Evenimente
 
27 Mai 2012 - 4 Iunie 2012
Salonul Internațional de carte BOOKFEST 2012 (Romexpo)
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio vă invită să (re)descoperiți inepuizabila atracție a marilor clasici, români și francezi, în versiuni sonore mereu surprinzătoare, datorate explorării fascinantului tezaur al Fonotecii Radio România.
Clasici ai scrisului, clasici ai rostirii, pentru cei mari și pentru cei mici, de la Tudor Arghezi, Caragiale, Călinescu la Victor Hugo și Molière, sau muzicile uitate ale lui Dimitrie Cantemir – înregistrări unice, inestimabile, ce dobândesc o nouă viață pe noi suporturi, prin apreciatele colecții de CD, audiobook, CD-carte ale Editurii Casa Radio, aflate la standul nostru (C42) din pavilionul C4, Romexpo.
Cele mai recente apariții vor fi prezentate la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2012, după cum urmează:

Joi, 31 mai, ora 12, 30 – Clubul Șoriceilor de Bibliotecă (Pav. C3)
Lansarea noii serii a colecției de audiobook ”Noapte bună, copii!”: „Povești&povestiri românești” (I-III)


Un dar de ziua lor pentru cei mici (dar și pentru părinți și bunici!): 3 x „7 povești pentru 7 zile“ – formula consacrată a colecției – ce aduce de această dată povești de Ion Creangă, George Coșbuc, Veronica Micle, Tudor Arghezi, Vladimir Colin..., neasemuit spuse de mari actori precum Octavian Cotescu, Tudorel Popa, Magda Popovici, Dumitru Furdui, Rodica Tapalagă, Alexandrina Halic...
La întâlnirea de la Clubul Șoriceilor, organizată împreună cu echipa Radio România Junior și moderată de realizatoarea de emisiuni pentru copii, Ligia Necula, va participa un grup de elevi de la Școala nr. 5 din București, îndrumați de Alexandrina Halic, „vocea“ care a însuflețit vreme de decenii personaje îndrăgite ale literaturii pentru copii, actrița cu o inegalabilă forță artistică și dăruire. Micii actori improvizați, beneficiind de harul de pedagog al Alexandrinei Halic, vor interpreta ...Șoricelul de Vladimir Colin (povestea de „luni”, de pe al treilea CD al noii serii lansate cu această ocazie).
Nu vor lipsi cadourile și surprizele, dintre care dezvăluim una singură: va fi prezent la selectul club al „Șoriceilor” ilustratorul colecției, Alexandru Ciubotariu (aka Ciubi, street artist-ul „Pisica pătrată”), bine-cunoscut autor și promotor al BD-ului românesc, care va desena și va da autografe.

Vineri ,1 iunie, ora 14 (Scena Agora, Pav. C5)
Prezentarea noutăților din colecțiile de carte cu CD inclus și audiobook, „canonada clasicilor modernității“: Arghezi, Caragiale, Călinescu/Eminescu...


  • Tudor Arghezi, Radio Papagal. Publicistică radiofonică (1927-1967)
    (Colecția ”Biblioteca Radio”, carte cu CD inclus)
    Masivul volum (570 pagini!) reunește peste 200 de articole dedicate Radioului – fie rostite la microfon, fie dezvoltând o tematică radiofonică – și restituie o dimensiune mai puțin cunoscută a uluitoarei personalități artistice argheziene: interesul și implicarea constantă în fenomenul radiofoniei, de la construcția și comercializarea aparatelor până la construcția și evoluția programelor, „comunicarea prin Radio, rolul și rostul (îndeosebi cel culturalizator și civilizator) al acestei instituții publice destinate informării și educării”, după cum afirmă criticul Paul Cernat, autorul studiului introductiv. Rezultă „un fel de biografie in progress a «cutiei de rezonanță» în speță, realizată – cu pasiune, talent și profesionalism – nu numai de către un artist extraordinar, ci și de un bun cunoscător al culiselor acestei «mașinării sonore»”.
    CD-ul incorporat antologhează „11 articole vorbite” ale Maestrului, difuzate între 1952-1967.

