Evenimente
 
1 Noiembrie 2012 - 4 Noiembrie 2012
Ateneul Român
Participa : Voicu Enăchescu, Corul Preludiu.
 
Eveniment
Multimedia
 

Sâmbătă, 3 noiembrie

Lumină lină. Muzica bizantină în cultura românească, cea mai recentă apariție în colecția de muzică sacră a Editurii Casa Radio, vă oferă prilejul să descoperiți muzica de tradiție bizantină prin măiestria unor muzicieni de excepție: Corul de Cameră Preludiu, dirijat de Voicu Enăchescu, ansamblu ce sărbătorește 40 de ani de strălucită activitate artistică.

Noul album, intitulat „Lumină lină.“ Muzica bizantină în cultura românească, reunește un florilegiu de creații liturgice din tezaurul vechii arte muzicale a ortodoxismului românesc, și va fi lansat sâmbătă, 3 noiembrie la concertul anivesar susținut de Corul de cameră Preludiu la Ateneul Român.

Preludiu a devenit în timp o formație etalon pentru arta corală națională, o marcă a valorii artistice, recunoscută în țară și peste hotare, bucurându-și publicul în numeroase turnee de succes sau recitaluri vocale, cu un vast repertoriu, mereu îmbogățit cu capodopere venind din toate epocile.

22 de cântări de inspirație bizantină din secolele XI-XIX, restituite din manuscrise și înregistrate în primă audiție absolută în studiourile Radio România de ansamblul dirijat de Voicu Enăchescu se regăsesc pe CD-ul produs de Editura Casa Radio.

„Patru decenii de existență – o vârstă care consacră – constituie pentru Corul de cameră Preludiu semnul valorii prin idee și faptă.
Timpul, pentru muzică, este o măsură cu înțelesuri deosebite, fie legate de interpretare, fie reflectând destinul interpreților. Într-o lume mereu în criză de timp, iubitorii de muzică – căci astfel îi putem considera pe acești oameni cu glasuri minunate – se reîntâlnesc, generații de-a rândul, pentru a cânta opere corale măiestrite, asemenea strămoșilor noștri, înfăptuind lanțul de sunete menit a fi dăruit contemporanilor și viitorimii”, afirmă bine-cunoscutul muzicolog prof.univ.dr. Grigore Constantinescu în broșura însoțitoare a acestui CD aniversar.

Detalii pe www.edituracasaradio.ro

LUMINĂ LINĂ. Muzica bizantină în cultura românească (ediția a II-a)
Corul de cameră Preludiu. Dirijor: Voicu Enăchescu
Cu o prezentare de prof.univ.dr. Grigore Constantinescu

Grafica: Daniel Ivașcu
CD: 57’10”
Colecția „Maeștri ai artei corale”
http://www.edituracasaradio.ro/prod.shtml?grp=4&cat=22&prod=761
Preț 13 lei

Arhiva evenimente