Evenimente
 
11 Ianuarie 2024 , ora 19:00:00
Ateneul Român
Participa : dirijorul Cristian Măcelaru
 
Eveniment
Multimedia
 

Pe 11 ianuarie 2024 (ora 19.00), publicul bucureștean se va reîntâlni cu reputatul dirijor Cristian Măcelaru, la Ateneul Român. Maestrul va dirija Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, programul fiind „Simfonia spaniolă“ de Edouard Lalo, solistă violonista Sarah Nemțanu, și poemului simfonic „O viață de erou” de Richard Strauss. La finalul concertului, spectatorii vor putea să-l felicite pe Cristian Măcelaru în cadrul unei sesiuni de autografe pe care artistul o va acorda pe albumul „Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvoűák”, apărut la Editura Casa Radio. Sesiunea de autografe va avea loc în foaierul Ateneul Român.

Referindu-se la lucrările cuprinse pe acest compact-disc – Fantezia „Furtuna” de Piotr Ilici Ceikovski și Simfonia a VII-a de Antonin Dvoűák – dar și la muzică în general, maestrul Cristian Măcelaru mărturisea, în prezentarea albumului:
Frumusețea dată de muzică nu e neapărat doar o frumusețe de suprafață, care ne face bucuroși. Frumusețea în sine depinde foarte mult și de întreaga gamă a emoțiilor și sentimentelor pe care le înțelegem prin muzică. Asta e frumusețea. Ca un curcubeu care trece prin tot spectrul de culori, în același fel, muzica ne duce în tot spectrul de sentimente și de emoții. Această lume pe care muzica o poate produce în viața noastră e o lume a spiritualului. În momentul în care reintrăm în realitate, suntem transformați.

Probabil cel mai bine cotat dirijor român al ultimilor ani, Cristian Măcelaru este în prezent director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, dirijor-șef al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Köln, director artistic și dirijor principal al Orchestrei Simfonice Internaționale de Tineret a Centrului Interlochen pentru Arte, director muzical și dirijor al Festivalului de Muzică Contemporană Cabrillo și director artistic al Festivalului și Concursului „George Enescu”.

Detalii album: www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente