Evenimente
 
14 Iunie 2013 - 15 Iunie 2013 , ora 18:00:00
Librăria Humanitas Kretzulescu
Participa : Pianista Dana Protopopescu, violonistul Liviu Prunaru, criticul muzical Anca Florea, Liliana Staicu - redactor-șef Radio România Muzical.
Moderator: Tiberiu Comandașu
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio și Radio România Muzical prezintă cel mai nou CD semnat de celebrul violinist Liviu Prunaru, concert-maestru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, și de prestigioasa pianistă Dana Protopopescu, o artistă cu o frumoasă carieră în Belgia.

Lansarea oficială a discului GRIEG. Sonatele pentru vioară și pian/Violin Sonatas va avea loc vineri, 14 iunie 2013, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din București (Calea Victoriei nr. 45), în prezența protagoniștilor. Alături de aceștia, vor vorbi și Anca Florea – muzicolog, autoarea bookletului CD-ului și Liliana Staicu – redactor-șef Radio România Muzical. Moderator: Tiberiu Comandașu – din partea Editurii Casa Radio. După lansare, Liviu Prunaru și Dana Protopopescu vor oferi autografe.

Discul cuprinde cele trei sonate pentru vioară și pian de Edvard Grieg într-o interpretare excepțională, care a fost deja remarcată de critica muzicală: Atrag atenția asupra acestui disc nu neapărat din motive «patriotice», deși totuși cred că ar trebui să ne mândrim mai mult cu reușitele compatrioților noștri, ci mai ales pentru că am ferma convingere că acest disc este unul de top la nivel internațional. De-a lungul anilor am ascultat sute de CD-uri lansate de marile case de discuri. Regăsesc pe discul românilor Liviu Prunaru și Dana Protopopescu aceeași excelență interpretativă, atât la nivel tehnic, cât și artistic, condimentată cu un tip de trăire care aduce de obicei succesul muzicienilor români, o sensibilitate ieșită din comun, dar care totuși nu cade în desuetudine și prost gust.” (Cristina Comandașu – articol publicat pe www.adevarul.ro în 11 februarie 2013).
Discul este, de asemenea, inclus în campania „Votează discul de muzică clasică al anului 2013” derulată pe site-ul postului Radio România Muzical (www.romania-muzical.ro.). Până în momentul de față, este cel mai votat disc dintre cele peste 50 titluri deja intrate în competiție. Albumul a fost difuzat la Radio România Muzical în 15 ianuarie 2013, cu ocazia “Zilei culturii naționale”.

Discul poate fi achiziționat în magazinele de specialitate din București și din țară sau direct pe site-ul Editura Casa Radio (www.edituracasaradio.ro).

Liviu Prunaru și Dana Protopopescu au mai înregistrat împreună pentru Editura Casa Radio Integrala sonatelor pentru pian și vioară de Ludwig van Beethoven, un titlu deja epuizat. În iunie 2013, ei se află la București pentru a imprima sonate de Franck și Lekeu, un proiect Editura Casa Radio – Radio România Muzical.

Arhiva evenimente