Evenimente
 
13 Ianuarie 2023 , ora 09:00:00
Centrul Cultural „Antim Ivireanu” Ploiești
Participa : elevii de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești și cadrele didactice din județul Prahova
 
Eveniment
Multimedia
 

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Editura Casa Radio-Radio România organizează, în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești și Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, dezbaterea cu public și atelierul de creație Ziua Culturii Naționale și puterea modelatoare a marilor personalități. Evenimentul va avea loc vineri, 13 ianuarie 2023, la ora 9.00, la Centrul Cultural „Antim Ivireanu”. Vor participa elevii de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești și cadrele didactice din județul Prahova.

Evenimentul Ziua Culturii Naționale și puterea modelatoare a marilor personalități este organizat în contextul în care municipiul Ploiești va fi Capitala Tineretului din România în anul 2024.

Ne propunem să le oferim elevilor ocazia de a experimenta, printr-un atelier de scriere creativă, bucuria cuvântului ce exprimă adevărul și de a cunoaște mai bine vocile marilor poeți români, așa cum au fost ele păstrate în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii și publicate de Editura Casa Radio.

De la Mihai Eminescu la Lucian Blaga, de la Emil Brumaru la Nichita Stănescu și Ion Stratan, Editura Casa Radio va promova audiobookurile din Colecția „Biblioteca de Poezie Românească”, un tezaur care poate deveni oricând un instrument inedit și eficient de predare a limbii și literaturii române și totodată o punte între generații, o școală informală, cu modele remarcabile, care să-i stimuleze pe tineri să se descopere și să devină ei înșiși creatorii valorilor culturale de mâine.

Unică pe piața de carte din România, Editura Casa Radio este numele de marcă cu care Radio România valorifică principalul tezaur de bunuri media din spațiul românofon.

Peste 30 de colecții și serii de cărți, CD-uri și audiobookuri sunt consacrate celor mai apreciate creații radiofonice din literatură și publicistică, teatru și muzică. Colecțiile „Biblioteca de Poezie Românească” și „Fonoteca de Aur / Spectacolul poeziei”, „Fonoteca de Aur / Teatru”, colecțiile pentru copiii de ieri și de azi „Radio-Prichindel” și „Noapte bună, copii!”, precum și colecțiile muzicale „Maestro”, „Radiolegende”, „Profil interpretativ” și „Radio România Muzical“ sunt doar câteva dintre mărcile Editurii Casa Radio care s-au impus prin valoare în conștiința publicului de ascultători și cititori.

La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte.

Detalii la www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente