Evenimente
 
13 Decembrie 2012 - 14 Decembrie 2012
Participa : Victoria Dimitriu, redactor al emisiunii Atlas cultural, echipa Editurii Casa Radio, George Ardeleanu, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, editor și monografist al lui N. Steinhardt, poetul Ion Mureșan, redactor-șef al revistei Verso, și eseistul Luigi Bambulea, redactor-șef adjunct.
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfășurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultății de Litere a Universității București. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureștene The Silver Church, Club A și Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A și se desfășoară joia seara*.

*

Cafeneaua critică

Joi 13 decembrie 2012, orele 19.00-21.30
Club A
București, Str. Blănari Nr. 14 (între Universitate și Piața Unirii, vizavi de Sfîntul Gheorghe)
www.cluba.ro

 

Eveniment
Multimedia
 
La Cafeneaua critică se va auzi, pe 13 decembrie, vocea lui N. Steinhardt!
Sub titlul Jurnal de autor, Editura Casa Radio a Societății Române de Radiodifuziune/Radio România a lansat recent, la Tîrgul Internațional de Carte Gaudeamus, o carte-audio cu eseuri citite de N. Steinhardt la microfonul postului național de radio în perioada 1978-1984. Evocarea N. Steinhardt de la Cafeneaua critică va include audiții de pe acest CD.
De asemenea, continuă editarea operelor eseistului în seria de autor a Editurii Polirom, realizată sub îngrijirea unui colectiv de specialiști, în colaborare cu Mînăstirea maramureșeană Rohia, unde, în ultimul său deceniu de viață, N. Steinhardt a fost călugăr. În 2012 au apărut patru noi volume ale seriei (ajunse deocamdată la un total de cinsprezece): Prin alții spre sine, Monologul polifonic, Incertitudini literare și, restituire spectaculoasă, o variantă inedită a Jurnalului fericirii, subintitulat acum Manuscrisul de la Rohia.
Iar revista clujeană Verso a publicat recent un număr special consacrat corespondenței primite de N. Steinhardt.
Cu pornire de la toate aceste restituiri, invitații Cafenelei critice vor evoca personalitatea atît de specială a lui N. Steinhardt.

Arhiva evenimente