Evenimente
 
10 Martie 2016 , ora 18:30:00
Ceainăria Cărturești Verona (Str. Arthur Verona nr. 13-15, București)
Participa : criticul și teoreticianul literar Carmen Mușat, scriitorul și criticul și istoricul literar George Neagoe.
 
Eveniment
Multimedia
 
Editura Casa Radio vă invită joi, 10 martie, la ora 18.30, la o audiție specială din „Biblioteca de Poezie Românească”, prilejuită de lansarea unei noi cărți sonore: Oamenii de Ion Caraion. Evenimentul va avea loc la Ceainăria Cărturești Verona (Str. Arthur Verona nr. 13-15, București), în prezența criticului și teoreticianului literar Carmen Mușat, a scriitorului și a criticului și istoricului literar George Neagoe.

Anul acesta, pe 21 iulie, se vor împlini 30 de ani de la moartea poetului Ion Caraion, o figură controversată, ambiguă a istoriei literaturii române recente. Audiobook-ul Oamenii este o invitație adresată cititorilor și ascultătorilor de a redescoperi o voce importantă a liricii moderne, o voce în căutarea unei voci critice.
„Mai poate fi salvat, mai poate fi recuperat Ion Caraion? Dar nu exagerează, oare, conștiința istori-critică românească atunci când pare a-și permite să risipească, adică să uite, să neglijeze un poet abundent, insistent, neașezat, un poet «continuu» ca Ion Caraion?” – se întreabă scriitorul Bogdan Ghiu în prefața acestei cărți.

Audiobook-ul Oamenii de Ion Caraion conține 30 de poeme alese și rostite la Radio de poet între 1966 și 1974, înregistrări pe bandă magnetică aflate în Fonoteca Radio România, difuzate în emisiuni literare de referință ale radioului. Cartea cu CD conține și un interviu realizat de Ileana Corbea în august 1980 și difuzat în premieră în octombrie 1991: un interviu riscant, realizat cu doar câteva zile înainte ca poetul să părăsească definitiv România, pentru a se stabili în Elveția.

Vă invităm așadar să ne fiți alături joi, 10 martie, de la orele 18.30, la o întâlnire cu poezia și vocea lui Ion Caraion și la o întâlnire cu istoria literaturii române: o întâlnire cu o voce lirică, cu modul în care a fost aceasta receptată, dar și cu „vocea” documentelor de arhivă. Colecția de carte sonoră „Biblioteca de Poezie Românească” este un proiect inițiat și realizat de Serviciul Patrimoniu Cultural și Arhive Radio România.

Mai multe detalii pe: www.edituracasaradio.ro

Arhiva evenimente