Evenimente
 
25 Noiembrie 2023 , ora 16:00:00
Romexpo, Cupolă, nivel +4.50, stand 242 / Standul Radio România – Editura Casa Radio
Participa : etnomuzicologul dr. Constantin Secară și jurnalista și muziciana Maria Balabaș
 
Eveniment
Multimedia
 

Sâmbătă, 25 noiembrie 2023, de la ora 16.00, Editura Casa Radio invită publicul la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Pavilionul Central (A) Romexpo, la prezentarea a două albume, capete de afiș ale colecției „Lada de zestre”: Maria Tănase, Cântece populare 1954-1960, ed. a III-a și Maria Lătărețu, Mai ții minte, măi dragă Mărie.

La eveniment vor participa doi invitați speciali: etnomuzicologul dr. Constantin Secară și jurnalista și muziciana Maria Balabaș, totodată semnatarii textelor de prezentare ale albumelor.


Apărută chiar în această toamnă, cea de-a treia ediție a albumului Maria Tănase, Cântece populare 1954-1960 este un omagiu adus artistei la împlinirea a 110 ani de la naștere. Dublul compact-disc se deschide cu un interviu al Mariei Tănase, luat la Radio România în anul 1960, urmat de o amplă selecție din cele mai reprezentative și îndrăgite piese ale cântăreței. Înregistrările au fost realizate în compania Orchestrelor coordonate de Nicușor Predescu și Ionel Banu și a Orchestrei de Muzică Populară Radio condusă de Victor Predescu. Aceste bijuterii muzicale sunt puse în valoare și prin descrierile realizate, în bookletul albumului, de Stejărel Olaru – autorul volumului Maria Tănase. Artista, omul, legenda, de Maria Balabaș și de Constantin Secară.

Cea de a doua celebră Marie a cântecului popular, Maria Lătărețu, face și ea parte din colecția „Lada de zestre” a Editurii Casa Radio, printr-un album de colecție: Maria Lătărețu, Mai ții minte, măi dragă Mărie. Prin acest album Editura Casa Radio o readuce în atenția publicului pe „Privighetoarea Gorjului” sau „Perla Gorjului”, supranume pe deplin meritate de Maria Lătărețu, datorită stilului său interpretativ în care se remarcă expresivitatea, finețea, claritatea timbrului vocal și stăpânirea impecabilă a tehnicii vocale gorjenești care evidențiază extraordinarele calități native ale uneia dintre cele mai apreciate artiste ale cântului popular românesc.
Și acest album beneficiază de texte de prezentare semnate de Maria Balabaș și Constantin Secară și este ilustrat cu inedite imagini de arhivă ce completează acest album-portret al Mariei Lătărețu.

Detalii: www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente