Evenimente
 
27 Mai 2024 , ora 10:00:00
Școala Gimnazială „Sfinții Constantin și Elena” din cartierul bucureștean Drumul Taberei
Participa : Ligia Necula
 
Eveniment
Multimedia
 

Editura Casa Radio-Radio România continuă să desfășoare Programul Editura Casa Radio vine la școală!, prin intermediul căruia susține demersul educațional, bazat pe dezvoltarea abilităților artistice. Luni, 27 mai, de la ora 10.00, poveștile lui Radio-Prichindel vor ajunge la Școala Gimnazială „Sfinții Constantin și Elena” din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Sărbătorim, cu câteva zile în avans, Ziua Internațională a Copilului, oferindu-le prichindeilor care încep acum să citească, șansa de a descoperi poveștile Colecției Radio-Prichindel, în formula vizuală a romanului grafic.

Alice în Țara Minunilor, Albă ca Zăpada, Povestea Porcului sunt doar câteva titluri ale audiobookurilor care conțin piese de teatru radiofonic pentru copii, cu distribuții memorabile din Fonoteca de Aur a Radioului, transpuse sprințar și colorat în benzi desenate, semnate de Aniela Ariton, Xenia Pamfil și Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată.

Amuză-te și învață!

Acesta este îndemnul nostru prin care îi implicăm pe copii într-un atelier de dicție și lectură expresivă, în cadrul căruia, prin joc de rol, vor descoperi cum se pronunță corect sunetele unui cuvânt și cum se citește convingător, astfel încât cei care ascultă să urmărească povestea.

Atelierele organizate de Editura Casa Radio au ca miză susținerea cu mijloace specifice a procesului educațional formal, prin colaborarea dintre artiști – scriitori, graficieni, actori – și școlile românești, în care se modelează personalitatea viitorilor adulți, echilibrați și creativi, indiferent de meseriile pe care le vor alege. Audiobookurile noastre sunt instrumente educaționale ușor de folosit, care să-i motiveze atât pe profesori, cât și pe părinți și copii să redescopere farmecul lecturii.

Educația prin arte este vitală pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, pentru cunoașterea și controlul emoțiilor și pentru îmbunătățirea performanțelor de comunicare la școală.

Produsele Editurii Casa Radio pot fi achiziționate, la preț de producător, de la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro).

Arhiva evenimente