Evenimente
 
13 Noiembrie 2012 - 19 Noiembrie 2012
Librăria Humanitas – Kretzulescu
Participa : violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, pianistul Horia Mihail, Oltea Șerban Pârâu – redactor-șef Radio România Cultural și Director artistic al Orchestrelor și Corurilor Radio
Moderator: Tiberiu Comandașu – redactor muzical Editura Casa Radio
 
Eveniment
Multimedia
 

Luni, 19 noiembrie, ora 18

În urma succesului de anul trecut Radio România Cultural și Asociația Culturală Accendo au organizat în această toamnă ediția a II-a a Turneului Național „Duelul viorilor”, un proiect care a adus în sălile de concert din toată țara mii de spectatori veniți pentru a doua oară să arbitreze această superbă întrecere artistică.
Publicul meloman are acum prilejul, prin noul CD apărut la Editura Casa Radio, de a rememora momente artistice de mare intensitate, din prima ediție a înfruntării dintre Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, doi mari violoniști, mânuitori a două instrumente legendare.

Lansarea albumului „Duelul viorilor” va avea loc la Librăria Humanitas – Kretzulescu, luni 19 noiembrie, ora 18.
La eveniment vor participa violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru, pianistul Horia Mihail, Oltea Șerban Pârâu – redactor-șef Radio România Cultural și director artistic al Orchestrelor și Corurilor Radio, Tiberiu Comandașu – redactorul muzical al albumului.

„A intra în starea de competiție pe care o induce ideea de duel este esențial pentru un artist care, prin definiție, ar trebui să fie nemulțumit cu ceea ce are. În cazul nostru, în competiție au intrat performanțele unor instrumente, nu cele ale unor instrumentiști, Stradivarius și Guarneri. Dacă de secole nu s-a stabilit cine este câștigătorul, era de așteptat să nu se stabilească nici acum.
O poveste frumoasă, cu potențial spectaculos, s-a transformat în realitate în toamna anului 2011, când alături de pianistul Horia Mihail, martor și arbitru al acestui proiect, doi violoniști și două viori care nu se întâlniseră anterior pe aceeași scenă au intrat într-o competiție prietenească. Este vorba de Liviu Prunaru cu Stradivarius «Pachoud» din 1694 și Gabriel Croitoru cu Guarneri del Gesù «Catedrala» - 1730. A fost, practic, un joc de-a duelul, în care câștigător a fost publicul. Atmosfera fierbinte a luptei, a întrecerii, chiar dacă are un final cunoscut, a atras atenția publicului.
Iar apariția acestui CD oferă tocmai șansa de a transfera amintirea atmosferei incendiare din sală, în intimitate”,
spune Oltea Șerban Pârâu – redactor-șef Radio România Cultural și director artistic al Orchestrelor și Corurilor Radio.

Organizatori: Radio România Cultural, Asociația Culturală Accendo, Editura Casa Radio
Partener: Librariile Humanitas


Ascultă :

Arhiva evenimente