Carte > Biblioteca Radio
 
Voci de îngeri. Povestea Corului de Copii Radio în mărturii inedite
Autor : EUGENIA VĂCĂRESCU NECULA
Colecție. Serie : Biblioteca Radio
Copertă / Ilustrații : Constantin Popovici
ISBN : 978-973-7902-62-7
Format : 17x22
Nr. pagini : 220
Anul apariției : 2009

Stoc : DA

17.00 RON
Descriere
Cronici
 
„Am venit la Corul de Copii al Radioteleviziunii în anul 1981. Era, pe bună seamă, corul reprezentativ al țării, fondat în 1945 de Ion Vanica. Activitatea pe care am desfășurat-o aici a însemnat împlinirea visului meu artistic dintotdeauna…“ – așa începe Povestea Corului de Copii Radio în mărturii inedite. Eugenia Văcărescu Necula, cea care și-a dedicat întreaga viață acestui cor și l-a condus cu devotament spune povestea pre și postdecembristă a unuia dintre puținele bunuri de export cultural ale Radiodifuziunii și implicit ale României comuniste, Corul de Copii Radio.
Un volum conceput de către Eugenia Văcărescu Necula, ce conține un antrenant interviu cu aceasta, realizat de către Ioana Triculescu, o fostă coristă. O însemnată parte din carte este dedicată opiniilor, evocărilor și impresiilor fostelor coriste (Roxana Constantinescu, Roxana Briban, Miruna Coca-Cozma, Cristina Radu ș.a.).
Povestea Corului de Copii Radio e însoțită de fotografii din arhiva personală a autoarei și, la final, de conferințe („Arta cântului coral”) susținute de către Eugenia Văcărescu Necula în mai multe țări europene. Cartea conține și o listă a festivalurilor și concursurilor muzicale internaționale ale Corului de Copii Radio, precum și un inventar al lucrărilor corale din înregistrările Corului de Copii.
Cuvinte introductive de: prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, Stelian Olariu, Florian Lungu, Titus Vîjeu.