Invitați: Paul Cernat, Răzvan Voncu, Mitzura Arghezi, Traian Radu

„Lecturi pe întuneric”, colecția „vocilor care luminează textul“, premiată la prima ediție a Galei Industriei de Carte din România, s-a îmbogățit cu noi titluri de carte vorbită:

  • I.L.Caragiale, 3 schițe prahovene citite de Virgil Ogășanu
    Grand Hotel „Victoria Română”, Boborul!, O zi solemnă – cele 3 schițe ce au ca numitor comun matricea determinantă a „spațiului prahovean” au fost alese de realizatorii Costin Tuchilă și Pușa Roth pentru emisiunea ce marca, în 2002, 150 de ani de la nașterea scriitorului și încredințate actorului Virgil Ogășanu, a cărui „șoaptă timbrată” a oferit o versiune sonoră memorabilă unor texte-cheie, fixată acum, în premieră absolută, pe CD.

  • G.Călinescu vorbește despre Eminescu, poet național
    Faimoasa conferință susținută la Sala Mică a Palatului, în iunie 1964, cu ocazia împlinirii a 75 de ani dela moartea lui Eminescu, nu mai puțin faimoasa și inconfundabila rostire a marelui reprezintă un document sonor într-adevăr „nepereche” ..., disponibil – tot în premieră absolută! – pe CD.
    Prezentarea albumului este semnată de Bogdan-Alexandru Stănescu.

Invitați:Bogdan Alexandru Stănescu, Florin Iaru, Pușa Roth, Costin Tuchilă
Moderator: Matei Martin


Sâmbătă, 2 iunie, ora 18,30 (Scena Agora, Pav. C5)
MICRORECITAL al formației de muzică veche Imago Mundi, prilejuit de prezentarea CD-ului ISVOR – apărut în colecția „Lada de zestre”.

În antologia Isvor, stau alături compoziții aparținând lui Dimitrie Cantemir, extrase din Cartea muzicii (lucrare datorită căreia savantul domnitor a intrat în istoria muzicală a Turciei ca fondator al muzicii laice) și creații tradiționale românești.
Un repertoriu rar abordat de muzicienii de factură clasică, pus în valoare prin dialogul instrumentelor vechi, specifice spațiului cultural românesc al vremii lui Cantemir (baglama, bouzuki, darbuka, bendir) cu instrumentele clasice moderne (flaut, oboi, vioară, chitară).
Cei cinci membri ai formației de muzică veche Imago Mundi, interpreți cu o solidă formație artistică, muzicală și plastică: Oana Mariș, Adrian Buciu, Ștefan Barbu, Cătălin Ștefănescu și Daniel Ivașcu, sunt muzicieni cu o vastă experiență concertistică și o istorie de peste 10 ani, care vor face să răsune, în ambientul Bookfest 2012, o Suită de geamparale, un Dans trac, Cântecul lui Barbu Lăutarul, un peșrev al lui Dimitrie Cantemir ș.a., completate de proiecții video live, marcând aceeași abordare artistică ce a stat la baza constituirii albumului Isvor: intervenții contemporane asupra unui background încărcat de istorie și tradiție.

La această ediție a Salonului Internațional de Carte, ce are Franța ca invitat de onoare, la standul Editurii Casa Radio (Pav. C4, stand C42) , vă prezentăm în colecția de teatru pe CD „Fonoteca de Aur”, sub genericul ”Capodoperele dramaturgiei universale în versiuni radiofonice integrale”, remarcabile ediții sonore ale marilor clasici francezi:


- seria MOLIÈRE: Burghezul gentilom, Avarul, Tartuffe, Don Juan, Școala bărbaților/Școala nevestelor, oferă înregistrări istorice (1953-1957), cu distribuții impresionante, o adevărată istorie vie a scenei românești, din care nu lipsesc: Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Jules Cazaban, Nineta Gusti, Carmen Stănescu, Ion Lucian, Nicolae Gărdescu, Ion Finteșteanu ș.m.a.

- seria VICTOR HUGO restituie spectacolele Mizerabilii (1952), cu Silvia Chicoș, Ion Manolescu, Aura Buzescu, Fory Etterle...; Cocoșatul de la Notre-Dame (1956), ce ne emoționează în continuare cu vocile lui Emil Botta, Radu Beligan, Dana Comnea, Maria Filotti ...și Hernani (1960), cu Nicolae Brancomir, Constantin Codrescu, Constantin Brezeanu...

Cele 8 albume beneficiază de o reducere de 35% din prețul de vânzare directă, pe toată durata manifestării.
Vă așteptăm, ca în fiecare an, la festivalul cărții sonore de la standul Editurii Casa Radio, cu ... titluri mari și prețuri mici!

Ascultă :

Arhiva evenimente