Evenimente
 
Eveniment
Multimedia
 

Fundația Națională pentru Civilizație Rurală ,,Niște țărani’’ a acordat marți, 3 noiembrie, cu ocazia celei de-a XVIII-a ediții a premiilor sale anuale, numeroase distincții. Evenimentul a avut loc în Naosul Bisericii Viorești, comuna Slătioara, județul Vâlcea (binecunoscută pentru celebra ,,Friză a Potecașilor”).
Printre cei laureați, la categoria „istorie literară”, se află profesorul Valeriu Râpeanu, pentru extraordinara sa contribuție la trasarea unei juste istorii a literaturii române. Perpessicius, Cărți noi. Cronici radiofonice 1929-1947 – ediție critică, note și variante de Valeriu Râpeanu și Sanda Râpeanu, cu un studiu introductiv de Valeriu Râpeanu reprezintă un eveniment important pentru scena literară românească și i se datorează editorului său. Volumul de aproape 1000 de pagini al primului cronicar literar al Radioului, apărut la Editura Casa Radio, conține peste 700 de apariții editoriale consemnate la microfon și propune în premieră o panoramă vie a culturii scrise românești într-una din cele mai fertile perioade ale sale.

Iată lista integrală a personalităților laureate în cadrul ceremoniei de pe 3 noiembrie 2015:

Premiul pentru istorie – Academicianului Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai Premiul pentru doctrină ortodoxă – Înalt Prea Sfinției Sale Varsanufie Arhiepiscopul Râmnicului Premiul pentru istorie literară – Prof.univ.dr. Valeriu Râpeanu Premiul pentru literatură – romancierului Ștefan Mitroi Premiul pentru artă plastică – pictorului Ștefan Câlția Premiul pentru promovarea obiceiurilor și tradițiilor românești – istoricului de artă Iuliana Mateescu Premiul pentru artă populară – cântăreței Floarea Calotă Premiul pentru economie și finanțe – Prof.univ.dr. Mircea Perpelea

De asemenea, s-au acordat distincții:

pentru investiții în mediul rural – domnului Gelu Silviu Zetea, pentru administrație locală – rurală – domnului Nicolae Pandea și pentru olimpism în școala țărănească – elevului Ion Laurențiu Ploscaru.

Mai multe detalii despre acest volum:
http://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=2&cat=11&prod=1645

Arhiva evenimente