Evenimente
 
5 Decembrie 2013 - 2 Martie 2014
 
Eveniment
Multimedia
 
Expoziția cu titlul Voci și povești colorate. 85 de ani de artă radiofonică în 15 ani de cover art pentru copii, deschisă sâmbătă, 7 decembrie, în foaierul Berthelot al Sălii Radio, este o retrospectivă care include cele mai frumoase cărți ilustrate pentru cei mici. Atelierele artiștilor își dezvăluie secretele. Sunt expuse schițe, desene originale, secvențe de benzi desenate, decupaje – tot ce a dus la produsul final: cartea ilustrată. Este reconstituit mediul sonor în care artiștii au creat, alături de Prinț și cerșetor, Cippolino, Cocoșelul neascultător, Nils, Münchausen, David Copperfield, Nastratin Hogea, Capra cu trei iezi, Apolodor și Motanul Arpagic.

Aceștia sunt artiștii – nume consacrate sau tineri aflați în ascensiune, autori de ilustrație de carte și BD – care au interacționat cu personajele marilor capodopere ale literaturii pentru copii și tineret: Vasile Socoliuc, Puiu Manu, Cristiana Radu, Ana Botezatu, Lavinia Trifan Pop, Ionuț Popescu și Alexandru Ciubotariu.

Cu ocazia vernisajului acestei expoziții, a avut loc și lansarea noilor cărți sonore dedicate copiilor, în prezența ilustratorilor Puiu Manu, Cristiana Radu, Ionuț Popescu și Alexandru Ciubotariu, coordonatorul artistic al colecțiilor de audiobook-uri Radio-Prichindel (noua serie de BD+CD) și Noapte bună, copii!: Cocoșelul neascultător de Ion Lucian (înregistrare din 1961), Motanul încălțat de Charles Perrault (înregistrare din 1970), Trei povești de Ion Creangă (citite de Mihail Sadoveanu, Dumitru Furdui, Alexandrina Halic, înregistrări din 1952, 1962 și 2013), Întâmplări cu și fără Arpagic de Ana Blandiana (în lectura autoarei, înregistrare din 2004), și Cartea cu Apolodor de Gellu Naum (în lectura Alexandrinei Halic; înregistrare 1998; 2013).

Detalii: www.edituracasaradio.ro

Ascultă :

Arhiva evenimente