Evenimente
 
9 Decembrie 2023 , ora 19:00:00
Sala Radio
Participa : actrița Alexandrina Halic și dirijorul Răzvan Rădos.
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio participă la Concertul de Crăciun al Corului de Copii Radio printr-un moment special ce va avea loc, în foaierul central al Sălii Radio, la finalul acestui concert: prezentarea celui mai recent album al Corului de Copii Radio, intitulat „Poveste din pădure”, în cadrul deosebit al unei sesiuni de autografe oferită pubicului de actrița Alexandrina Halic și dirijorul Răzvan Rădos.

Despre acest compact-disc, dirijorul Corului de Copii Radio spunea:
Corul de Copii Radio șlefuiește cu precizie și delicatețe de peste șapte decenii voci și caractere, generând prin metoda sa destine ieșite din comun.
Playlistul acestui material include titluri reper și nume asociate în prezent cu excelența artei muzicale pentru copii. Compozitorii Alexandru Pașcanu, Marțian Negrea, Temistocle Popa sau Dan Voiculescu au creat adevărate capodopere corale și multe dintre aceste partituri au fost dedicate, încă de la apariție, Corului de Copii Radio.
Unul dintre marile opusuri oferit publicului prin acest material discografic este lucrarea „Poveste din pădure" de Constantin Bobescu, o frumoasă operetă pentru copii care, prin eforturile dirijoarei Elena Vicică a fost prezentată pe scena Sălii Radio în anul 1982, beneficiind de concursul Orchestrei de Cameră Radio și a dirijorului Ludovic Bács, precum și de vocea inconfundabilă a doamnei Alexandrina Halic în rolul recitatorului. Înregistrarea a fost notată cu calificativul Aur în Fonoteca Radio România.

Arhiva evenimente