Cronici
 
Cronică
Multimedia
 
Agerpres : Editura Casa Radio a lansat, joi seara, în Piața Festivalului 'George Enescu', volumul 'Voci de îngeri. Povestea Corului de Copii Radio în mărturii inedite', semnat de Eugenia Văcărescu Necula, cea care a condus între anii 1981 și 2004 formația emblematică a Radiodifuziunii Române.

O nouă apariție a Editurii Casa Radio, în colecția 'Biblioteca Radio', cartea-album apărută în condiții grafice deosebite, include un interviu cu Eugenia Văcărescu Necula, realizat de Ioana Triculescu, o fostă coristă, opinii, evocări și impresii ale fostelor coriste (Roxana Constantinescu, Roxana Briban, Miruna Coca-Cozma, Cristina Radu ș.a.) și numeroase fotografii ale Corului de Copii Radio din arhiva autoarei.

De asemenea, cartea conține o listă a festivalurilor și concursurilor muzicale internaționale la care a participat Corul de Copii Radio, precum și un inventar al lucrărilor corale din înregistrările Corului de Copii.

Înființat în anul 1945, Corul de Copii Radio este unul dintre cele mai vechi coruri de radiodifuziune din lume. Activitatea sa cuprinde peste 50 de turnee, numeroase concerte 'a capella' și vocal-simfonice, înregistrări, filmări și participări la concursuri și festivaluri internaționale.

În anul 2004, ansamblul a primit titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene.

În iulie 2008, Corul de Copii Radio a participat pentru prima dată, cu proiectul Amprente la Simpozionul Mondial de Muzică Corală de la Copenhaga, Danemarca, cea mai prestigioasă manifestare de acest gen din lume.

2009-09-18 (Agerpres)