndreaptă atenția din nou către tinerii cititori, ieșind totodată în întâmpinarea profesorilor care vor să descopere modalități inedite de a preda literatura română. Vor participa la eveniment profesorii Catedrei de limba și literatura română și ai Catedrei de educație muzicală din Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”, precum și elevii claselor de liceu, coordonați de doamnele profesoare Corina Barbu, Raluca Faur, Ruxandra Popescu, Mihaela Răducea, Luiza Petrov.

Cu această ocazie, elevii care se pregătesc să devină curând buni pedagogi, care să îi stimuleze pe copii să citească, au, la rândul lor, ocazia de a redescoperi puterea versului, prin lectura poemelor unor autori reprezentativi ai literaturii române, publicați la Editura Casa Radio.

Versurile lui Emil Brumaru, Mircea Ivănescu și ale ploieșteanului Nichita Stănescu vor pune în lumină metaforele iubirii anilor ’70. Mariana Marin, Magda Cârneci, Traian T. Coșovei și Ion Stratan, de asemenea, născut în Ploiești, câteva dintre cele mai importante nume ale Generației ’80, le vor dezvălui tinerilor avatarurile literare ale unor vremuri tulburi. Fiecare volum de versuri poate deveni oricând un bun „manual de supraviețuire spirituală”, așa cum cultura a fost pentru generații la rând de tineri, aflați la răscrucea istoriei celei mari cu istoriile lor personale.

Iată de ce, la întrebarea firească a tinerilor de astăzi – La ce bun poezia? – participanții la evenimentul nostru vor găsi răspunsul în energia catharctică a versului, care depășește granițele realității prozaice.

Audiobookurile Editurii Casa Radio reprezintă nu doar cărți-obiect, potrivite pentru educația vizuală a cititorilor tineri, ci și o ocazie unică de a asculta vocile scriitorilor români, tezaurizate în arhiva Radio România, o Fonotecă de Aur care cuprinde istoria sui-generis a culturii românești din ultimii 95 de ani.

Arhiva evenimente