Evenimente
 
1 Martie 2023 - 3 Martie 2023
on-line (zoom)
Participa : copii din România, Republica Moldova, Serbia, din Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Spania, Belgia și Italia, profesori de limba română, familiile elevilor din comunitățile românești, invitați speciali din fiecare școală/comunitate
 
Eveniment
Multimedia
 

Festivalul-concurs „Primăvară românească, pretutindeni!” se va desfășura între 1-3 martie 2023 și este organizat de Școala Metropolitană ARC – membră în rețeaua școlilor asociate pentru UNESCO ASPnet, în parteneriat cu Fundația Romanian Business School din București, Editura Eikon, Muzeul Național al Literaturii Române, biblioteci din Chișinău (Republica Moldova), Râmnicu Vâlcea și Zaragoza (Spania).

Editura Casa Radio-Radio România contribuie la succesul evenimentului prin prezentarea Colecției „Noapte bună, copii!”, care cuprinde înregistrări de patrimoniu cu povești românești și universale, în interpretarea unor actori celebri. De asemenea, Editura Casa Radio va participa la jurizarea în concurs a creațiilor artistice inspirate de poveștile unor scriitori români.

Participanții vor fi copii din România, Republica Moldova, Serbia, din Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Spania, Belgia și Italia, profesori de limba română, familiile elevilor din comunitățile românești, invitați speciali din fiecare școală/comunitate.

Temele festivalului vor fi: biblioteca și muzeul – spații alternative de educație; proiecte și evenimente dedicate încurajării lecturii cărților autorilor români actuali din țară și din afara granițelor; comunități românești- păstrătoare ale tradiției.

A treia ediție a festivalului se încadrează în programul de activități dedicate aniversării a 20 de ani de la semnarea Convenției UNESCO pentru salvgardarea patrimoniului imaterial al umanității. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Festivalul se va derula pe platforma Zoom și o parte dintre evenimente vor fi transmise live pe Facebook.

Arhiva evenimente