Evenimente
 
4 Iunie 2014 , ora 19:45:00
Foaierul central al Sălii Radio
Participa : Gabriel Croitoru, Simina Croitoru, Oltea Șerban-Pârâu, Tiberiu Comandașu
 
Eveniment
Multimedia
 

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci și în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio.
Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

Albumul cuprinde înregistrări Radio România realizate în anul 2007: W.A. Mozart, Simfonia concertantă KV 364 în mi bemol major pentru vioară, violă și orchestră în interpretarea Siminei Croitoru, a lui Gabriel Croitoru și a Orchestrei de Cameră Radio, dirijor Horia Andreescu și Johannes Brahms, Concertul op. 77 în re major pentru vioară și orchestră în interpretarea lui Gabriel Croitoru și a Orchestrei Naționale Radio, dirijor fiind același Horia Andreescu. Prezentarea albumului aparține muzicologului Grigore Constantinescu.

La eveniment vor participa, alături de protagoniști, muzicologul Oltea Șerban-Pârâu și redactorul muzical Tiberiu Comandașu.

GABRIEL CROITORU a obținut, din anul 2008, prin concurs, dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparținut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Național „George Enescu”.
Cu peste o mie de apariții scenice, violonistul Gabriel Croitoru este un muzician cu o bogată prezență în viața muzicală: solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio România, al Filarmonicii din Ploiești și prim violonist al Cvartetului de Stat „Transilvan” al Filarmonicii din Cluj-Napoca.
Gabriel Croitoru a evoluat ca solist în compania unor orchestre importante din întreaga lume, cum ar fi: London Royal Philharmonic, Orchestra de cameră "Regina Sofia“, orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Malaga, Sevilla, Galicia, Pamplona, Cannes, Lyon ș.a. A fost aplaudat în recitaluri în: Franța, Spania, Germania, Belgia, Olanda, Italia, China, Bulgaria, S.U.A. Începând din 2011 a susținut mai multe turnee naționale de anvergură sub titlul “Duelul viorilor” (alături de Liviu Prunaru și Horia Mihail) și „Vioara lui George Enescu la sate” (alături de Horia Mihail).

SIMINA CROITORU este studentă la Master la Universitatea Națională de Muzică București, formarea sa în cadrul instituției fiind împletită cu atenta îndrumare a celor doi părinți-violoniști (Ioana și Gabriel Croitoru) și cu experința unui an de studii la Academia de muzică Franz Liszt din Weimar, Germania.
Tânăra violonistă este deținătoarea a 23 de premii obținute la competiții de gen naționale și internaționale. De la debutul său ca solistă (la doar opt ani), într-un concert cu Orchestra București dirijată de Mădălin Voicu și până în prezent, violonista Simina Croitoru are peste 50 de apariții ca solistă-concertistă alături de orchestrele Filarmonicilor din România, inclusiv alături de Filarmonica George Enescu București, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Regală de Cameră, orchestrele simfonice din Galați, Suceava, cea a Universității Naționale de Muzică București, orchestrele Filarmonice germane din Sonderhauser și Jena. A susținut recitaluri în foarte multe săli de concert sau teatru din București.

Albumul W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU, GABRIEL CROITORU este disponibil la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro), la prețul de 19 lei. De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție, inclusiv din marile lanțuri de librării din București și din țară.

Arhiva evenimente