Evenimente
 
12 Decembrie 2015 , ora 19:00:00
foaierul central al Sălii Radio
Participa : muzicologul Grigore Constantinescu, dirijorul Voicu Popoescu
 
Eveniment
Multimedia
 

O nouă apariție discografică: Corul de Copii Radio – 70 este cadoul pe care formația muzicală îl oferă admiratorilor săi la finalul anului aniversar 2015. Lucrări precum: Dorința de Chopin, Lullaby de Cherubini, Ave Maria de Schubert, Copilul și floarea de Brahms se regăsesc pe CD. De asemenea, sumarul mai cuprinde lucrări inspirate de folclorul românesc și universal: Bombili – Bili – Bom care este un cântec tradițional turc, Capra cu trei iezi de Timotei Popovici, Paparuda de Dan Voiculescu sau M-o mânat maica la capre de George Balint. Nu lipsesc cântecele de iarnă și alte melodii din repertoriul românesc și internațional contemporan.

Este un album care reamintește activitatea corului și a dirijorilor aflați la conducerea lui cu piese înregistrate pe parcursul celor 70 de ani de performanță muzicală, dovedită de faptul că aici s-au format nume mari ale scenelor naționale și internationale precum: Ileana Cotrubaș, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu și mulți alții.

Lansarea va avea loc în foaierul central al Sălii Radio, cu ocazia Concertului de colinde susținut de Corul de Copii Radio, sâmbătă, 12 decembrie 2015. Va participa muzicologul Grigore Constantinescu. Tot atunci, Voicu Popescu, dirijorul ansamblului, va oferi publicului prezent o sesiune de autografe.

Corul de Copii Radio are 70 de ani și este la fel de plin de tinerețe, de virtuozitate, de spontaneitate și veselie. Generații și generații de copii au descoperit aici frumusețea cântului și a jocului, au primit o educație muzicală folositoare pe tot parcursul vieții, au învățat disciplina necesară actului artistic de înaltă ținută și au încântat apoi, la spectacole, mii de spectatori de toate vârstele.

Anul 2015 a adus pentru Corul de Copii Radio invitația de a asigura concertul de deschidere a Festivalului Muzical Internațional „Evmelia” din Volos, Grecia. Pe 25 aprilie Corul de Copii Radio a sărbătorit, la Sala Radio, împlinirea celor 70 de ani, prin Concertul extraordinar – 70 de primăveri. Programul Festivalului Internațional „George Enescu” – ediția 2015 a inclus participarea Corului de Copii Radio în cadrul a trei concerte: 30 august, concert de deschidere – Carmina Burana de Carl Orff, cu Orchestra Română de Tineret, Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Kristjan Järvi; 2 septembrie – Simfonia a III-a de Gustav Mahler, cu Orchestra Națională Radio, Corul Academic Radio și Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijor Cornelius Meister; 14 septembrie – Wozzeck de Alban Berg, grup de copii pentru finalul operei, cu ansamblurile Filarmonicii „George Enescu” și soliști internaționali, dirijor Leo Hussain.

Tot în anul 2015, se evidențiază participarea la finala Festivalului – Concurs Internațional „Let the People Sing”, organizat de Uniunea Europeană de Radio (8-13 octombrie, München). Concertul celor nouă formații finaliste a fost transmis în direct sau preluat de 12 posturi naționale de radio și a putut fi urmărit în direct pe internet, astfel că evenimentul a beneficiat de o audiență potențială de milioane de ascultători, situație unică în istoria Corului de Copii Radio. De asemenea, Concertul de colinde, susținut de formație în 12 decembrie la Sala Radio, a fost preluat de către Uniunea Europeană de Radio (EBU).

Arhiva evenimente