Evenimente
 
25 Mai 2023 , ora 19:00:00
Teatrul Odeon
Participa : violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica
 
Eveniment
Multimedia
 

Joi, 25 mai, la Teatrul Odeon, la finalul Recitalului cameral susținut de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, Editura Casa Radio aduce în atenția publicului meloman albumul Lost in Translations, realizat de cei doi artiști împreună cu ansamblul instrumental Kamerata Stradivarius.

Albumul cuprinde o suită de înregistrări realizate în Studioul de concerte al Radio România, ce reunește patru autori cu loc distinct în literatura violonistică: Astor Piazzolla cu Cele patru anotimpuri la Buenos Aires, Vuelvo al sur și Café 1930, George Enescu – Balada, Béla Bartók cu cele Șase dansuri românești și Ciprian Porumbescu – Balada și Reverie.

Așadar, lucrări de mare atractivitate reunite pe un compact-disc pe care melomanii bucureșteni îl pot avea împreună cu autografele oferite de violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica, la finalul recitalului susținut joi, 25 mai 2023, ora 19.00, la Teatrul Odeon.

Violonist carismatic, Răzvan Stoica apare pe scenele muzicale de renume, naționale și internaționale, ca solist, dar și alături de sora sa, apreciata pianistă Andreea Stoica. Interpretul – câștigător al premiului New Talent-Bratislava și al titlului de Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani în anul 2013 și al Premiul I în cadrul competiției „Strad Prize” de la Salzburg în anul 2009, ocazie cu care i-a fost oferită o vioară Antonius Stradivarius, datând din anul 1729 –a înființat Orchestra „Kamerata Stradivarius” în 2010, din dorința de a reuni sonoritățile secolului al XVIII-lea cu muzicalitatea contemporană și a pune în evidență calitatea excepțională a unor instrumente de valoare și vârstă apropiate viorii sale Stradivarius.


Albumul este disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temișana nr. 31, București, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.

Arhiva evenimente