Evenimente
 
31 Martie 2011 , ora 18:00:00
Sala de Lectură
(Calea Victoriei 126,etaj 2)

Participa : Tudor Jebeleanu, Florin Iaru, Traian T. Coșovei, Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu
 
Eveniment
Multimedia
 

Fundația Teatrul ACT organizează joi, 31 martie 2011, ora 18, la ceainăria Sala de Lectură (Calea Victoriei 126, etaj 2) un dublu eveniment: vernisajul expoziției de fotografie „O după-amiază cu Nichita“ și lansarea audiobook-ului „Albastru de Prusia: Nichita Stănescu despre scriitori și literatură“, apărut la Editura Casa Radio.

Din dorința de a dezvălui dimensiunea personalității lui Nichita Stănescu în viața culturii române, atât pentru contemporanii săi dar și pentru cei mai tineri, aniversăm 78 de ani de la nașterea poetului printr-o expoziție de fotografii realizate acasă la Nichita într-o după-amiază din primăvara lui ’82, prin rostirea poemelor sale și discuții cu cei care l-au cunoscut.

Cum arată Nichita Stănescu în memoria generației ’80 veți putea descoperi timp de o lună la Sala de Lectură a Teatrului ACT, prin amabilitatea graficianului Tudor Jebeleanu, care ne-a pus la dispoziție din fabuloasa-i arhivă personală o serie de fotografii inedite cu Nichita Stănescu. Joi seara, autorii fotografiilor, Tudor Jebeleanu, Florin Iaru și Traian T. Coșovei, ne vor împărtăși impresiile lor despre aerul acelei după-amieze, printre invitații lor regăsindu-se: pictorul Sorin Dumitrescu, scriitorii Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu și mulți alți prieteni de-ai poetului.

Mărturiilor fotografice expuse li se va alătura și vocea poetului sărbătorit, restituită de abumul intitulat „Albastru de Prusia: Nichita Stănescu despre scriitori și literatură“, care conține înregistrări din arhivele Radio România, realizate între 1969-1983. Proaspăta apariție din recent inaugurata colecție „Lecturi pe întuneric“ a Editurii Casa Radio reproduce de asemenea – în premieră absolută – detalii fotografice ale memorabilei „după-amieze cu Nichita“, precum și desene semnate de… Tudor Jebeleanu!

Vă așteptăm cu drag!

Alte informații despre acest eveniment și detalii despre concursurile cu premii din tirajul nou lansat, în emisiunile din săptămâna în curs pe Radio România Actualități și Radio România Cultural – „Espresso“, „Dimineața crossover”, „Texte și pretexte“, „Timpul prezent“, „Expresul de seară“.

NICHITA STĂNESCU
Albastru de Prusia. Despre scriitori și literatură...
Tablete și interviuri (1969-1983)
Cu o prezentare de Paul Cernat
Desene și fotografii originale: Tudor Jebeleanu
CD: 63’48”
Colecția „Lecturi pe întuneric”

Sala de Lectura – Ceainăria Teatrul ACT (Calea Victoriei, nr. 126, etaj 2, Bucuresti) www.saladelectura-act.ro

Editura Casa Radio (Str. General Berthelot, nr. 60-64) http://www.edituracasaradio.ro/

Ascultă :

Arhiva evenimente