Evenimente
 
19 Noiembrie 2014 - 23 Noiembrie 2014
Pavilionul Central Romexpo, STANDUL RADIO ROMÂNIA – nivel +4.50, stand 252
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio își așteaptă cititorii la cea de-a XXI-a ediție a Târgului internațional de carte Gaudeamus, ce are loc în Pavilionul Central Romexpo în perioada 19-23 noiembrie. Pe lângă noile apariții în colecțiile sale consacrate de audiobook, carte ilustrată și CD, Casa Radio vă face martorii unui eveniment editorial unic în literatura română: Tandem de Tudor Banuș și Șerban Foarță. Acesta răstoarnă o cutumă a istoriei literaturii universale, cea a marilor cărți ilustrate de mari artiști. Noutatea absolută este ilustrarea poetică a creațiilor unui artist. Tandem-ul s-a născut în paginile revistei Observator cultural, săptămânal, sub ochii cititorilor. Tandem. 50 de poeme de Șerban Foarță după desene de Tudor Banuș înregistrate în rostirea autorului & gravate pe dublu CD vă oferă nu doar un excepțional spectacol vizual, al poemelor care dau viață desenelor, ci și unul audio.

Cei 120 de ani de la nașterea lui Camil Petrescu sunt celebrați la Editura Casa Radio prin editarea CD-box-ului Teatru. 6 CD-uri, 3 piese de teatru radiofonic din Fonoteca de Aur: Mitică Popescu, Jocul ielelor, Suflete tari, în interpretarea unor mari artiști ca Radu Beligan, Clody Berthola, Ștefan Ciubotărașu, Octavian Cotescu, Ion Manolescu și prezentate de teatrologul Florica Ichim.

În Colecțiile Radio-Prichindel și Noapte bună, copii! poveștile pentru copii continuă să se scrie în romane grafice (BD) și audio (CD) – Neghiniță de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Harap-Alb de Ion Creangă – sau în cărți ilustrate+CD: Nică fără frică de Nina Cassian. Actrița Alexandrina Halic dă voce personajelor lui Gellu Naum, Apolodor, leul Amedeu și cangurul Ilie, în A doua carte cu Apolodor, audiobook cu ilustrații de Alexandru Ciubotariu.

Un alt spectacol audio și vizual, pe tonalități diferite, îl oferă poezia lui Ion Barbu, în interpretarea lui Victor Rebengiuc, Emil Botta, A.E. Baconsky și Romulus Vulpescu. După melci, o noua apariție din Colecția Biblioteca de Poezie Românească este ilustrată de Tudor Banuș și prezentată de poetul Bogdan Ghiu.

Mariana Marin, poetă reprezentativă a generației ’80, a părăsit de timpuriu scena poeziei, dar nu și raftul întâi al literaturii române. Între 1991-2002, a înregistrat pentru posteritate o Scrisoare deschisă. Cele 27 de poeme rostite la Radio sunt ilustrate de Tudor Jebeleanu. Volumul conține mărturii și amintiri semnate de Romulus Bucur, Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru și Ion Bogdan Lefter. Criticul literar Nicolae Manolescu semnează cuvântul-înainte al acestei noi apariții.

În Colecția Lada de zestre a apărut Nunta în Someș, conferință la Radio de Constantin Brăiloiu, citită de Victor Rebengiuc și prezentată de antropologul Vintilă Mihăilescu. Cum se scrie o carte, un dublu CD apărut în Colecția Lecturi pe întuneric, conține conferințe radiofonice despre literatură română și universală, semnate și rostite la Radio de Tudor Vianu între 1955 și 1964, și prezentate de criticul literar George Neagoe.

Găsiți mai jos programul de lansări al Editurii Casa Radio, la STANDUL RADIO ROMÂNIA – nivel +4.50, stand 252

Vineri, 21.XI.2014
ora 13,30

Prezentarea celor mai noi titluri din colecțiile de audiobook dedicate celor mici:
„Radio-Prichindel“ (roman grafic&audio):

  1. Barbu Ștefănescu Delavrancea, Neghiniță (înregistrare 1967, BD: Alexandru Ciubotariu)
  2. Ion Creangă, Harap-Alb (înregistrare 1964, BD: Mircea Arapu)
  3. Nina Cassian, Nică fără frică (înregistrare 1964, ilustrații de Cristiana Radu)

„Noapte bună, copii“, număr special de poezie

    Gellu Naum, A doua carte cu Apolodor în lectura Alexandrinei Halic (înregistrare 2013)

Invitați: Alexandrina Halic, Vasile Manta, Simona Popescu, Dan Matei și ilustratorii Cristiana Radu și Alexandru Ciubotariu („Ciubi“)
Moderează: Daria Ghiu

ora 16,00
Camil Petrescu – 120 de ani de la naștere: lansare CD-box aniversar în Colecția „Fonoteca de Aur”:

    Camil Petrescu, Teatru (6 CD-box: Mitică Popescu, Jocul ielelor, Suflete Tari). Adaptări radiofonice din 1956, 1958 și 1966. Cu: Radu Beligan, Tanți Cocea, Ștefan Ciubotărașu, Constantin Codrescu, Clody Berthola...

Invitați: Florica Ichim, Camil Aurelian Petrescu, Cristian Teodorescu, Ovidiu Șimonca, Ioana Pârvulescu, Natalia Stancu
Moderează: Costin Tuchilă

Sâmbătă, 22.XI.2014
ora 14,00
Autori cult, înregistrări rare. Prezentarea noilor apariții din colecția de audiobook
„Biblioteca de poezie românească“:

  1. Tudor Banuș&Șerban Foarță, Tandem. 50 de poeme de Șerban Foarță după desene de Tudor Banuș, înregistrate în rostirea autorului și gravate pe dublu-CD 2.
  2. Ion Barbu, După melci, 17 poeme de Ion Barbu rostite în premieră la Radio între 1965-1969 de Victor Rebengiuc, Dinu Ianculescu, Emil Botta, Ludovic Antal, A.E. Baconsky, Romulus Vulpescu, Constantin Codrescu, Dan Nasta. Cu un argument de Leonid Dimov („Studioul de poezie”, 1969). Cuvânt-înainte de Bogdan Ghiu
    Ediție ilustrată de Tudor Banuș.

Invitați: Tudor Banuș, Șerban Foarță, Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu, Ovidiu Șimonca, Emil Buruiană, Eugen Lucan
Moderează: Daria Ghiu

Duminică, 23.XI.2014
ora 14,00

Autori cult, înregistrări rare. Prezentarea noilor apariții din colecția de audiobook „Biblioteca de poezie românească“:

    Mariana Marin, Scrisoare deschisă sau Nu mă mai așteptați la ore mici. Poeme rostite la Radio (1991-2002) & ilustrate de Tudor Jebeleanu
Invitați: Nicolae Manolescu, Romulus Bucur, Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Emil Buruiană, Luca Jebeleanu
Moderează: Daria Ghiu

Arhiva evenimente